10 színész, aki sokkal idősebb volt, mint az általa játszott karakter

0

Sok filmben idősebb színészek alakítanak tinédzsereket, és ezt gyakran észre sem vesszük. A különböző korlátok, amik behatárolják, hogy egy kamasz egy nap hány órát forgathat, milyen iskolai kötelezettségei vannak, könnyebbé teszik a felnőttek alkalmazását az adott szerepre. A producerek így ki tudják küszöbölni a nehézségeket.

10 színészt mutatunk, aki kamaszt alakított, miközben már jóval túl volt a tinédzser koron.

1. Hisztis Mirtill – Shirley Henderson

14 éves – 37 éves

Shirley Henderson 37 éves volt, mikor a 14 éves Hisztis Mirtillt alakította a Harry Potterben. Henderson volt a legidősebb színész, aki a filmben gyerekszerepet játszott.

2. Daenerys Targaryen – Emilia Clarke

17 éves – 25 éves

25 évesen alakította a 17 éves Daenerys karakterét a Trónok harcában. Emilia Clarke egy interjúban elmesélte, hogy abban a jelenetben, mikor egy lószívet kellett megennie, bekenték művérrel, amitől mindenhez odaragadt. Végül azért tűnt el a forgatásról, mert hozzáragadt a WC-ülőkéhez.

3. Susanna Kaysen – Winona Ryder

18 éves – 28 éves

Az Észvesztő című filmben játszotta el a 18 éves lány szerepét, miközben már 28 éves volt. Egy interjúban elmondta, hogy ha 19 éves korában látta volna ezt a filmet, sok mindenben megnyugvást adott volna neki, mert olyan mentális problémákkal foglalkozik, amik sokakat érintenek.

4. Elinor Dashwood – Emma Thompson

19 éves – 36 éves

36 évesen játszotta el Elinor Dashwood 19 éves karakterét az Értelem és érzelem című filmben. Ő írta a film forgatókönyvét, és Oscart is kapott érte 1995-ben.

5. Will Turner – Orlando Bloom

18 éves – 26 éves

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmben 18 év körüli fiút alakított Orlando Bloom, aki akkor 26 éves volt. Jude Law, Heath Ledger, Ewan McGregor, Tobey Maguire, Ben Peyton és Christian Bale is azok között voltak, akik szóba jöttek a szerep kiosztásakor.

6. Jack Rod Stewart – Jason Earles

16 éves – 29 éves

Jason Earles 29 éves volt, mikor megkapta a 16 éves Jackson Stewart szerepét. Hannah Montana bátyját alakította. Earles eredetileg el sem akart menni a meghallgatásra, mert biztos volt benne, hogy nem felel meg a szerepre, de az ügynöke meggyőzte, hogy próbálja meg.

7. Jughead Jones – Cole Sprouse

16 éves – 24 éves

Cole 24 évesen játszotta el a 16 éves középiskolás, Jughead Jones szerepét a Riverdale című sorozatban. Ikonikus sapkáját azért szerette, mert nosztalgiát ébresztett benne.

8. Hikaru Sulu – John Cho

21 éves – 37 éves

John Cho 27 éves volt, mikor 2009-ben szerepelt a Start Trekben. A filmben Hikaru Sulu szerepét alakította, aki 21 év körüli volt. Az eredeti Hikaru Sulút George Takei alakította.

9. Peter Parker – Tobey Maguire

17 éves – 27 éves

Tobey Maguire 27 évesen játszotta el a 17 éves kamasz, Peter Parker szerepét az első Pókember-filmben. A Pókembert eleve az hívta életre, hogy megnőtt a kamaszoknak való képregények iránti kereslet és ezekkel együtt a vágy egy olyan karakter iránt, akivel a tinédzserek azonosulni tudnak.

10. Josie McCoy – Ashleigh Murray

16 éves – 28 éves

A 28 éves Ashleigh Murray volt a Riverdale című sorozat legidősebb színésznője. A 16 éves Josie McCoyt alakította benne. A színésznő elmesélte, hogy emlékezetesre sikeredett a meghallgatásra való elutazása. Az egyik biztonsági őrt a gallérjánál fogva rángatta, mert attól félt, lekési a gépet és azzal együtt a meghallgatást is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét