10 kutyafajta, ami tökéletes a gyermekes családok számára

0

Együttérzésre, felelősségre és még megannyi fontos dologra taníthatják a kutyák a gyerekeket, ezért is fantasztikus tagjai a családnak. Ám fontos, hogy a megfelelő fajtát válasszuk. A különböző fajtáknak eltérőek az igényeik, ezért mielőtt magunkhoz vesszük a kutyát, érdemes alaposabban utánanézni, passzol-e az életmódunkhoz.

A következő 10 kutyafajta nagyszerű társ lesz a gyerekes családokban.

1. Francia buldog

Ha olyan kutyát szeretnél, akinek nem kell nagy hely, jó választás a francia buldog. Ezek a kutyák nem túl hangosak és jól kijönnek a gyerekekkel. Folyamatos figyelmet igényelnek, így tökéletes társak a kicsik számára.

2. Pitbull

Tévhit, hogy nem megfelelő házikedvencek. Ha nem kifejezetten agresszívnak vagy harcra nevelik őket, ezek a kutyák gyengédek és rendkívüli mértékben szeretik a gazdáikat.

3. Uszkár

Az uszkárok könnyen tanulnak, ideálisak bármely családba. Energikusak, okosak, a gyerekek legjobb barátai lesznek. Egyike azon fajtáknak, melyek keveset vedlenek, de bundájuk hosszúra nő, ezért rendszeres nyírást igényelnek.

4. Golden retriever

Élő plüss macik, akik annyira imádják az ember társaságát, hogy meg sem tudnak lenni nélküle. Jól kijönnek a gyerekekkel, és jót is tesznek nekik. Higgadtak, gyengédek és segítenek felelősségre tanítani a gyerekeket.

5. Labrador

Imádják a dögönyözést, és a gazdi összes figyelmét magukra szeretnék irányítani. Nem agresszívak, ezért illenek a gyermekes családokba. Szeretik a hosszú sétákat és az aktív életet.

6. Border collie

A világon az egyik legokosabb kutyafajta, aki a kutyák világában igazi munkamániásnak számít, azaz mindig el kell foglalnia magát valamivel. Ha nagy a család és nagy az udvar, ahol a kutya játszhat és felfedezhet, ő lesz a tökéletes választás.

7. Németjuhász

Bár félelmetesnek tűnhet, a németjuhász nagyon hűséges és védelmezi a szeretteit. Kedves, és úgy fog viselkedni, ahogyan kiskora óta tanítod őt.

8. Beagle

Barátságos és tele van szeretettel, könnyű a tartása. Társaságkedvelő kutya, ideális a nagy családokba. Kis méretük miatt kisgyerekek, akár babák mellé is megfelelő.

9. Cavalier King Charles spániel

Ennél a kutyafajtánál a legfontosabb, hogy alkalmazkodik a gazdi életmódjához. Ha aktív életet élsz, a spánieled is aktív lesz. Ha inkább otthon tartózkodsz, hozzászokik a ritmusodhoz, és szépen elfekszik a kanapén. Ölebek, és imádják, ha szeretgetik őket.

10. Tacskó

Apró és játékos, jó választás gyerekek mellé. Ismertesd össze a gyerekekkel, és figyeld, ahogyan a legjobb barátokká válnak. Nincs szükségük sok mozgásra, idősebb emberek számára is kiváló társak.

BÓNUSZ: Ezek a kutyafajták nem a legjobbak a gyermekes családok számára.

Az olyan népszerű kutyafajták, mint a husky, a csivava, a doberman, a corgi vagy a dalmata nem ajánlottak gyerekes családokba. Kiszámíthatatlanok, nehezen kezelhetők, és tanításuk tapasztalatot igényel.

Szerinted melyik kutyafajta a legjobb gyermekes családoknak? A házi kedvenced jól kijön a gyerekekkel?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét