10 mindennapos szokás, ami csak megnehezíti az életünket, ha nem jól csináljuk

1

Egyes tevékenységeket úgy végzünk naponta, hogy már oda sem figyelünk arra, hogyan csináljuk őket. De időnként nem árt más szemszögből megvizsgálni a szokásainkat. Mindenki tudja, hogyan kell zuhanyozni vagy hajat mosni, de biztos, hogy a leghatékonyabban csinálod?

Hajmosás

Törölköző helyett inkább egy pólóval szárítsd meg a hajadat, hogy ne gubancolódjon. Az ujjaiddal finoman masszírozd bele a sampont a hajadba. Hajbalzsamot sose tegyék a hajtövekre! Mielőtt felvinnéd a balzsamot, előbb csavard ki a hajad.

Hátizsák viselése tömegközlekedésben

Hogy megvédd magad a zsebtolvajoktól utazás közben, jobb ha szemmel tartod a hátizsákodat.

A kormány fogása

A legbiztonságosabb az, ha a kormányt kicsit a vízszintes középvonalánál feljebb fogod. Ezzel elkerülheted, hogy a légzsák a karjaidba csapódjon, így a fejed és a tested lesznek védve.

Fogmosás

Nem szükséges a fogkefe fejének teljes felületét bekenned fogkrémmel, ahogyan azt a reklámokban látod. Valójában egy borsónyi fogkrém éppen elég.

Ragtapasz felragasztása az ujjra

A ragtapasz két ragacsos végét vágd félbe, és keresztezve ragaszd rá a csíkokat az ujjaidra. Így jóval könnyebben használhatod az ujjadat, nem kell annyira óvatosnak lenned vele.

Túl szoros melltartó

Ha túl szorosnak találod a melltartódat, vagy a kosárméret nem passzol, használj melltartó bővítőt, amivel megnövelheted a pánt méretét.

WC-papír fellógatása

A legjobb, ha úgy lógatod fel a WC-papírt, hogy a letépendő fele hozzád legyen közelebb, ne a falhoz. Így a használat során nem kell megérintened a falat, ami tele lehet baktériumokkal.

Kezek tisztán tartása

A legalább 60% alkoholtartalmú gélek a leghatásosabbak. A többi kézfertőtlenítő csak kevés kórokozót képes elpusztítani. Ha ilyet használsz, szappannal is kezet kell mosnod.

Zuhanyzás

A forró víz nagyon kiszárítja a bőrt, amin ennek következtében kiütések is megjelenhetnek. Ezért ne fürdőzz sokáig, a legjobb, ha a zuhanyzásra és a fürdésre legfeljebb 10 percet szánsz.

Edzés után

Edzés után a testhőmérséklet megemelkedik, ezért ha egy hűsítő fürdőre vágysz, rajta! Ez segíti az izmok regenerálódását, csökkenti az izomfájdalmat.

Edzés közben az izomrostok megnyúlnak, és a szervezet glikogént használ fel üzemanyagként. Ezért fontos gyorsan pótolni a veszteséget sok fehérjével és kevés szénhidráttal az edzést követő 30 percen belül.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét