10 mód, ahogyan a divatjamúlt ruhákból újra trendi darabokat varázsolhatunk

0

A divat fénysebességgel változik, a legtöbben pedig nem bírják ezt az iramot. Mentálisan és anyagilag is igen kimerítő a divatot naprakészen követni. Ettől függetlenül sajnos igaz, hogy ha továbbra is viseled azokat a kedvenc ruháidat, amelyek már kimentek a divatból, 5-10 évvel is öregebbnek tűnhetsz. Jobb, ha inkább új életet adsz a régi ruháknak, és felfrissíted őket az aktuális divat szerint.

Biztosan vannak olyan ruháid, amik egykor nagyon divatosnak számítottak, ma viszont inkább a ciki kategóriába esnek. Egy kis kreativitás, és máris újra trendivé varázsolhatod őket, ahogyan a következő fotókon szereplő nők is tették.

1. Rövid dzseki

A rövid, vékony dzseki abszolút divatjamúlt, ha önmagában viseled. De nagyon jól néz ki, ha egy szövetkabát alá veszed fel. Hideg időben könnyen feldobhatod a megjelenésedet ezzel az egyszerű trükkel.

2. Régi ruha

Sokaknál vannak ilyen darabok a szekrényben, mert abban bíznak, hogy újra viselhetik majd őket. Igazuk is van, hiszen az ódivatú ruhákat máris trendivé teheted, ha egy pulóvert vagy egy nagy kardigánt veszel fel rájuk. Ez különösen jól működik a középhosszú ruháknál.

3. Pandora karkötő

Néhány évvel ezelőtt mindenki Pandora karkötőt hordott. Éppen emiatt ma már egyáltalán nem számít különlegesnek ez a kiegészítő. Minden apró charm egy emlék, egy szimbólum, aminek nehéz búcsút mondani. A megoldás: tedd őket egy nyakláncra.

4. Vékony garbó

A vékony garbó vesztét a túlméretes ruhák divatja okozta. De ezt az alapdarabot sem kell teljesen száműznöd, hiszen felhasználhatod a réteges öltözködéshez. Akár egy nyári ruhát is felvehetsz hűvösebb időben, ha garbót veszel alá. Nemcsak meleg, de stílusos is.

5. Karcsúsított ing

Már nem mondható divatosnak, de ettől még lehet használni, például ha egy kötött pulóver vagy meleg felső alá veszed fel. Így réteges öltözetet kreálhatsz a már meglévő ruháidból. Az ing alját tűrd be a szoknyába, a gallérját pedig hajtsd ki a pulóver nyakán.

6. Karcsúsított zakó

A karcsúsított, rövid zakók ma már nem népszerűek, felváltották őket a nagyméretű ruhadarabok. Ha alul valami divatosat viselsz, felveheted a zakódat, csak tegyél rá egy övet. Az ujját pedig tűrd fel, hogy eltereld a figyelmet arról, hogy karcsúsított fazonú.

7. Ódivatú farmerdzseki

Manapság a menő farmerdzsekik szintén túlméretesek. Ennek ellenére még mindig viselheted a régit valami alatt. Még jól is fog jönni, hiszen ha túl sok nagyméretű ruhát veszel fel egyszerre, viccesen fogsz kinézni. Hogy legyen rajtad egy kisebb darab is, vedd elő a régi famerdzsekidet, nagyon jól fog mutatni egy nagyobb kabát alatt.

8. Skinny farmer

Bár a farmerfazonok közül ez húzta a legtovább, ma már a skinny sem divatos. Egyrészt nem is áll jól mindenkinek, másrészt igencsak unalmas ruhadarabbá vált. Sokan mégis ragaszkodnak hozzá. Hogy divatos szettet tudj vele létrehozni, viseld nagy, túlméretes felsővel. Még jobb, ha egy ruhát veszel fölé.

9. Divatjamúlt cipő

A régimódi, magas sarkú cipődtől nem kell megválnod, elég, ha elrejted egy bőszárú farmer alá. Az előnyeit így is meg tudod őrizni, hiszen magasabbnak tűnsz, a lábaid pedig hosszabbnak.

10. Rövid ballonkabát

A legdivatosabb megoldás, ha kombinálod a midi és a maxi hosszt a ruhákban. A rövid ballonkabát ezért nem számít ma már divatosnak. De hosszú szoknyával vagy ruhával még viselheted.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét