10 titok, amit minden boldog ember ismer

0

A világban ezernyi dolog van, ami miatt aggódhatunk. De közben elfelejtünk egy fontos dolgot: elégedettnek lenni. Enélkül pedig lehetetlen a boldogság.

A következő tippek segítségével könnyebben megtalálod a harmóniát az életben.

10. Fogadd el az egyediségedet.

Ami másnak jó, az nem biztos, hogy neked is az. Aludj, amennyit akarsz. Egyél és igyál, amit csak szeretnél. Ne próbálj meg más lenni, mint aki vagy. Fogadd el a hibáidat és változtasd őket előnnyé, hogy különb legyél másoknál. Tedd azt, amiről úgy gondolod, helyes és a legjobb neked.

9. Tartsd tiszteletben a határaidat.

Nemcsak akkor kell tudnod nemet mondani, ha valakinek nem szeretnél megtenni valamit, hanem ki kell tudnod szállni olyan beszélgetésekből is, melyeket kellemetlennek vagy feleslegesnek érzel, vagy ha a beszélgetőpartnered viselkedését nem tartod megfelelőnek. Bánj úgy másokkal, ahogyan szeretnéd, hogy mások bánjanak veled.

8. Legyen fontossági sorrended.

Készíts listát a számodra fontos dolgokról. Az idődet úgy oszd be, hogy el tudd végezni a számodra fontos feladatokat. Ha ez az egészséged, iratkozz be egy edzőterembe, ha a család, akkor tölts velük több időt.

7. Ne legyen bűntudatod.

Zárd ki az életedből a “muszáj” szót. Csak olyasmit tegyél, amit meg akarsz tenni, ne pedig azt, amit mások kényszerítenek ki belőled. Ha bűntudatod van valami miatt, engedd el, és bocsáss meg magadnak. Végül is megtanultad a leckét. Ideje továbblépni.

6. Tiszteld a saját munkádat.

Ha még mindig nem azt a munkát végzed, amiről álmodtál, itt az idő, hogy elgondolkodj a változtatáson. Sokkal boldogabbak azok, akik számukra örömteli tevékenységből keresnek pénzt. Ha utálod a munkád, előbb-utóbb megbosszulja magát, hiszen nem leszel benne sikeres, vagy akár az is lehet, hogy teljesen összeomlasz tőle.

5. Találj magadnak szabadidős tevékenységet.

Mindenkinek szüksége van egy olyan energiaforrásra, ami segít neki feltöltődni. Van, akinek ezt a természet adja meg, mások a barátaikkal való együttlétben találják meg. Te is keresd meg a számodra megfelelő hobbit, kikapcsolódási formát.

4. Fogadd el az elkerülhetetlent, és bízd magad az életre.

Ahelyett, hogy állandóan aggódsz, fogadd el, hogy az élet mindig új tapasztalatokkal gazdagít – és nem kizárólag jókkal. A feladatod az, hogy megtanuld a leckét minden egyes esetben. Ha egy hatalmas fordulatra vársz az életedben, be is fogod vonzani. Ha nyitott vagy az életre, rengeteg új élményben lesz részed.

3. Tiszteld mások magánélethez való jogát.

Már korábban is említettük, bánj úgy másokkal, ahogyan szeretnéd, hogy mások bánjanak veled. Tartsd tiszteletben mások választását és döntését, ne ítélkezz senki felett. Meg fogod látni, hogy idővel máshogy állnak majd hozzád az emberek.

2. Fogadd el a múltadat.

Ha szégyelled és rejtegetni szeretnéd a múltadat, azzal a jövődet teszed tönkre. Ha nem szívesen beszélsz magadról, akkor nem fogadod el magad igazán. Nyugodj bele, hogy a múlt megtörtént és már nem lehet megváltoztatni. Irányítsd a figyelmedet a jövőre.

1. Zárd ki a mérgező embereket az életedből.

Ha boldog szeretnél lenni, és tartalmas életet szeretnél magadnak, nézd meg, hogy milyen emberek vesznek körül. Ha vannak olyanok, akik elszívják az energiádat, annak nem lesz jó vége. Próbálj megszabadulni az ilyen emberektől.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét