10 ruhadarab és kiegészítő, amit 40 felett jobb elfelejteni

0
975

Az idő bizony repül. És az idővel nemcsak a divat változik, de mi magunk is. Az életkorunk előrehaladtával pedig az öltözködésünkön is változtatnunk kell.

Olyan ruhadarabokat és kiegészítőket mutatunk be, amelyek 40 év felett már tiltólistásak. Talán még a te szekrényedben is ott lapulnak, pedig a harmincas éveidnek már vége…

1. Clutch táska a mindennapokra

Ezt fiatal lányok használják nap mint nap kiegészítőként. 40 után jobb, ha csak alkalmakra veszed elő. Hétköznapokon kis méretű táskát hordj.

2. Függőkkel díszített karkötő

Ezek a kis ékszerek sokszor érzelmileg fontosak a viselőjüknek, kellemes emlékeket idéznek. Viszont gyerekesnek tűnnek, ezért jobb, ha érett nőként nem hordod őket.

3. Színes harisnya

Csak egy diáklány engedheti meg magának, hogy színes harisnyát vegyen fel. Az ennél idősebb korosztály már nevetségesen néz ki benne.

4. “Pasis” pulcsi

A kamaszlányok vékonynak és törékenynek mutatnak az ilyen nagy, kapucnis pulóverekben, de egy 40 feletti nő viszont inkább igénytelennek tűnik bennük. Jobb, ha a méretednek megfelelő ruhát választasz.

5. Alaktalan kardigán

Nincs az a kardigán, amit ne lehetne lecserélni egy csinos szabású blézerre. Nyugodtan búcsút mondhatsz nekik.

6. Tini ruha

Hogy egy ruha 10 évvel ezelőtt még tökéletesen passzolt hozzád, és alig bírtad bezsebelni érte a bókokat, az még nem jelenti, hogy most is ugyanilyen hatást keltesz benne.

7. Nagy feliratú póló

Ha rajongsz is egy focicsapatért, jobb, ha a logójukkal ellátott pólódat a következő meccsig a szekrényben tartod. Ha csak azért vettél eddig olyan felsőket, amelyeken különböző csapatok vagy együttesek neve látható, mert szerinted jól néznek ki, gondold át újra, hogy vajon mennyire vagy stílusos bennük.

8. Pomponos sapka

Ugyanaz a helyzet vele, mint a színes harisnyával. Vékony a határvonal a nevetséges és a lenyűgöző között.

9. Méret nélküli nadrág

Ezek a nadrágok szinte senkinek nem állnak jól, a 40 feletti nőknek sem. Jobb, ha a létezésüket is elfelejted.

10. Flip-flop papucs

Nemcsak, hogy nem szép, de az egészségedre is ártalmas a flip-flop papucs. A puha és lapos talp nem tesz jót, ha kemény felületen járkálsz benne. Ha rendszeresen viseled, hamar problémák lesznek a lábaiddal.

Ne feledd, mindenki a saját ritmusában megy át a változásokon. Míg egyeseken éveken át jól mutatnak ugyanazok a ruhák, másoknak gyakran át kell válogatniuk a szekrényükben lévő holmikat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét