10 titok, amit a szempillaépítők nem szívesen osztanak meg

0

A szempillaépítés egyre népszerűbb, és ha 30 percet eltöltesz egy bevásárlóközpontban, sok olyan nőt fogsz látni, aki műszempillát visel. Nagyon nagy a kereslet a szolgáltatás iránt, sok szempillaépítő közül választhatunk manapság. De vajon meg lehet-e bízni mindegyikben?

Több ismerősünk meghosszabbíttatta a szempilláit, de mint kiderült, a szempillaépítők különböző módon végzik a munkájukat, és az ajánlásaik is gyakran különbözőek. Ezért úgy döntöttünk, hogy elmélyülünk a profi szempillaépítők blogjaiban, és megkeressük a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre.

1. Lehet szempillaspirált használni a műszempillán?

Még akár azután is, hogy meghosszabbíttattad a szempilláidat, néha szeretnéd kiemelni a szemeidet, hogy a hatás még drámaibb legyen. Szakértők szerint használhatsz szempillaspirált a műszempillákra, de néhány dolgot számításba kell venned.

 • A szempillaspirál miatt a vastag műszempillák még inkább műnek fognak kinézni. Lehet, hogy az eredmény egyszerűen nevetséges lesz.
 • A hagyományos szempillaspirálok tartalmazhatnak olajakat, amik kémiai reakcióba lépnek a ragasztóval, és feloldják azt. Tehát lehet, hogy a pillák gyorsan elkezdenek leesni. Vagy alaposan át kell olvasnod az összetevőket, hogy megbizonyosodj róla, hogy a termék nem tartalmaz olajat, vagy speciális szempillaspirált kell használnod, amit kifejezetten műszempillákra fejlesztettek ki.
 • Nem használhatsz vízálló szempillaspirált, mert lehet, hogy speciális kozmetikumra lesz szükséged ahhoz, hogy eltávolítsd, ami szintén oldhatja a ragasztót.
 • Jobb a szempilla hegyétől a közepéig felvinni a szempillaspirált, nem érintve azokat a pontokat, ahova a pillák fel lettek ragasztva.

2. Milyen sminklemosót használj?

Ha meg van hosszabbítva a szempillád, jobb, ha vízzel és víz alapú kozmetikumokkal tisztítod az arcod. Ezek nem távolítják el a sminket olyan gyorsan, mint a speciális gélek, de nem is oldják a ragasztót, amit a pillák rögzítéséhez használtak.

3. Saját magad el tudod távolítani a műszempillákat?

Nem minden nő megy el szempillaépítőhöz, hogy leszedesse a műszempilláit. Az is előfordulhat, hogy nincs a közelben ilyen szakember (mert például épp nyaralsz). Eltávolíthatod a műszempilláidat magad, de a következő dolgokat ne tedd:

 • Ne használd a körmeidet, hogy csomókban szedd le a szempillát.
 • Ne próbáld meg olajjal leoldani a ragasztót.
 • Ne vágd le a műszempillákat, hogy ugyanolyan hosszúak legyenek, mint a természetesek.

Hogy leszedd a műszempillákat, speciális krémre van szükséged.

 • Vidd fel a krémet egy fültisztító pálcika segítségével.
 • Hagyd fenn egy ideig (általában körülbelül 4 percig).
 • Válaszd szét a pillákat egy csipesszel, húzd a pótlásokat a végeiknél fogva.
 • Amikor eltávolítottad az összes műszempillát, tisztítsd meg a szokásos módon a bőröd.

4. Szükséged van szempillafixálóra?

A szempillaépítők gyakran megpróbálják eladni ezt az ügyfeleiknek, és azt mondják nekik, hogy ez meghosszabbítja a műszempillák élettartamát. Természetesen azért csinálják ezt, mert jutalékot kapnak a termék eladásából. De ez a rögzítő valóban olyan fontos?

 • Először is, a terméket nem azért készítették, hogy növelje az élettartamot, hanem azért, hogy fenntartsa a pillák eredeti alakját. Tehát ha a szempillaépítő azt mondja neked, hogy a fixáló tartósabbá teszi a pillákat, forgathatod a szemed, és távozhatsz.
 • Másodszor, ha gyakran használod ezt a fixálót, ragacsossá teheti a szempillákat, és végül szörnyen fognak kinézni.

Azonban le voltunk nyűgözve a termék védelmi tulajdonságaitól. Elméletben megvédi a pillákat bármilyen külső tényezőtől. De a hatás csak addig tart, míg először meg nem mosod az arcod. Tehát rajtad áll, hogy szükséged van-e erre a kozmetikumra vagy sem.

5. A szempillahosszabbítás károsíthatja a látást?

Ez egy nehéz kérdés. Tapasztalt szempillaépítők azt állítják, hogy ez a veszély nem áll fenn. A szemorvosok pedig azt mondják, hogy rendszeresen meg kell küzdeniük a műszempillák okozta következményekkel.

Zárjuk ki most azt a lehetőséget, hogy tapasztalatlan szempillaépítőhöz mész egy olyan helyre, ahol nem tartják be a szükséges egészségügyi követelményeket. Azt szeretnénk tudni, hogy mi a kockázat, ha a legjobb szalonba mész.

 • A túl vastag szempilláknak olyan mellékhatása is lehet, amitől megnövekedik a szemre jutó levegő mennyiségét, ami miatt az gyorsabban kiszáradhat. Ez kellemetlenséget okoz.
 • Sok ragasztó tartalmaz formaldehidet, ami allergiás reakciót okozhat. Ezért kell ellenőrizned a termékeket, amiket a szempillaépítő használ, amikor először mész műszempillát feltetetni.
 • A Staphylococcus aureus baktérium a szempillákon él. Ez teljesen rendben van, amíg nincs túl sok belőle. Azonban a műszempillák okozhatják a baktériumok számának növekedést, ami a szemhéj gyulladásához vezethet, és ez egy nagyon nehezen kezelhető állapot.

Ha még korábban soha nem volt műszempillád, kövesd nyomon a szemeid állapotát az első pár napban a procedúra után, és ha valamiféle rossz reakciót tapasztalsz, azonnal menj el egy specialistához.

6. Minek kell lennie minden szempillaépítő szalonjában?

Reméljük, hogy soha senki nem keveredik olyan helyre, ahol penészes a fal és kosz van mindenütt, de van még ezeken kívül is néhány dolog, amit szemmel kell tartanod.

 • A szobában kell hogy legyen légkondi, hogy be lehessen állítani a megfelelő hőmérsékletet. Az egyes ragasztótípusok más-más hőmérsékletet igényelnek, és ha ezt nem tartják be, rosszul fog megszáradni.
 • Legyen a szobában párásító is, ugyanebből az okból kifolyólag.
 • Sterilizáló is szükséges. A procedúrát csak steril eszközökkel lehet elvégezni, akkor is, ha nem érintkeznek vérrel vagy nyálkahártyával. Bármi megtörténhet, és a biztonságod rendkívül fontos.

7. Néhány pilla miért nem tart olyan sokáig?

Néha a vendég hibája, hogy a pillák gyorsan elkezdenek leesni.

 • Lehet, hogy fürdött vagy zuhanyzott a procedúra utáni első pár órában.
 • Nem figyelmeztette a szempillaépítőt az allergiás reakció lehetőségéről, a bevett vitaminokról vagy a vitaminhiányáról.
 • Gyakran dörzsöli a szemeit az ujjaival.

8. Lehet a szakember hibája, hogy elkezdenek potyogni a szempillák?

A szempillaépítők is emberek, ők is hibázhatnak. Ha a pillák nagyon gyorsan elkezdtek leesni, akkor lehetséges, hogy:

 • a szempillaépítő rossz fajta ragasztót használt;
 • nem vette észre, hogy a szemeid túl nedvesek a procedúra során, és hogy túl nedves volt a terület, ahova felragasztotta a pillákat;
 • nem megfelelően állította be a páratartalmat és a hőmérsékletet a szobában.

9. A szempillaépítő mely szavai kell hogy figyelmeztetően hassanak rád?

Maguk a szempillaépítők szerint néhány kollégájuk a következő kifogásokkal próbálja álcázni a gyenge képességeit:

 • Ha azt mondja, hogy a pilláid túl rövidek, és hogy a műszempillát a bőrödre kell ragasztania, fuss!
 • Ha a szempillák aszimmetrikusnak tűnnek, és azt mondja, hogy ez azért van, mert a szemeid aszimmetrikusak, és hogy jobb eredményt lehetetlen elérni, akkor ő egy rossz szakember. Az a dolga, hogy a szemhéjaid a lehető legszimmetrikusabbak legyenek.
 • Amikor azt tapasztalod, hogy a szempilláid nagyon gyorsan kezdenek lejönni, és ő azonnal téged okol. Például azt mondja, hogy úgy aludtál, hogy a párnához nyomtad (amivel nehéz vitatkozni, mivel nem tudod kontrollálni, hogy hogyan alszol). Azonban elég nehéz úgy aludni, hogy annyira becsípd a szempilláidat, hogy azok leessenek.

10. Mikor a legjobb szempillahosszabbítást csináltatni?

Ezekben a szalonokban is vannak csúcsidőszakok és olyan hónapok, amikor nem sokan érdeklődnek.

 • A legalacsonyabb árak általában ősz közepétől tél közepéig vannak (különösen a karácsonyi ünnepek folyamán). Ez az az időszak, amikor sok kedvezményt kínálnak.
 • Májustól szeptemberig a legnagyobb a kereslet. Ekkor a legmagasabbak az árak.

Neked vannak műszempilláid? Ha igen, kérjük, mondd el, hogy mi alapján választottál először szempillaépítőt, és hogy meg voltál-e elégedve az eredménnyel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét