10 öltözködési tipp, amivel egy csapásra tökéletes lehet a megjelenésed

0
377

Azt már rég tudjuk, hogy az öltözködésünk számtalan dolgot elárul rólunk. Nagy szerepet játszik az első benyomás kialakítása során is, ami alapján mások véleményt alkotnak rólunk és mi is másokról. Hogy az első benyomás tökéletes legyen, érdemes követned néhány egyszerű szabályt.

A következő tippek segítségével bármikor a lehető legjobban nézhetsz ki.

1. Válassz megfelelő méretű fehérneműt.

Ha a fehérneműd túl szoros, mindenhol kitüremkednek majd a hurkáid. Válassz inkább eggyel nagyobbat.

2. A bokacsizmát a hozzá passzoló ruhákkal viseld.

A bokacsizma rövid szoknyával viselve rövidebbnek mutatja a lábat. Ezért vedd fel inkább farmerhoz, más nadrághoz vagy hosszú szoknyához.

3. Figyelj az arányokra.

A testedet oszd 3 részre: a felső egyharmad részig érjen, a maradék kétharmadot pedig a nadrág vagy a szoknya foglalja el.

4. A túlméretes felsőket tűrd be.

A túlméretes ruhák sokkal jobban néznek ki, ha legalább elöl betűröd őket. Ezzel kiemeled a derekadat, és karcsúbbnak tűnsz még egy ilyen bő felsőben is.

5. Figyelj az ujjhosszra.

A zakó ujjának a csuklóig kell érnie. A zakó és az ing ujja között 1,5-2 centiméter legyen.

6. Válassz megfelelő színű díszzsebkendőt.

Ha nem vagy benne biztos, hogy milyen színű díszzsebkendő lenne a legjobb, válassz fehéret. Ez univerzális szín, ami mindenkinek jól áll. Ne törekedj arra, hogy a nyakkendőd és a díszzsebkendő színe azonos legyen, a két színnek inkább ki kell egészítenie egymást.

7. Az arcod körül ne viselj túl sok kiegészítőt.

3-nál több kiegészítő ne legyen rajtad. Ez lehet szemüveg, nyaklánc, kalap, bross, fülbevaló, kendő, sál. Válassz közülük hármat, amit a legjobban szeretsz, és kombináld őket.

8. Válassz olyan harisnyát, aminek a színe passzol a bőröd színéhez.

A harisnyának láthatatlannak kell lennie, ne legyen fényes, és ne imitálja a napbarnított bőrt sem. A fekete harisnyát mindig a ruhád vastagságához igazítsd. Minél vastagabb a ruha, annál sűrűbb szövésű legyen a harisnya.

9. Figyelj a nadrág hosszára is.

A legklasszikusabb nadrághosszt válaszd. Ez azt jelenti, hogy a nadrág szárának szegélye 1/2 – 2/3 részben takarja a cipőt. Így sokkal elegánsabb.

10. Légy óvatos az egyforma színű ruhákkal.

Ha mindenképpen egyetlen színt szeretnél viselni, jobb, ha azonos színű, de különböző árnyalatú ruhákat kombinálsz egymással.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét