10 tanács, hogy hogyan békülj ki egy veszekedés után

0

Az egyet nem értés sokszor veszekedésbe torkollik a párok között. Létezik olyan, hogy veszekedés nélküli párkapcsolat? Valószínűleg nem.

Ez minden párnál előfordul, ezért szeretnénk abban segíteni, hogy egy ilyen helyzet után hogyan terelheted a dolgokat mielőbb a normális mederbe.

1. Számolj el 10-ig.

Hidd el, hogy működni fog! Ha valami olyasmit hallasz, ami nem tetszik vagy feldühít, végy egy mély lélegzetet, és számolj el 10-ig. Biztosan nem szeretnéd megbántani a párodat hirtelen haragodból, igaz?

2. Legyen saját jeletek arra, hogy “Állj!”

Mikor a veszekedés elérkezik ehhez a ponthoz, nagyon fontos, hogy mindketten abbahagyjátok a harcot, mégpedig ennek az egyezményes jelnek a segítségével, ami lehet például egy gesztus vagy egy vicces szó. Ez olyan, mintha küldenél a párodnak egy üzenetet, hogy most értél a tűrőképességed határára.

3. Ne akarj győzni.

Igazából nem is ezt akarod. Nem kell, hogy mindig neked legyen igazad. Mikor a szerelmeddel vitatkozol, akkor nincs olyan, hogy egyikőtök a jó, a másik meg a rossz. Ha nagyon dühös is vagy valami miatt, az később már nem lesz ennyire fontos. Próbáld ki ezt a módszert, és észre fogod venni a különbséget.

4. Vannak dolgok, amik egyszerűen nem érnek meg egy veszekedést.

Teljesen normális, ha néha más véleményen vagytok, főleg akkor, ha még meg kell szoknotok egymás életmódját. De vannak dolgok, amiken nem éri meg veszekedni, hosszú távon ezek csak stresszt és neheztelést okoznak. Gondold át, mi éri meg a vitát és mi nem.

5. Öleld át.

Mikor vita vagy egyet nem értés van, az utolsó dolog, amire vágysz, hogy a párod megérintsen. Pedig bármilyen érintés eszedbe juttathatja, hogy igazából szeretitek egymást és együtt akartok lenni. Ne félj ölelést kérni vagy te megölelni őt. Ez segít abban is, hogy megelőzzétek a veszekedés elmérgesedését.

6. Tégy meg egy lehetetlen dolgot.

Hajlamosak vagyunk mindent, amit a párunk tesz vagy mond, összekapcsolni a múlttal, mégpedig negatív értelemben. Például ha nem mosogat el, az azért van, mert soha nem is segített a konyhában. Ha elfelejt egy különleges alkalmat, annak az az oka, hogy soha nem is törődött a kapcsolatotokkal. Tégy meg egy lehetetlen dolgot: próbáld megérteni az érzéseit, és próbálj változtatni a dolgokon. Így teljesen más lesz az egymáshoz való viszonyotok.

7. Lefekhettek haraggal is.

Elterjedt szabály, hogy nem szabad haraggal lefeküdni. Márpedig a szakértők szerint nem szükséges a nappal együtt a vitát is lezárni. Adjatok magatoknak időt, pihenjetek és másnap próbáljatok korán felkelni. Ne aggódj, éjjel semmi baj nem fog történni a kapcsolatotokkal.

8. Használd a humorod.

Állj elő egy viccel, ezzel nagyon jól meg lehet törni a feszült hangulatot. Ne légy ironikus, és ne sértsd meg a párodat. De egy ártatlan gesztus vagy egy vicces szófordulat segíthet.

9. Légy tisztában az álláspontoddal.

Egy vitában két ember két különböző állásponttal vesz részt. Miközben mély lélegzeteket veszel, gondolj arra, hogy igazából mi idegesített fel vagy mi bántott meg. Ne félj vállalni a felelősséget.

10. Adj hozzá egy adag örömöt.

A környezet, amiben éltek, nagy hatással van a kapcsolatotokra. A negatív atmoszféra hatására egy kisebbnek induló vita is komoly veszekedéssé fajulhat. Ha éppen éhesek vagytok vagy nem vagytok egyedül, és körülöttetek zajonganak, a feszültség csak nőni fog köztetek. Próbálj ilyenkor valamilyen örömteli apróságot csempészni a szituációba, például kedveskedj egy finom itallal. Ez majd eszetekbe juttatja, hogy veszekedés helyett jobb, ha vacsoráztok és lepihentek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét