10 pszichológiai tipp, amivel új embereket vonzhatsz az életedbe

0

Nincs is jobb annál, mint új emberekkel találkozni, akik feltöltenek minket energiával, és új szemszögből mutatják meg nekünk a világot.

Szeretnénk megosztani veled 10 tippet, melyek a segítségével új barátokra tehetsz szert.

1. Ne gondolkozz túl sokat.

Igen, sokszor úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk elég kedvesek vagy viccesek a másiknak. A jó hír az, hogy mindez a fejedben létezik. Az emberek elfogadóbbak, mint gondolnád.

2. Ne félj.

Az új emberek megismerése gyakran rémisztő lehet. Minél jobban próbálsz vicces lenni és jó társaság, annál kevésbé leszel az, ezért mindig legyél önmagad.

3. Tegyél egy kis lépést.

Ha nem vagy elég magabiztos ahhoz, hogy új emberekkel találkozz, kezdd valami egyszerűbbel: beszélgess egy idegennel a munkahelyeden, hogy fejleszd a szociális készségeidet. Akár egy nyitottabb póz is lehet egy kis lépés.

4. Mozdulj ki.

Oké. Készen állsz szocializálódni. Na de hol vannak az új emberek? A válasz határozottan az, hogy ki kell mozdulnod: jelentkezz csoportos utazásokra, csatlakozz workshopokhoz, csoportokhoz, és kapcsolódj be olyan szabadidős tevékenységekbe, amik érdekelnek, ahol találhatsz számodra érdekes embereket.

5. Tedd meg az első lépést.

Ha készen állsz új barátokat szerezni, vágj bele. Használj olyan pszichológiai trükköket, amik segítenek a kommunikációban és az új kapcsolatok kialakításában.

6. Az, aki ítélkezik, veszít.

Mindannyiunknak vannak néha előítéleteink azzal kapcsolatban, hogy kinek kell a barátunknak lennie, és hogy milyennek kell lennie egy új barátnak. Azonban előfordulhat, hogy azokat az embereket fogod a legérdekesebbnek találni, akikkel kapcsolatban első ránézésre azt gondoltad, hogy semmi közös nincs bennetek. Adj nekik egy esélyt.

7. Mutass érdeklődést.

Ne felejtsd el, hogy mindannyian dívák vagyunk. Tanulj meg hallgatni, mielőtt beszélnél – az emberek figyelmet szeretnének kapni, és pont annyira azt akarták, hogy meghallgassák őket, mint te. Mutasd ki, hogy szeretnéd megismerni őket.

8. Töltsetek el együtt időt.

Az új barátokat az együtt töltött idő kovácsolja össze. Vacsora, buli, mozi vagy bármilyen más hely, ahol jól érezhetitek magatokat, remek választás.

9. Maradjatok kapcsolatban.

Néha nehéz kapcsolatban maradni a barátainkkal. Azonban ez az egyetlen módja a barátság fenntartásának. Használd a modern kütyük és a közösségi média nyújtotta lehetőségeket, hogy beszélgessetek, és hogy tudd, mi történik éppen az életükben.

10. Légy jó barát.

Segítsd és támogasd a barátaidat, tudasd velük, hogy számíthatnak rád.

BÓNUSZ: A gesztusok sok mindent elárulnak.

Egy jó első benyomás már félsiker a barátkozás során, és ez nagyban múlik a gesztusokon. Például ha egy szerény, mégis hívogató pozíciót veszel fel, miközben valakivel szemben ülsz, az azt mondja el, hogy érdekel a beszélgetés, és emiatt azonnal kedvelni fognak. Soha ne felejtsd el, hogy a testbeszéd éppen annyira fontos, mint a szavak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét