10 sztárapuka, akik profi módon számolnak le a sztereotípiákkal

0

A modern apukák és köztük azok, akik reflektorfényben vannak, átírták a hagyományos szülői szerepeket. Sokkal nagyobb szerepet vállalnak az otthoni feladatokban, és megkérdőjelezik a régimódi hozzáállást a férfiasság jelentéséről. Nyíltan beszélnek a gyereknevelésről, és példát állítanak a többi apuka elé.

1. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson a közösségi oldalára posztolt egy fotót, és az apaság iránti elköteleződését hangsúlyozta ezzel a kommentárral: “Függetlenül a helyzettől, mikor ez történik a kislányommal, én rögtön ugrom.” Ezzel megmutatta, hogy szituációtól függetlenül mindig kész cselekedni a lánya érdekében. Gyakran oszt meg hasonló fotókat arról, hogy minőségi időt tölt a lányaival, például mikor kisminkelik.

2. David Beckham

Beckham is beszélt az apaságról. Elmondta, hogy gyermekei születésének pillanatától fogva folyamatosan aggódik értük, de nem változtatna semmin. Megosztotta, hogy apaként úgy érzi, túl gyorsan repül az idő, hiszen egyik percben még vitte haza a kórházból a gyerekeit, a másikban pedig már autót vezettek. Mégis ez a legkülönlegesebb dolog számára.

3. Johnny Knoxville

Elárulta, hogy lánya és annak barátnője sokszor sminkelik ki és változtatják át őt. Az 53 éves sztár posztolt egy fotót, amin egy szőke, frufrus parókát és egy tiarát visel, ehhez pedig sminket is kapott. Lánya, Arlo és annak barátnője mesterei az átalakításnak. Knoxville pedig élvezi ezeket a pillanatokat, és boldog, hogy átélheti őket.

4. Stephen Curry

Mesélt arról, hogy gyermekeit mennyire nem érdekli az ő NBA-s pályafutása. Mikor hazaér, ő szimplán csak egy apa, aki élvezi látni gyermekei fejlődését, és azt, hogy támogathatja őket. “Mindennél jobban szeretik, mikor otthon vagyok és bolondozok velük.”

5. Chris Hemsworth

Chris egy interjúban beszélt arról, hogyan teremt egyensúlyt a munka és a magánélet között. Számára a legfontosabb az volt, hogy legyenek gyermekei, annak ellenére is, hogy ezt néhány szerepe megsínylette. Úgy érzi, fektethetett volna több energiát is néhány filmjébe, de aztán azt mondta: “Nem, inkább vagyok a gyerekeimmel.”

6. Kevin Jonas

Kevin megosztott egy fotót a közösségi oldalán a lányairól. Azt írta: “Megtiszteltetés és a legjobb munka, hogy ennek a 2 csodálatos lánynak az apukája lehetek. Köszönöm, hogy nap mint nap annyi mindent tanítotok nekem. Minden apukának üzenem, hogy legyetek kedvesek, szeressetek feltétel nélkül és ne felejtsetek el erősek lenni!”

7. Jeff Goldblum

Goldblum idősebb korában lett édesapa, és mikor arról kérdezték, milyen érzés apává válni, elmondta, mennyi életerőt adott neki, és hogy a feleségéhez is közelebb hozta. Azt is elmondta, hogy néha nem könnyű, időnként őrjítő, ugyanakkor aranyos és elképesztően jó dolog szülőnek lenni.

8. James Van Der Beek

A 6 gyermekes apuka azt értékeli a legtöbbre, mikor gyermekeivel töltheti az időt. “Számomra nagyon fontos a gyerekekkel való játék. Ez jót tesz nekik fizikálisan, mentálisan és érzelmileg is. Jót tesz a kapcsolatunknak. De minden elfoglalt szülő tudja, hogy ha nem ütemezed be előre a játékot, akkor kicsi az esélye, hogy valóban sor tud kerülni rá.”

9. Jason Momoa

Jason Momoa egy interjúban osztotta meg az apasággal kapcsolatos érzéseit. “Mindig is úgy gondoltam, hogy apának lenni vagány dolog.” Fiáról beszélve elmondta, hogy nagyon szeretne szoros kapcsolatot kialakítani vele, ami a nyíltságon és a sebezhetőségen alapul. Fontos számára az is, hogy a férfi és a női oldalát is megélje ebben a kapcsolatban.

10. Cristiano Ronaldo

A következő mondatot mellékelte az egyik fotójához: “Vicces pillanatok az én kicsikéimmel.” Egy interjúban szóba került, hogy a fia is focizik. Azt mondta, nem fogja erőltetni, hogy ezzel foglalkozzon, az a fontos, hogy az legyen belőle, ami lenni szeretne.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét