10 mód, hogy kiismerj egy nőt anélkül, hogy akár egyetlen kérdést is feltennél neki

0

Egyesek szerint egy nő belső világának megismerése olyan, mintha egy teljesen ismeretlen területre tévednénk. A nők valóban tele vannak titokzatossággal és ellentmondásokkal, de ha a férfi figyelmesebb, és jobban szem előtt tartja a nő vágyait és igényeit, ezen könnyen lehet változtatni. Nem kell olvasnod a gondolataiban, ahogyan Mel Gibson tette a Mi kell a nőnek? című filmben. Teljesen hétköznapi képességek is elegendőek ahhoz, hogy kiismerhesd őt.

Figyeld meg jobban a mindennapos szokásait, a vágyait, a gyengeségeit, és máris képes leszel valóban megérteni a nőt.

1. Melyek számára a legfontosabb dolgok az életben?

Az értékrend egyfajta belső iránytű, ami a jó irányba vezet minket az életünk során. Mit tart legfontosabbnak a ismerősöd? Mit akar az élettől? Mik a céljai?

Az estéit leginkább a barátnőivel és egy pohár Martinivel szereti eltölteni? Vagy inkább kettesben néz filmet veled? Hétvégén vásárolni vagy inkább utazni vágyik? A közös jövőtök az általa hozott döntéseken múlik és azon, hogy te mennyire vagy hatással ezekre.
Figyelj inkább a tetteire és ne a szavaira, hogy jobban megismerd a valódi személyiségét.

Nincs azzal baj, ha az életfelfogásotok kissé különböző. De ha a barátnődnek át kell utaznia az oldaladon a fél világot, miközben csak arra vágyik, hogy egy kedves kis házban éljen, és gyerekei legyenek az esküvő után, akkor fel kell készülnöd arra, hogy megbeszéljétek, milyen kompromisszumokat hoztok a jövőtök érdekében.

2. Előre tervez vagy spontán cselekszik?

Figyeld meg, hogyan tölti a szabadnapjait. Mindent előre megtervez vagy úgy cselekszik, ahogy a pillanat hozza? Könnyedén változtat a programján vagy ragaszkodik ahhoz, amit a naptárába beírt?

Ha sosem tudod, hogy minek nézel elébe, akkor csupa spontán, váratlan dologra számíts a jövőben. Csakis a mának élni kicsit felelőtlenségnek tűnhet, és egy olyan hektikus közös életet hozhat, amiben folyamatos a változás, és amiben nehéz bármihez is igazodni.

Ha pedig a barátnőd mindig az előre megtervezett dolgokhoz ragaszkodik, az sem jelenti, hogy unalmas vagy túlzottan kiszámítható lesz vele az életed. Sok nő számára fontos az előre tervezés, de ilyenkor sem árt, ha némi spontaneitást csempészel a mindennapokba. Amerikai tudósok bizonyították, hogy nagyobb örömöt okoz egy váratlan élmény, mint egy előre tervezett.

3. Hogyan reagál a problémákra?

Az élet egy hullámvasút, tele van viszontagságokkal. A problémákat senki sem kerülheti el, minden csak azon múlik, hogyan tudod kezelni őket. A barátnőd hogyan csinálja ezt?

A pszichológusok szerint a stresszes helyzetek a tanulásra adnak lehetőséget, arra, hogy okosan használjuk az erőforrásainkat, motiváltabbak legyünk, és jobban haladjunk előre. A legfontosabb, hogy azonosítsuk a problémát, és meghatározzuk a nehézségi szintjét. Odaégett ebéd, munkahelyi gondok vagy árvíz egy távoli országban? Miért szokott a barátnőd leginkább aggódni, és hogyan kezeli a gondokat?

Lehet, hogy csak megrántja a vállát, lehet, hogy sírva fakad, netán tányérokat tör vagy a barátnőinek panaszkodik. A nők és a férfiak különböző módon kezelik a stresszt, de minden esetben fontos elkülöníteni, hogy melyek azok a valóban súlyos gondok, amik miatt érdemes aggódni.

4. Milyen a kapcsolata a hozzá közelállókkal?

A jó és bizalmon alapuló kapcsolatoktól az emberek boldogabbak és egészségesebbek mind mentálisan, mind fizikálisan. Fontos, hogy egy kapcsolatban mindkét fél kivegye a részét, támogatást nyújtson, tiszteletet mutasson.

Figyeld meg, milyen a kapcsolat a barátnőd és a családtagjai között. Ha tiszteli a szüleit, megfogadja a tanácsaikat, és mindig segít nekik, akkor jószívű, jóindulatú ember. Veled pedig éppen ilyen megértő és törődő lesz.

Ha viszont csakis rossz dolgokat mesél a családjáról, pletykálkodik róluk vagy a barátairól a hátuk mögött, akkor szinte biztosra veheted, hogy veled ugyanezt fogja tenni.

5. Milyen a hozzáállása más emberekhez?

Egy másik módja annak, hogy könnyebben eldöntsd, szeretnél-e kapcsolatot vele, ha megfigyeled, hogyan bánik más emberekkel. A pincérrel udvariatlanul beszél vagy kedvesen? Flegmán elutasítja azt, aki segíteni próbál neki vagy inkább barátságos? Ha valaki véletlenül meglöki az utcán, botrányt csinál vagy higgadt marad?

Pszichológusok szerint hajlamosabbak vagyunk durvábbak lenni idegenekkel, mint saját magunkkal, mert sokszor így találunk kifogást a saját hibáinkra. Könnyen rámondjuk egy adott helyzetre, hogy az a másik ember hibájából történt. Hogy megállapíthasd, egy helyzetben kinek volt igaza, képzeld magad az egyes felek helyzetébe.

Társadalmi státusztól függetlenül mindenkit tisztelni kell. Ha a barátnőd lekezelően, tiszteletlenül beszél vagy viselkedik másokkal, esetleg nevet is más embereken, feltehetően még a bajban sem várhat tőle senki segítséget.

6. Mihez kezd a szabadidejével?

Szabad az estéje és te nem vagy vele. Mit fog tenni? Bulit rendez vagy az egész estét a kanapén tölti néhány zacskó chips társaságában? Vagy elmegy sétálni egyet?

A pszichológusok véleménye az, hogy mindenkinek szüksége van egy hobbira. Ahogyan a barátnőd tölti a szabadidejét, az nagyon sokat elárul a szokásairól, a személyiségéről, a világnézetéről. Tudsz osztozni a hobbijában és az életstílusában, vagy inkább azon gondolkodsz, hogyan tudnád megváltoztatni ezeket?

Ha tetszik, ahogyan eltölti a szabadidejét, és boldogan veszel részt az időtöltésében, jó kapcsolat alakulhat ki köztetek. Ha ő is szereti a te hobbidat, akkor sosem fogtok unatkozni együtt.

7. Mennyire érzelmes?

Mennyire befolyásolják az érzelmei a viselkedését és a személyiségét? Ha egyetlen könnycseppet sem ejt a Titanic alatt, talán azt hiszed, egy robottal randizol…

Ha sír, mikor lát egy kóbor kiscicát, abban nincs semmi meglepő. De ha egy lehulló falevél láttán könnyekben tör ki, mert “az élet olyan rövid”, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy képes lennél-e együtt élni egy ennyire érzelmes emberrel.

Az természetes, hogy bizonyos dolgok jobban megérintik, meghatják. De ha minden apróság miatt depresszióba zuhan, az már túl sok.

8. Mennyire van elfoglalva a kinézetével?

Kinézet alapján könnyen ítélkezünk. Sok nő viszont túlzásba esik, mikor a külsejéről van szó, rengeteg időt, energiát és pénzt fektet abba, hogy kifogástalanul nézzen ki.

Természetesen a férfiak szeretik a csinos, ápolt nőket, de ez nem jelenti, hogy mindennap órákat szeretnének várni arra, hogy a párjuk elkészüljön. Egyre többen vágynak arra, hogy örökké fiatalok és minden helyzetben gyönyörűek legyenek. A reklámok, a közösségi oldalak mind ezt próbálják belénk sulykolni. Aki bizonytalan, annak az önértékelését könnyen romba döntheti mások véleménye. Ha a pároddal is ez a helyzet, a legjobb, ha folyamatosan dicséred és bókolsz neki.

Vannak azonban ezzel teljesen ellentétes módon gondolkodó nők is, akik egyáltalán nem törődnek magukkal, bele se néznek a tükörbe indulás előtt. Nekik más dolgok fontosak az életben.

9. Mennyire okos?

Milyen gyakran beszélgettek? Szereted, ha találkozik a barátaiddal, mert jól kijön velük? Természetesen nem kell, hogy a barátnőd egy Einstein legyen, de az nem árt, ha értelmesen hozzá tud szólni dolgokhoz, és el lehet vele beszélgetni.

Egy friss kutatás szerint a párkapcsolatban a legfontosabb dolog az érzelmi intelligencia, ami magában foglalja a másik megértését, az érzelmeinek értelmezését is.

10. Mi inspirálja?

Az érdeklődési kör és a hobbi szerves része a személyiségnek, és hozzájárul ahhoz, hogy még boldogabb életet élhessünk. A kutatók szerint, mikor valaki a hobbijával tölti az idejét, az agyának olyan területeit használja, melyeket munkavégzés közben nem.

Egy olyan emberrel lenni, akinek van hobbija, mindig izgalmasabb és érdekesebb. Az érdekes emberek pedig inspirálják a környezetüket is.

A barátnőd mi iránt érdeklődik? Lehet, hogy szeret kötni, olvasni, táncórákra járni vagy süt. Ha van olyan hobbija, amitől mindig izgalomba jön, biztosra veheted, hogy boldogabb és elégedettebb az életével.

BÓNUSZ: Nézd meg a derekát.

Antropológusok 30 különböző népcsoportból származó ember testalkatát tanulmányozták, és arra jöttek rá, hogy szinte minden nő személyiségét meg lehet határozni az alakja – elsősorban a dereka – alapján. Kiderült, hogy minél vastagabb a dereka, annál erősebb a személyisége.

Azoknak a romantikus férfiaknak, akik egy igazán érzékeny párt szeretnének maguk mellé, a tudósok azt javasolják, figyeljék meg a nők derekát. Minél vastagabb, annál önállóbb, határozottabb, függetlenebb a nő.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét