10 trükk, amit csak kevés autós ismer

0

Az autó azért van, hogy könnyebbé tegye az életünket. De azzal, hogy veszel egy autót, egy csomó kiadást és felelősséget is magadra vállalsz, tehát mégiscsak bonyolultabbá teszed az életed vele. Ezt pedig senki nem akarja.

A következő tippek segítenek, hogy boldog autótulajdonos legyél.

1. Tedd a kulcstartót a fejedhez.

Voltál már úgy, hogy egy hatalmas parkolóban tanácstalanul álltál, hogy vajon hol is parkolhattad le az autódat? Tedd a kulcstartót a fejedhez és nyomd meg a nyitás gombot rajta. A fejed egyfajta vezetőként fog működni, ami felerősíti a jelet, így könnyebb lesz megtalálni a kocsidat.

2. Béleld ki a pohártartót.

Hogy könnyebben tud kitakarítani, egy muffin kapszlival béleld ki a pohártartót. Ebben majd összegyűlnek a szennyeződések, a morzsák, és nem lesz más dolgod, mint egyszerűen kidobni és kicserélni egy újra. Ráadásul, ha színes vagy mintás kapszlit választasz, még fel is dobhatod vele az autó unalmas belsejét.

3. Használj olajat.

Hogy vadonatújnak tűnjön, egy puha rongyra csepegtess egy kevés olívaolajat és törölgesd át vele a műszerfalat. A felületek szép fényt kapnak tőle. A kormányt viszont jobb, ha kihagyod, mert ha csúszik, az veszélyes helyzeteket szülhet.

4. Ablaklehúzóval távolítsd el az állatszőrt.

Ha kedvenced a hátsó ülésen szokott utazni, ismerős a helyzet, mikor hiába porszívózol, a szőrt nem tudod eltávolítani a kárpitról. De van egy egyszerű eszköz, ami kiment ebből a helyzetből. Ez az ablaklehúzó, amivel az összes szőrszálat összegyűjtheted. Nedvesítsd be a felületet, majd húzd össze rajta a szőrszálakat a lehúzóval.

5. Téli parkolás.

Senki sem szeretné reggel azzal tölteni az idejét, hogy a jeget kapargatja az autó szélvédőjéről. Nincs is rá szükség, ha kelet felé nézve parkolsz le a kocsival. Amikor a nap felkel, felolvasztja a jeget a szélvédőn, ezzel időt spórol neked.

6. Használj körömlakkot.

Ha a szélvédőn van egy apró repedés és most nem tudod megcsináltatni, tégy rá színtelen körömlakkot. Ez észrevehetetlen, segít összetartani az üvegdarabokat, és megelőzi, hogy a szélvédő tovább repedjen.

7. Gyors tablet tartó.

Ha nincs tablet tartód és sürgősen szükséged volna rá, vagy esetleg nem szeretnél vásárolni, készíthetsz saját kezűleg is. Használj hozzá gumipókot, csavard a fejtámla tartója köré és tedd a kampóiba a tabletet. Gyors és olcsó megoldás.

8. Olcsó légfrissítő.

Ha nem szeretsz kisebb vagyonokat költeni a gyorsan kifogyó autóillatosítókra, végy egy darab illatosított viaszt, tedd egy műanyag pohárba és tartsd az autóban. Ha meleg van és az autó belseje is felmelegszik, a viasz hamar olvadni kezd és kellemes illatot áraszt.

9. Figyelj a teherautókra.

A teherautók nagyon rémisztőek lehetnek az utakon, főleg a kezdő sofőrök számára. Nemcsak azért kell rájuk odafigyelni, mert ezzel megmentheted az életedet, de azért is, mert a kamionsofőrök rádión keresztül kommunikálnak egymással. Értesítik egymás például a balesetekről is. Ezért, ha egy kamion előtted lelassít, lehet, hogy neked is ezt kellene tenned.

10. Tartsd egyenesen a kerekeket.

Ha olyan helyzet adódik, hogy nehéz vagy gyors fordulást kell végrehajtanod, fontos, hogy előre ne fordítsd el az autó kerekeit. Ez gyorsabb megoldásnak tűnhet ugyan, de ha valaki közben hátulról beléd jön, egyenesen a szembejövő sávban találod magad.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét