10 szabály, amit a királyi család személyzetének be kell tartania, ha meg akarják tartani az állásukat

0

A gondolat, hogy egy palotában élj a királyi családdal együtt, olyan, mint egy tündérmese. Ám azok, akik ott dolgoznak, nem feltétlenül értenek ezzel egyet. Bár megtiszteltetésnek tekintik az állásukat, vannak olyan különös szabályok, amik számunkra irreálisnak tűnnek, nekik mégis be kell tartani őket.

Meg fogsz döbbenni, hogy a palotában dolgozókra milyen sok furcsa szabály vonatkozik.

1. Padló tisztítása

Délelőtt 10 óra előtt a személyzet nem használhat porszívót a palotában. Helyette seprűvel kell tisztítaniuk a szőnyegeket. Ezt a szabályt azért hozták, hogy a királyi család tagjait ne ébresszék fel.

2. Szőnyegen való járás

A szőnyeg közepére csak a királyi család tagjai léphetnek. A személyzet pedig csak a szőnyeg szélein járhat. Így tovább megőrizhető a szőnyegek szépsége.

3. Kávé felszolgálása

A királyi család tagjainak egyik különleges szokása, hogy ezüstkannából szervírozva isszák a kávét. És nem is akárhogy szolgálják fel nekik. Az egyik szobalány feladata a frissen lefőtt kávét beletölteni az ezüstkannába. Ezután odaviszi a kannát egy másik szobalánynak, akinél egy tálca van. Ez a szobalány viszi oda a néhány lépésnyire ülő királynőnek a kávét.

4. Programok szervezése

A nevelőnőnek nemcsak az a feladata, hogy vigyázzon a gyerekekre, hanem az egész családra gondolnia kell, és programokat kell kitalálnia nekik. Az ő dolga megtervezni, hogy a család miként töltse el együtt az idejét.

5. Frizura készítése

A királyi család tagjainak mindig makulátlanul kell kinézniük. A fodrász ezért bármikor elérhető kell hogy legyen, ami napi 24 órás, heti 7 napos szolgálatot jelent. Neki kellett gondoskodnia arról is, hogy Kate frizurája már rögtön a szülés után tökéletes legyen.

6. Láthatatlanság

A sok szabály közül az egyik, hogy a személyzet figyeljen arra, hogy ne lássák, ne hallják őket. Tilos zavarniuk a királyi család tagjait, bele kell olvadniuk a környezetbe, hogy észre se vegyék őket.

7. Károly herceg személyzete

Károly herceg nem sok dolgot csinál önállóan. A szolgálók készítik ki neki a ruhát, még a jobb és bal lábára való zoknit is külön teszik ki neki. A törölközőjét előkészítik, hogy csak magára kelljen terítenie. Sőt, még a fogkrémet is kinyomják a fogkeféjére.

8. Reggeli müzli a királynőnek

A királynő elvárása, hogy a reggeli gabonapelyhet műanyag Tupperware tálban szolgálják fel neki. Ennek oka, hogy meggyőződése, hogy ebben a tálban frissebb marad az étel. A kedvenc gabonapelyhe a Special K.

9. Pelenkák hajtogatása

A dada feladata a textilpelenkák hajtogatása is. Bár feleslegesnek és régimódinak tűnik, érteniük kell ehhez is. Azt nem tudjuk, hogy ezeket a textilpelenkákat egyáltalán használják-e a királyi családban.

10. Egyenruha

Különleges alkalmakkor, például esküvőkön vagy keresztelőkön a dadáknak egyenruhát kell viselniük, ami leginkább Mary Poppins ruhájára hasonlít. A szettet kalap, fehér kesztyű és testszínű ruha alkotja. Mivel ez a viselet elég feltűnő, nem kell mindennap így öltözködniük. A hétköznapokban átlagos ruhákban járnak, így nem lehet őket megkülönböztetni a személyzet többi tagjától.

BÓNUSZ: Hogy megkapják az állást, furcsa vizsgán kell átmenniük.

Van egy lényeges különbség aközött, hogy egy takarító egy 5 csillagos hotelbe jelentkezik vagy a királyi palotába. Ez utóbbi esetben át kell mennie egy teszten, amivel azt ellenőrzik, hogy mennyire alapos a munkában. Észre kell vennie az elpusztult legyet a szőnyegen vagy a kandallón.

Mikor belép a szobába, a döglött légy már oda van készítve. Adnak neki időt, hogy jól körbenézzen. Ha megtalálja a legyet és felveszi, akkor átment a teszten és megkapja az állást. Általában azonban 10-ből csak 1 ember veszi észre a legyet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét