10 trükk, amivel a nők 2 perc alatt karcsúbbnak tűnhetnek

0

Nem mindig tudjuk megtartani a tökéletes alakunkat. De már mindannyian voltunk olyan helyzetben, amikor jól kellett kinéznünk, és csak pár percünk volt elkészülni.

Ezekre az alkalmakra összegyűjtöttük a leghatékonyabb trükköket, amik segítenek szinte azonnal nagyszerűen kinézni.

Válassz megfelelő cipőt.

Hogy a lábaid hosszabbnak, a tested pedig karcsúbbnak tűnjön, a bőröd színéhez hasonló színű cipőt kell viselned. Tehát a bézs, a nude, a barna – amelyik leginkább egyezik a bőröd színével – nyújtani fogja a lábadat. Ha nadrágot vagy harisnyát viselsz, ahhoz passzoló színű cipőt vegyél fel. Ez a trükk azért működik, mert vizuálisan meghosszabbítja a lábadat, és néhány centivel magasabbnak tűnsz miatta.

Kerüld azokat a cipőket, amiknek a bokánál pántjuk van, mert rövidebbnek mutatják a lábaidat, mint amilyenek valójában.

Szabadulj meg azoktól a ruháktól, melyek túl nagyok vagy túl kicsik.

Ne vásárolj nagyobb vagy kisebb méretű ruhákat. Ezek csak hangsúlyozzák a hibákat, és néhány kilóval többnek mutatnak. A ruháid tökéletesen legyenek jók rád, azt emeljék ki, amit szeretnél, és közben rejtsék el az összes kis hibát is.

Mindig legyen egyenes a hátad.

A jó testtartás minden nőt szemrevalóvá tehet, és a derekat is karcsúbbnak láttatja. Ezért olyan rossz szokás a görnyedés, csak alacsonyabbnak és kövérebbnek tűnsz miatta, és egészségügyi problémákat is okozhat. Hogy ezt elkerüld, mindig legyen egyenes a hátad, a fenekedet pedig egy picit feszítsd be. Képzelj el egy fonalat, ami felfelé húz a fejed tetejétől fogva.

Tanuld meg az alapvető sminkelési technikákat.

Az alapozó megfelelő felvitele keskenyebbnek mutatja az arcodat, és akár a tokát is elrejtheti. Csak azt kell megtanulnod, hogy hogyan használd a sötét és a világos tónusokat. A fő szabály az, hogy sötétíts mindent, amit szeretnél elrejteni, és világosítsd azokat a részeket, amiket szeretnél kiemelni.

Fontos emlékezni a felvitel sorrendjére is. Először használd a highlightert, aztán a sötét színeket. És természetesen ne felejtsd, hogy a széleknek láthatatlannak kell lenniük. Élénk sminket csak kellő körültekintéssel vigyél fel. Például a piros rúzs kiemeli az arcot és az áll vonalát.

Legyen a bőröd egy kicsit barnább.

Minél barnább a bőröd, annál kevésbé láthatóak az extra kilók és a narancsbőr. A napozás legjobb alternatívája a bronzosító. Csak néhány egyszerű szabályt kell követned:

  • Először is tisztítsd meg és radírozd le a bőröd. Aztán hidratáld egy speciális krémmel.
  • Ha száraz a bőröd, használj egy puha szivacsot. Többször hidratáld a bőröd. Különösen figyelj a térdekre és a könyökökre.

Válaszd a megfelelő anyagot.

Ne vegyél olyan ruhákat, amik durva anyagból készültek vagy olyan darabokat, amik túl szűkek. Kerüld a négyzet alakú sziluettet és a szögletes vonalakat, mert azok csak a problémás területekre hívják fel a figyelmet. Hogy elfedd a hibákat, válassz sima, elasztikus anyagból készült ruhákat.

Dönts a megfelelő kiegészítők mellett.

A szoros sálak és a garbók túlterhelhetik a teljes képet. Viselhetsz sálat, csak lazán kösd fel. A nyakkivágást illetően a kerek vagy a V alakú a legjobb választás. És hagyj 2-3 gombot kigombolva a nyak közelében, ha inget viselsz.

A hosszú, de nem vaskos nyakláncok és a kicsi pötty fülbevalók szintén tökéletesítik a külsőd, mivel nyújtják a nyakat, és kiemelik a dekoltázst.

Rejtsd el a problémás területeket.

Néha a nők úgy próbálják meg elrejteni a problémás területeket, hogy több réteggel lefedik. Ezzel valójában pont az ellenkező hatást érik el. Például ha nem szereted a csípődet, ne viselj nagy zsebes farmert, és ne legyen a nadrágodon semmilyen minta. Minél kevésbé hívod fel a figyelmet erre a területre, annál jobb lesz a teljes megjelenésed.

Egyeztess a fodrászoddal.

A dús, tupírozott frizura kiegyensúlyozatlanságot hoz a külsődbe. Válassz inkább a közepesen hosszú frizurák közül. A rövid haj akkor néz ki jól, ha eltakarja a nyakat, és a fülek közelében egy kicsit hosszabb. Jobb elkerülni azokat a fazonokat, amik túl “kreatívak”.

A hosszú, egyenes haj általában nem áll jól a teltkarcsú nőknek. Ha nem tudsz lemondani róla, próbáld meg dúsabbnak láttatni a vállad felett.

Viselj alakformálót.

Az alakformáló fehérnemű segít a testedet karcsúbbnak és fittebbnek mutatni, és minden nőnek lehetőséget ad, hogy nagyszerűen nézzen ki szinte bármiben, amit viselni szeretne. És nemcsak a súlyfelesleggel küzdőknek segítség, hanem azoknak is, akik szeretnék elrejteni a narancsbőrt vagy a redőket a hasukon és a csípőjükön. De ne viseld túl gyakran, tartogasd a különleges alkalmakra.

Hasznosak voltak a tippek? Vannak saját trükkjeid? Oszd meg velünk!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét