11 autós trükk, ami megmentheti az utazást

0
8124

Hetente több órát töltünk vezetéssel. Ez rengeteg idő, amit nyilván kényelmesen szeretnénk eltölteni. Hogy az autózás kellemesebb legyen, néhány egyszerű trükk is a segítségedre lehet.

1. Rágcsálnivaló kényelmesen

Ha egyedül autózol és nem szeretnél útközben megállni ennivalót venni, fogj egy olyan kosarat, amilyet a képen látsz és vidd magaddal. Nem fog zavarni a vezetésben, és könnyebben elérhetővé teszi az ételeket, italokat. Nem mellékesen az autód is tiszta marad vele.

2. Helytakarékosság

Hogy felszabadíts némi helyet a hátsó ülésen, használj karabinereket. Ezekre felakaszthatod az esernyőt, a szatyrokat, csomagokat, így azok nem az ülésen foglalják a helyet.

3. Utazás gyerekekkel

A hosszú autózások során a gyerekek nem tudják lekötni magukat és unatkozni kezdenek. Hogy az utazás kalandosabb legyen, tapadókorongos kis tárolókat ragassz az ablakra. A gyerekek beletehetik az apró játékaikat vagy ceruzákat.

4. Legyen nálad apró

Sokszor hirtelen szükségünk van az apróra, mikor parkolódíjat, autópálya díjat kell fizetnünk. Hogy ne az utolsó pillanatban kelljen az autóban aprót keresgélned, egy cukorkatartóban mindig kéznél tarthatod őket.

5. Álcázd a rádiódat

Akár egy DVD-tok segítségével is elrejtheted az autórádiót, mikor nem vagy az autóban. A tolvajok azt fogják hinni, nincs is rádió az autódban, ezért nem fogják feltörni.

6. Fényezd kondicionálóval

Mielőtt lemosnád az autót, tégy egy kevés kondicionálót a vízbe. Mivel a legtöbbjük tartalmaz lanolint, ami egyfajta wax, az autód sokkal fényesebb lesz.

7. Kávéfilter a portörléshez

A kávéfilter tökéletes portörlő, amivel tisztán tarthatod az autó belsejét. Mivel ezek a filterek szöszmentes anyagból készülnek, a port összegyűjtik, de nyomot nem hagynak a felületen.

8. Tökéletesen tiszta ablakok

Hogy az ablaktörlőd jobban működjön, dörzsöld be alkohollal. Ez zsírtalanítja a felületét, és az ablaktörlő még a legapróbb esőcseppet is hatékonyabban fogja letörölni.

9. A pohártartó tisztítása

A pohártartót egy műanyagpohár és egy régi zokni segítségével megtisztíthatod. Húzd a zoknit a pohárra, fújj rá üvegtisztítót és törölgesd ki vele a tartót.

10. Lemosható filcek

Még egy módszer, hogy a gyerekeket jobban lekösd autózás közben. Hagyd, hogy rajzoljanak az ablakra, ehhez szerezz be szárazon vagy nedvesen letörölhető filceket.

11. Színes műszerfal

Ha egy álmos reggelen ránézel egy ilyen műszerfalra, biztosan mosolyogni fogsz. Színes ragasztószalagokra lesz szükséged ahhoz, hogy az unalmas műszerfalat szivárványossá varázsold.

BÓNUSZ: Egy gomb, ami vigyáz az egészségedre.

A műszerfalon van egy gomb, ami arra ügyel, hogy milyen levegőt lélegzel be. Ez az autó belső keringetés gombja. Nem sokan tudják pontosan, hogy mire való, még ha rendszeresen nyomogatják is. Ha a forgalomban állsz, nyomd meg ezt a gombot, hogy a szennyezett levegő ne juthasson be az utastérbe. Ez a belső levegőt fogja keringetni ahelyett, hogy a kintit engedné be.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét