10 híresség, aki őszintén beszélt arról, hogy milyen Hollywoodban öregedni

0

Egy több országban végzett felmérés szerint a színészeknek csupán 2%-a tud megélni a színészkedésből, a maradék 98%-ot nem alkalmazzák. Most képzeld el, hogy ennek a 2%-nak a része vagy a 20-as éveidben, de a 40-es éveidben átnéznek rajtad a szereplőválogatások során. Ez mindenkinek az önbecsülésében nagy kárt tenne.

Szeretnénk megosztani néhány gondolatot arról, hogy mit mondtak a hírességek az öregedésről és a visszavonulásról.

1. Brad Pitt

Brad Pitt egy olyan hollywoodi sztár, aki nagyon sikeres színészi karriert épített fel. A Harcosok klubjától kezdve a Becstelen brigantykig olyan hihetetlen alakításokat nyújtott, amiket még sok generáció fog megismerni a történelem folyamán. Az 59 éves színész 1987-ben a televízióban kezdte a karrierjét.

2020-ban egy díjátadó keretében viccelődött a korával. “Öreg vagyok, itt vagyok egy ideje.” Azt is mondta: “Már ki nem állhatom az éjszakai forgatásokat.” Még egy ikonikus filmjével kapcsolatban is elsütött egy tréfát: “Már nem is emlékszem a Harcosok klubjának első szabályára.”

Az utóbbi időben Brad a visszavonuláson gondolkodik a színészettel kapcsolatban. A filmsztár tisztázta, hogy ez lehet az utolsó féléve vagy negyedéve, és hogy arra koncentrál, hogy mi legyen. Bár minden bizonnyal hiányozni fog a mozivászonról, a legjobbakat kívánjuk neki producerként és üzletemberként.

2. Michael Douglas

Michael Douglas egy rendkívül ismert hollywoodi színész, aki Oscar-díjat nyert a Tőzsdecápák című filmben nyújtott teljesítményéért a legjobb férfi főszereplő kategóriában. A szülei is színészek voltak, és nyilvánvaló volt, hogy ő is ezt fogja csinálni egész életében, hiszen a vérében van a színészkedés. Michael 1966-tól napjainkig aktív, 78 éves.

Egy interjúban, amely során egy filmet reklámozott, megkérdezték, hogy milyen volt számára az öregedés. Egy mosollyal viccesen azt válaszolta: “Nagyon depresszív.” Említette egy előnyét is az öregedésnek, mégpedig azt, hogy jobban kijössz magaddal. Még azt is hozzátette, hogy a digitalizációnak és a speciális effekteknek köszönhetően valószínűleg nézhetne ki úgy, mint fiatalon.

“Az az álmom, hogy fiatal férfi legyek azzal a tudással, aminek most a birtokában vagyok” – mondta. Mikor a nyugdíjba vonulásról kérdezték, ezt válaszolta magáról és a mellette ülő Robert De Niróról: “A nyugdíj azt a benyomást kelti, hogy meg vagy könnyebbülve, hogy végeztél a munkáddal, de mi szeretjük a munkánkat.”

3. Robert De Niro

“Én nem az az ember vagyok, aki a nyugdíjon gondolkodik. Nem tudom mit csinálnék, ha nyugdíjas lennék” – mondta egy interjúban, és mi igazán megkönnyebbültünk, mert imádjuk a filmjeit. Az elismert színész 1965 óta van jelen a színészkedés üzletágában, és azóta sem állt le.

A színész mesélt az életéről és arról, hogyan ragadja meg a lehetőségeket, hogy jól érezze magát a forgatásokon: “Ha valahol vagyok, ha van egy szabadnapom, próbálok körülnézni, hiszen sosem tudom, hogy visszatérek-e.”

4. Chris Hemsworth

A szeretett színész, aki Thort alakítja a Marvel-moziverzumban, beszélt arról, hogy a karrierje kezdetén nagyobb szabadságot érzett azzal kapcsolatban, hogy kísérletezzen a szerepeivel, és hogy úgy látja, próbál visszatérni ahhoz az érzéshez.

Azt mondta, hogy kezdetben, mikor arról döntött, hogy melyik filmnek legyen részese, próbálta felvázolni, hogy a nézők mit akarnak látni tőle, de most arra törekszik, hogy azt válassza, ami tetszik neki. “Ha távol leszek a családomtól és a gyerekeimtől, jobb, ha megéri” – mondta.

5. Anne Hathaway

Anne Hathaway teljesen ámulatba ejtett minket A nyomorultak és a Csillagok között című filmekben nyújtott alakításával. A színésznő 17 éves kora óta van a filmiparban, reflektorfénybe pedig 18 évesen került a Neveletlen hercegnővel.

A karrierje kezdetén tudatos döntést hozott arról, hogy próbál sok különböző filmet készíteni, hogy hozzászokhasson az egyes műfajokhoz és az eltérő karakterek alakításához. Most azt veszi fontolóra, hogy a szerep eljátszása megér-e annyit, hogy egy időre otthagyja az életét és a családját.

6. Judi Dench

1959 óta van a televíziózás és a filmek világában, és most, 88 éves korában nem tűnik úgy, mintha egyhamar ki akarna lépni. Bár a generációjának egyik legünnepeltebb színésznője, visszaemlékezett arra, hogy kezdetben díszlettervező akart lenni, de az életnek más tervei voltak vele.

Egy interjú során, mikor az öregedésről kérdezték, azt válaszolta, hogy nem szereti, és hogy fel kellett adnia olyan dolgokat, amiket nagyon szeretett, például a vezetést. Mesélt arról, hogy az 1960-as években egy rendező azt mondta neki, hogy a külseje miatt nem lesz filmes karrierje. A telefonja pedig még ma is folyamatosan csörög az újabb és újabb szerepek miatt.

A színésznő azt mondta, továbbra is fog királynőket alakítani, de olyat is el akar játszani, “akiről mindenki azt gondolja, hogy egy kedves, szent, boldoggá avatott személy, de valójában embereket öl”. Mikor a nyugdíjba vonulásról kérdezték, ezt mondta: “Ne használd ezt a szót. Ebben a házban ne. Itt ne. Mosd ki a szádat.” Tehát látni fogjuk még őt a képernyőn.

7. Andie MacDowell

“Elegem van a klisékből – mondta a színésznő egy interjúban, reflektálva arra, hogy hogyan festik le a férfiakat és a nőket a médiában. – A férfiak lehetnek tökéletlenek, de a nőknek sokkal fiatalabbnak és tökéletesnek kell lenniük.”

A sztár beszélt arról, hogy egy idősebb férfit szexinek és érettnek mutatnak be, de ha egy idősebb nőről van szó, ő nem kap ilyen szerepet. A szeretők közül a női félnek fiatalabbnak kell lennie. Azt is hozzátette, hogy egyszer megkérdezték tőle: “Milyen érzés betölteni a 40-et, és tudni, hogy nem fogsz többet dolgozni?” Ez mutatja, hogy valamin változtatni kell Hollywoodban.

8. Cher

Cher egy igazi ikon, és egyike azoknak az énekeseknek, akik képesek voltak áttérni az éneklésről a színészkedésre, majd pedig vissza. Azt mondta, hogy utálja az öregedést, mert nem olyan jó móka, mint fiatalnak lenni.

Volt olyan időszak, amikor egy éjszaka alatt két show-t csinált végig, aztán elment táncolni, és az egész éjjel tartott, de ma már nem tudja ezt tenni. Egy interjúban azt mondta, hogy egy nap talán nyugdíjba megy, de az nem most fog megtörténni, mert a hangja sosem volt jobb.

9. Jackie Chan

Jackie Chan az egyik legnépszerűbb akciófilmsztár. Emlékszünk rá a Csúcsformában és a Rendőrsztori című filmekből, ahol bemutatta a saját, nagyon veszélyes kaszkadőr mutatványait. Ezek végrehajtása során a színész súlyos sérüléseket is szerzett, például eltört a koponyája, károsult a hallása.

A 68 éves színész mindig hihetetlen mutatványokat valósított meg, de most azt mondja, ahogy idősödik, nehezebb kivitelezni ezeket úgy, hogy ne menjen az egészsége rovására. Beszélt arról, hogy csökkenti a számukat: “Kevesebb életveszélyes mutatványt kell csinálnom a filmekben. Jobban kell törődnöm a testemmel, hogy továbbra is dolgozhassak.”

Egy interjúban arról mesélt, hogy hogyan szerződtették Miyagi modernizált változatának eljátszására. Viccelődött arról, hogy Will Smith felhívta az irodáját, és megkérdezte, hogy benne lenne-e az új Karate kölyök-filmben, ő pedig azt válaszolta: “Oké, leszek a Karate kölyök, de ki a tanár?” Azt gondolta, hogy a Karate kölyköt fogja eljátszani, azt mondta, “Már el is felejtettem, milyen öreg vagyok, még mindig azt hiszem, én vagyok a gyerek.”

Örülünk, hogy a sztár úgy döntött, hogy még nem hagy fel a filmezéssel. De azt mondta: “Remélem, hogy a közönség, miután megjegyezték, hogy ‘Jackie, ez egy dublőr!’, megbocsájt nekem.” Mi biztosra mondjuk, hogy megbocsátunk.

10. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston egy csodálatos színésznő. 1988 óta van ebben a bizniszben, először statisztaként szerepelt egy filmben. Egy interjúban beszélt arról, hogy hogyan változott meg az iparág a több streamingszolgáltatóval és azáltal, hogy emberek híresek lesznek azért, hogy “nem csinálnak semmit”. Azt is mondta: “Szerencsésnek érzem magam, hogy kicsit belekóstoltam az iparágba, mielőtt olyanná vált, amilyen ma. Szinte úgy fest, mintha felhígítanák a színészek munkáját.”

Mesélt arról is, hogy Hollywoodban nyomást gyakorolnak, hogy kortalan légy. Amikor megkérdezték, hogy mit érez az öregedéssel kapcsolatban, ezt mondta: “Ez egyszerűen téma az életemben: hogy élvezzem a kort, amiben éppen vagyok, és ne negatívan tekintsek az öregedésre, hanem privilégiumként, mert az is. Mindannyian öregszünk.”

Jennifer azt mondta, hogy rátalált a munkája iránti szeretetre az elmúlt években, és hogy több vígjátékot szeretne készíteni. Mi készen is állunk, hogy vele együtt nevessünk.

Gondolkodtál már azon, hogy a színészek milyen nehézségekkel találják szemben magukat, ahogy öregszenek? Oszd meg a véleményedet!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét