10 híres nő, akinek a szépsége a tudomány szerint szinte tökéletes

0

Vannak emberek, akik szebbek másoknál. Erre pedig tudományos magyarázat is létezik: a világon minden szépet az ún. aranymetszés szerint határozunk meg. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a szépnek arányosnak kell lennie. Ez alól pedig az emberi arc sem kivétel.

A következő cikkből a híres plasztikai sebész, Dr. Julian De Silva kutatását ismerheted meg, aki matematikai számítások segítségével meghatározta, hogy ki a 10 legszebb híres nő a világon.

A szépség mérése matematikailag

Az arc hosszúságát és szélességét kell meghatározni, majd az első számot elosztani a másodikkal. Ha az eredmény 1,62 (aranyarány), akkor az arc tökéletes.

Más adatokat is figyelembe kell venni, például az áll alsó pontja és az orrhegy közti távolságot, az orrhegy és a két szem közti pont közötti távolságot, valamint a két szem közti pont és a hajvonal közti távolságot. Ha ez a három szám egyenlő, akkor az arc tulajdonosát gyönyörűnek találjuk.

Más távolságokat is kiszámolhatsz az arcon (a tökéletes eredmény, ha az aranyarányt kapod):

  • oszd el az ajkak szélességét a hosszúságukkal;
  • oszd el az orr hosszúságát a szélességével.

De a következő szempontokra is figyelni kell: a fül hosszának egyenlőnek kell lennie az orr hosszával, a szem szélességének pedig a két szem közti távolsággal.

Dr. De Silva összeállított egy listát olyan híres nőkről, akiknek az arca közel áll a tökéleteshez. Hogy a viszonyítás könnyebb legyen, egy 100-as skálán pontozta őket a számításai alapján.

10. Cara Delevingne

Teljes pontszám: 89,99

Az ajkai és a szemöldökei a legmagasabb pontszámot érték el. Dr. De Silva ezt mondta róla: “Cara szokatlanul nagy homloka levont a pontszámból. Híres a dús szemöldökéről, ami viszont a legtöbb pontszámot érte el. Az ajkainak formája gyönyörű és szintén jó pontszámot ért el.”

9. Katy Perry

Teljes pontszám: 90,08

Katy Perry arcán az orra pozíciója miatt kapott magas pontszámot. “Katy nagyon magas pontszámot kapott az orrára, viszont a pontjait lehúzta az álla” – mondta Dr. De Silva.

8. Natalie Portman

Teljes pontszám: 90,51

Dr. Julian De Silva szerint Natalie a szemöldöke miatt ért el kevesebb pontot. “A szemei elhelyezkedése tökéletes, de a szemöldöke alacsonyabb pontszámot érdemelt.”

7. Scarlett Johansson

Teljes pontszám: 90,91

“A szemei elhelyezkedése a legmagasabb pontszámot (99,99) érdemelte ki, de a végeredményt negatívan befolyásolta az arcformája és a vékony szemöldöke” – mondta Dr. De Silva.

6. Kate Moss

Teljes pontszám: 91,05

A homloka és a szemöldöke magas pontszámot kapott. “Kate kapta a második legmagasabb pontszámot a szemöldökeire és az egyik legmagasabbat a szemei elhelyezkedésére, de az álla csökkentette az összpontszámot.”

5. Taylor Swift

Teljes pontszám: 91,64

“Az álla és a szája nagyon magas pontszámot ért el, de a szemöldökei kevesebb pontot kaptak” – fűzte hozzá a plasztikai sebész.

4. Ariana Grande

Teljes pontszám: 91,81

De Silva szerint: “Ariana magas pontszámot kapott a homlokára és az állára. Viszont a szemöldökei és a szokásosnál nagyobb rés a felső ajka és az orra között csökkentették a pontjait.”

3. Amber Heard

Teljes pontszám: 91,85

Amber orrának és állának formája a listán összesítésben a 3. helyet érte el. “Amber egy kortalan szépség” – mondta Dr. De Silva.

2. Beyoncé

Teljes pontszám: 92,44

A legmagasabb pontszámot a homloka és a szemöldök körüli terület kapták. “Az arcformája tökéletes, de az álla és a szemöldöke lehúzta az összpontszámot” – árulta el a sebész.

1. Bella Hadid

Teljes pontszám: 94,35

Egyértelműen ő a győztes. “Elképesztően szimmetrikus az arca, az álla pedig csupán 0,3%-kal tér el a tökéletestől. A szemeinek elhelyezkedése a 2. helyezést érte el. Arcának leggyengébb pontja a szemöldök körüli terület” – mondta Dr. De Silva.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét