10 outfit, ami bizonyítja, hogy Lady Di megelőzte korát

0

Ahogy telnek az évek, Diana hercegné hatása mind nyilvánvalóbbá válik. Egész életében jellemző volt rá, hogy új trendeket vezetett be. Minden egyes ruhadarabja jelentőséggel bírt. Lehetett az laza, hétköznapi és kényelmes vagy formális, elegáns és ragyogó, Diana mindig a jó ízlésről és stílusosságról tett tanúbizonyságot. Hatása pedig a halálával sem múlt el. Számos divatmárkát inspirál azóta is, amelyek életben tartják a divatos hercegné szellemiségét.

Hogy tisztelegjünk a csodás Diana hercegné előtt, 10 outfitet mutatunk tőle, amelyekből a világ legnagyobb divatbemutatóihoz merítettek ihletet a tervezők.

1. A fekete-fehér kosztüm

A fekete és fehér szín kombinálása mindig is Diana kedvence volt. A két szín együtt minden szettet klasszikussá és sikkessé varázsol. A hercegné 1986-ban, a vancouveri látogatásán viselte ezt a kosztümöt, amihez nagyon hasonlót 2020-ban Tory Burch tavaszi kollekciójában láthattunk viszont.

2. A rózsaszín, fehér pöttyös ruha

1983-ban egy kórházi látogatás során jelent meg ebben a rózsaszín, pöttyös ruhában, amivel nagy feltűnést keltett. Ez lett az egyik legikonikusabb ruhadarabja mind közül. Tökéletesen passzolt az alakjához, nem csoda, hogy az Off-White tavaszi kollekcióját is inspirálta 2018-ban.

3. A Jackie Kennedy-outfit – tökéletesítve

Diana hercegné imádta a szoknyákat és a blézereket. Több ezernyi ruhadarabja közül ezt a gyönyörű, rózsaszín szettet választotta, ami igencsak emlékeztetett Jackie Kennedy ruhájára. 1995-ben Argentínába látogatott el ebben a ruhában. Később az Off-White 2018-as tavaszi kollekciójában láthattunk hasonlót.

4. A virágos selyemruha a nászútjáról

1981-ben az édes és ártatlan Diana belevágott a házasságba, és elkezdte életét walesi hercegnéként. De előtte még nászútra ment, ahol többek közt ezt a virágos selyemruhát is viselte, ami később inspirálta Tory Burch 2020-as tavaszi kollekciójának egyik darabját.

5. A fehér, fekete pöttyös ruha

Minták tekintetében talán a pöttyös volt Diana kedvence. Mindenkit meglepett, mikor az 1988-as Royal Ascot ceremóniáján ebben a hétköznapi mintájú ruhában jelent meg. Akkoriban még aktív tagja volt a királyi családnak, ezért ügyelt arra, hogy mindig sikkes és elegáns legyen. 2018-ban az Off-White kollekciójában láthattunk egy nagyon hasonló darabot a tavaszi kollekcióban.

6. A vörös ruha Sidney-ből

Még mielőtt kilépett volna a királyi családból, Lady Di már akkor nagyon világosan érzékeltette, hogy mit preferál a szabás és a színek tekintetében az öltözködésben. Emlékezzünk csak erre az élénk piros színű, hosszú ujjú ruhára, amelyben 1988-ban látogatott el Sidney-be. Az egyik legfeltűnőbb ruha volt ez, amit valaha láthattunk rajta, ebben kitűnt a többi ország képviselői közül. Ez alapján született meg Tory Burch egyik ruhája a 2020-as tavaszi kollekciójában.

7. Az ikonikus piros, birka mintás pulóver

1981 júniusában választotta ezt a mókás pulóvert, mikor kilátogatott egy pólómérkőzésre, ahol Károly herceg is játszott. Azóta ez a darab ikonikussá vált, az egyik leghíresebb ruha lett, amit Diana valaha felvett. 2020-ban a Rowing Blazers nevű divatmárka dobta piacra a pulóvernek egy frissített verzióját.

8. A sportos megjelenés

Olyan jó alakot megőrizni, mint amilyen Diana hercegnének volt, nem lehet csupán diétázással. Valószínűleg hosszú órákat töltött edzéssel, ezért nem meglepő, hogy gyakran készültek róla fotók sportos ruhákban. Azóta nagyon sok sztár követte a példáját és követi a mai napig, például Kim Kardashian is.

9. A pánt nélküli, mintás ruha

Egy királyi körútja során Diana mindenkit lenyűgözött ebben a váll nélküli, gyönyörű mintás ruhájában. Tory Burch figyelmét sem kerülte el ez a darab, 2020-ban tervezett egy nagyon hasonló ruhát.

10. A flamencoruha, felemás színű kesztyűkkel

1986-ban mindenki Diana hercegnére figyelt szokatlan, avantgárd ruhája miatt. Saját stílusától sosem tért el, ami pedig egyszerre volt modern és elegáns. Ez a ruha önmagában is figyelemfelkeltő és feltűnő darab, de Lady Di meg tudta oldani, hogy mégis a kiegészítőjére figyeljen mindenki. Két különböző színű kesztyűt vett fel, amiből az Off-White a 2018-as kollekciójához merített ihletet.

Annak ellenére, hogy Diana már több mint 2 évtizede nincs köztünk, stílusának hatása még mindig jelen van. Kiváló divatérzéke ma is sokakat inspirál, kezdve a fiatal lányoktól egészen a legnevesebb tervezőkig.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét