10 testi adottság, ami tökéletesen tökéletlen

0

Legyen szó az arcszőrzetről vagy a könyök körüli ráncokról, ezek a jellegzetességek még nem tesznek kevésbé széppé. Csak olyan egyedi tulajdonságok, melyektől még inkább önmagad leszel.

A folytatásban a test 10 sajátosságáról tudhatsz meg többet.

1. Arcszőrzet

A férfiak és a nők is szőrösen születnek, ez alól az arc sem kivétel. Egy dolgot ne felejts el: a túlzott szőrnövekedés a hirzutizmus jele lehet, de vannak más tünetek is, mint például a hang mélyülése, a megnövekedett izomzat és a kopaszodás.

2. Aszimmetrikus arc

A szimmetrikus arc a világ népességének 2,0803%-ára jellemző. Inkább egyedi jellegzetesség, mintsem általános dolog, de mindenképpen különleges tulajdonság.

3. Ráncos ujjak

A ráncos ujjakat az erek összehúzódása idézi elő. Ha sok időt töltesz vízben, az idegrendszered impulzusokat küld az ereknek, amire a tested így válaszol. A vér mennyiségének csökkenése vékonyabbá teszi az ereket, ettől lesz ráncos a bőr.

4. Rövid hüvelykujj

Mikor a hüvelykujj körömmel együtt rövidebb a szokásosnál, azt barchydaktyliának nevezik. Ez egy genetikailag öröklődő állapot, ami semmilyen veszélyt nem jelent. Ha rendelkezel vele, része az egyéniségednek, ami egyedülállóvá tesz.

5. Ízület nélküli hüvelykujj

Előfordul, hogy a hüvelykujj nem fejlődik ki teljesen, és hiányzik belőle az ízület. Ez nem súlyos állapot, és ha különösebben nem nehezíti meg az életedet, nem igényel műtétet sem.

6. Szőrös karok

Sok nő gondolkodik azon, vajon borotválja-e a karjait. Ez teljes mértékben ízlés kérdése, hiszen a nőiességet és férfiasságot nem lehet a szőr megléte vagy hiánya szerint mérni. Ahogyan az arcszőrzetnél, a túlzott szőrnövekedés ez esetben is a hirzutizmus jele lehet.

7. Könyök körüli ráncok

Teljesen normális a ráncos bőr a könyökök környékén, hiszen ez teszi lehetővé az ízületek mozgását. Az öregedés során a bőr ezen a területen is megereszkedik. Hidratáld jobban, hogy lelassítsd ezt a folyamatot, de egyébként ez teljesen normális jelenség.

8. Fogak közti rés

A tökéletesség elvont fogalom. Nincs olyan szabály, ami kimondaná, hogy a fogak közt nem lehetnek rések. Ez felfogás kérdése. Sok hírességnek van rés a fogai közt, mégis gyönyörűnek tartják őket. Gondolj például Dakota Johnsonra vagy Vanessa Paradisra.

9. Striák

Ha van striád, akkor feltehetően:

  • nagyot nőttél a pubertás alatt,
  • voltál várandós,
  • gyorsan fogytál vagy híztál,
  • gyorsan növekedtek az izmaid.

Ha elkezdesz magadon striákat látni, keresd fel az orvost a biztos diagnózisért.

10. Anyajegyek

Ilyenek bárhol előfordulhatnak a testünkön, az arcon, a szemen, a füleken is. Részei az egyéniségünknek. De az állapotukra oda kell figyelni, ellenőrizni kell a formájukat, színüket orvosi vizsgálatok során.
Előfordulhat, hogy az anyajegyek később eltűnnek. Az újszülöttek több mint 10%-ának van valamilyen foltja.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét