10 híresség, aki visszautasította a csillagot a Hollywoodi hírességek sétányán

0

Csillagot szerezni a hírességek sétányán sok sztár álma. Ez a kis gránitlap a jelképe lett annak, hogy az adott személy jelentős karriert tudhat magáénak és világsikert ért el. Azonban vannak olyan sztárok, akiket ez egyáltalán nem foglalkoztat. Néhányan már visszautasították, hogy saját csillaguk legyen.

A következőkből róluk tudhatod meg, hogy miért nem kértek ebből az elismerésből.

Csillagot szerezni a hírességek sétányán nem is olyan egyszerű.

Az egész a jelöléssel kezdődik. Bárki, akár a rajongók is kezdeményezhetik egy-egy sztár jelölését a csillagra. Természetesen ettől még nem biztos, hogy az adott sztár meg is kapja a csillagot, ezt egy bizottság dönti el. A Kereskedelmi Kamara határoz arról, hogy kinek lesz csillaga a sétányon és kinek nem.

De a dolog ezzel még nem ér véget: az a sztár, aki elfogadja a jelölést, 50.000 dollárt kell hogy fizessen a nevével ellátott gránitlapért, valamint a sétány karbantartásáról is gondoskodnia kell. Ez már önmagában elég ok lehet arra, hogy valaki visszautasítsa a jelölést. De a sztárokat elsősorban nem az anyagiak tántorítják el a csillagtól. Inkább az áll a háttérben, hogy egyáltalán nem foglalkoztatja őket ez a hagyomány.

1. Madonna

A ’80-as évek végén, miután a Like a Virgin című albumával meghódította a világot, Madonna nem állt meg. Nemcsak további világslágerekkel állt elő, de a filmiparban is megvetette a lábát. Ez már elég volt ahhoz, hogy csillagra jelöljék. Bár 1990-ben kritikusok egy csoportja terjesztette elő a jelölését, ő nemet mondott rá. Hogy miért, azt a mai napig nem magyarázta meg.

2. Whitney Houston

Az évszázad egyik legismertebb dalának, az I Will Always Love You-nak az énekesnőjét 1995-ben jelölték csillagra. De a képviselői és munkatársai soha nem mentek el, hogy időpontot egyeztessenek a csillag avatásáról. A határidő pedig lejárt. Akkoriban a hírességeknek 5 évük volt, hogy felavassák a csillagjukat.

3. Bruce Springsteen

A zenei legenda elfogadta ugyan a csillagot a Hollywoodi hírességek sétányán, de igazából sosem kapta meg. Egyszerűen nem jelent meg a nyilvános ceremónián. Ezután a bizottság bevezette azt a szabályt, hogy a sztároknak ígéretet kell tenniük arra, hogy részt vesznek az eseményen, ha elfogadják a jelölést. Ezt azóta “Springsteen-politikaként” emlegetik.

4. Clint Eastwood

Ha van színész, aki fantasztikus karriert mondhat magáénak és csillagot érdemel, az minden bizonnyal ő. Attól kezdve, hogy a ’60-as években a westernfilmekkel ismertté vált, a mai napig összesen 72 filmet készített. És ez csak a színészi munkássága, ugyanis számos produkcióban rendezőként és producerként működött közre.

De a szakmában eltöltött sok év ellenére sem érdekelte, hogy a neve ott díszelegjen a hírességek sétányán. Bár többször is jelölték, minden alkalommal udvariasan, de határozottan nemet mondott.

5. Julia Roberts

Bár a Micsoda nőben Vivian Wardként láthattuk őt ezen a sétányon, a színésznő neve nem szerepel itt. 2020 júniusában jelölték csillagra, de visszautasította az ajánlatot. Más sztárokhoz hasonlóan őt sem foglalkoztatja, hogy van-e csillag a nevével Hollywoodban vagy sem.

6. John Denver

A ’70-es évek híres countryénekese humanitárius és környezetvédelmi aktivistaként is jelentős munkát végzett, 1982-ben mégis elvesztette a csillagát, ráadásul azután, hogy a képviselője 3000 dollárt fizetett a bizottságnak, hogy John Denver neve szerepelhessen a sétányon. A ceremónia időpontjáról nem állapodtak meg, így az eseményre nem került sor.

2014-ben a családja beleegyezett, hogy egy posztumusz csillagot kapjon 17 évvel a halála után: “Büszkén tisztelgünk Amerika egyik ikonikus énekese előtt, aki már sok éve nincs velünk. Szerencsére a csodálatos zenéje itt maradt, ezzel emlékezhetünk rá” – mondta akkor a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke.

7. Denzel Washington

Bár a színész jogosan kaphatna csillagot a sétányon, úgy tűnik, őt ez az egész nem érdekli. Soha nem egyeztetett időpontot az átadási ceremónia kapcsán, annak ellenére, hogy jelölve volt. Emiatt még mindig nem szerepel a neve a Walk of Fame-en.

8. George Clooney

Egy másik sztár, akinek a nevét hiába keresnénk a hírességek sétányán. Nem azért, mert nem jelölték vagy mert a jelölését nem hagyták jóvá, hanem azért, mert ő sem egyeztetett a ceremónia időpontjáról. Így az ő csillaga is várakozó stádiumban van.

9. Prince

Az extravagáns énekes neve sem kapott helyet a Walk of Fame-en. Pedig már az 1990-es években jelölték, a terv pedig az volt, hogy az évtized vége felé adják át a csillagát. Ez azért is lett volna ideális időpont, mert egybeesett volna az 1999 címet viselő albumának megjelenésével. De a sztár végül visszautasította, mondván, ennek nem érkezett el az ideje.

Halála után a neve újra felmerült, de a Kamara szerint a halál után 5 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy valaki posztumusz csillagot kaphasson. Ezzel mit sem törődve a rajongók mégis felírták a nevét az egyik csillagra.

10. Muhammad Ali

Bár a híres ökölvívó beleegyezett, hogy csillagot kapjon a hírességek sétányán, vallási okokból azzal nem értett egyet, hogy az emberek a nevén járkáljanak. Ezért 2002-ben, mikor a tábláját bemutatták, a Dolby Theater falán helyezték el. Ez a legelső tábla, ami nem a sétányon, hanem egy falon kapott helyet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét