10 romantikus gesztus, amitől a kapcsolatod erősebb lehet, mint valaha

0

A legtöbben arra vágyunk, hogy együtt öregedjünk meg valakivel, de a statisztikák szerint a házasságok száma egyre csökken. Azt gondolhatjuk, hogy az örökké tartó szerelem csupán egy mítosz és nem is éri meg foglalkozni vele. Ez viszont nem így van. A szerelem és a kapcsolatok bonyolultak, de vannak olyan romantikus trükkök, melyek segítségével a legjobbat hozhatod ki a párkapcsolatodból.

1. Mindig legyen egy közös álmotok

Lehet ez egy kis álom is, amit együtt dédelgettek, közös célként. Például hogy pénzt gyűjtetek egy utazásra vagy egy új autóra, felújítjátok az egyik szobát, vagy szerveztek egy közös családi összejövetelt. Akármi is legyen az, együtt álmodozni és együtt tenni azért, hogy egy cél megvalósuljon, összekovácsol titeket.

2. Írd le, hogy mire vágyik

Ha azon kapod magad, hogy amikor itt a szülinapja, mindig elfelejted, mire is vágyott, az komoly probléma lehet. Minden alkalommal, amikor a párod arról beszél, hogy melyik az az étterem, ahova már régen szeretne elmenni, vagy mit szeretne venni magának, írd le gyorsan. Beírhatod akár a telefonodba is, hogy mindig kéznél legyen, és ha közeleg az ajándékozás napja, meg tudd lepni vele.

3. Találj ki neki apró meglepetéseket

Az első hónapok után a szikra már kevesebbszer van jelen köztetek, hiszen kezditek megszokni egymást. Ez nem azt jelenti, hogy már nem vagytok szerelmesek, csak a kapcsolatotok vált szilárdabbá. Az igazi szerelem nemcsak a szenvedélyből áll, de meghatározója az akarat is, amivel kinyilvánítod, hogy ő az az ember, akivel nap mint nap élni szeretnél. Ennek viszont nem kell, hogy automatikus következménye legyen a szikra kihunyása. Lepd meg a párodat a kedvenc ételével, készíts neki forró fürdőt egy nehéz nap után, vagy lepd meg két mozijeggyel.

4. Vita során gondolj arra, hogy a probléma egy része talán a te hibád

Ha vitatkoztok és a dolgok kezdenek kicsúszni a kezeitek közül, menjetek külön szobába 20 percre. Lesz időtök lenyugodni, valamint végiggondolni azt, hogy talán nem csak a másiknak volt része abban, hogy az egész helyzet így alakult. 20 perc után alázattal üljetek le egymással szemben az asztalhoz, és mondjátok el, miben tévedtetek, mit rontottatok el. Így könnyebb lesz közös megoldást találni.

5. Gyakorold a 3-1 módszert

Ha úgy érzed, mindig csak azt csináljátok, amit a párod akar, próbáld ki ezt a módszert. Mondd el neki, hogy szeretnél elmenni moziba. Válassz ki 3 filmet, amit szeretnél megnézni, majd hagyd, hogy ezek közül ő válasszon egyet, amit ő is szívesen látna. Így közös lesz a döntés, és azt fogjátok megnézni, amit mindketten akartatok.

6. Töltsetek egy kis időt külön, hogy tudjatok hiányozni egymásnak

Ha minden szabadidőtökben együtt vagytok, megvan az esélye annak, hogy nem tesztek meg olyan dolgokat, amiket szeretnétek egyedül csinálni. Gondolj például egy pedikűrre, egy barátnős beszélgetésre vagy egy találkozásra az anyukáddal. Nektek is szükségetek van külön töltött időre, főleg, ha befelé fordulók vagytok. Így tudtok majd hiányozni egymásnak, feltöltődtök és újult energiával vetitek bele magatokat újra a kapcsolatba.

7. Javítsd a viszonyt a szüleivel úgy, hogy mindig te újságolod el nekik a jó híreket

Az anyóssal és az apóssal sokszor nem könnyű jó viszonyt fenntartani, de ezen segíthetsz, ha mindig csak jó híreket hallanak tőled. Te legyél az, aki meghívja őket vacsorára, aki megköszöni nekik a karácsonyi ajándékot, és elfogadja a vasárnapi ebédre szóló meghívást. Hagyd, hogy a negatív kommunikációt a párod folytassa le a saját szüleivel. Ő legyen az, aki visszamond egy programot vagy nem adja nekik kölcsön az autóját hétvégére.

8. Dolgozzatok együtt egy feladaton

Alkossatok valamit együtt, csak ti ketten, csapatmunkában. Gondolhatsz a legegyszerűbb dolgokra is, mint például egy közös főzés, a ház kidekorálása vagy az ajtó lefestése. Az a fontos, hogy ketten együtt hozzatok létre valamit.

9. Bújjatok össze, a fizikai kontaktus felébreszti a szerelem érzését

Az emberi érintésnek akkora ereje van, hogy szavak nélkül is képes kifejezni a szeretetet. Miközben szerelmesen bújtok egymáshoz, oxitocin szabadul fel, ezt a szeretet hormonjának is nevezik. Ettől mindketten boldognak, szerelmesnek és biztonságban érzitek magatokat. Ilyenkor alkalmas a pillanat, hogy köszönetet mondj a párodnak, hogy vele lehetsz. Ettől nemcsak te fogod még jobban értékelni őt, de ő is jobban fog téged. Tanulmányok szerint pedig a hála kifejezése boldoggá is tesz.

10. Hagyd, hogy egy egész napját azzal töltse, amit szeret

Előfordulhat, hogy ha egy nap azt csináljátok, amit a párod szeretne, az neked nem a legjobb szórakozás. Mégis adj ennek esélyt. Így jobban megismeritek egymást, és ki tudja, lehet, hogy neked is lesz egy új hobbid a nap végére.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét