10 frizura, ami olcsó hatást kelt

0
7845

Az igénytelenség bélyegét könnyen rásüthetik azokra, akik nem figyelnek eléggé a részletekre, hiszen az ördög ezekben rejlik. Még egy gondosan összeállított outfitet is teljesen tönkretehet egy olyan apró részlet, mint egy rosszul megválasztott hajcsat vagy egy gyatrán elkészített copf.

A következő 10 hajviseletet kerüld, ha te nem szeretnéd, hogy bárki is igénytelennek tartson.

1. Fonatok

Ha elmúltál 12, a fonatok már nem neked valók. Gyerekesnek és éretlennek tűnsz tőlük. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, próbálj izgalmasabb variációkat találni, mint a francia fonás, a halszálka vagy egyéb kreatívabb fonások.

2. Textil hajgumi

A textil hajgumi a filmekben az igénytelen nők egyik szimbóluma. Hosszú haj, naiv tekintet és textil hajgumi… Ismerős, igaz? A stylistok szerint ezzel a kiegészítővel nagyon óvatosnak kell lenni. Ahogy egyszer Carrie Bradshaw mondta a Szex és New Yorkban: “Csupán egyetlen hely van a világon, ahol egy nő ilyet viselhet, a saját fürdőszobája.”

Helyette válassz a hajszíneddel azonos színű, vékony hajgumit. Ha túlzottan elüt a színe vagy nagyon látványos, akkor egy hajtincset csavarj körbe rajta, így elrejtheted.

3. Balerina konty

Mikor divatba jött, mindenki oda is volt érte, de uralma a hajtrendben nem tartott sokáig. A fejed tetején egy ilyen szabályos konty nagyon jólfésült hatást kelt, ha pedig vastag, egyenes szálú hajad van, úgy nézhetsz ki tőle, mintha lenne egy második fejed. Válassz inkább természetes hatású, lazább kontyokat.

4. Karmos hajcsipesz

Ez a hajcsipesz nagy segítség, mikor zuhanyzás vagy takarítás előtt szeretnéd összefogni a hajadat. De ha már kilépsz az utcára – akár bevásárláshoz –, válassz ennél elegánsabb és stílusosabb megoldást.

5. Göndör haj frufruval

Még mindig láthatod ezt a párosítást céges bulikon, szalagavatón és családi összejöveteleken, de valójában az ilyen frizura olyan, mintha két különbözőből raktak volna össze egyet. Ha frufrut szeretnél, akkor a göndör hajadat hullámosítsd, és máris jobban fog mutatni a frufru.

6. Vizes hatású haj

Efölött tényleg eljárt az idő. Ha finoman adagolod, készíthetsz enyhén nedves hatású frizurát, de csínján bánj a hajformázókkal. Ha túl sokat használsz, zsírosnak fog tűnni a haj. Az irodába pedig ez a frizura egyáltalán nem való.

7. Fej közepén lévő copf

2 copftípus van, ami mindig divatos: a fejtetőn és a tarkónál összekötött. Minden más az igénytelenség hatását kelti, a hajad pedig vékonynak, zsírosnak fog tűnni.

Ha nem megy vagy nem szeretnél a fejtetőre copfot készíteni, akkor kösd össze alul, a tarkódnál a hajad. Készíthetsz egy laza kontyot, hogy még nőiesebb legyél. Ne felejtsd el tupírozni a hajad a fejtetőn, hogy volument adj a frizurádnak.

8. Hullámcsat

A csatok legfőbb funkciója, hogy az előbukkanó hajszálakat rögzítsük velük. A szakemberek szerint a csatokat kétféleképpen lehet viselni:

  • A haj színével megegyező színben, elrejtve a frizurában.
  • A látványos hajcsatokat fő kiegészítőként használva (de ne feledd, a több kevesebb).

9. Túl sok hajformázó

A teljesen merev, agyonformázott fürtök ugyan még a legnagyobb zivatart is túlélik, de nagyon igénytelen benyomást keltenek. Azt mutatják, hogy tökéletes frizurát szerettél volna, amivel lenyűgözhetsz mindenkit, de túl sok erőfeszítést tettél. A szakemberek szerint sokkal jobb a természetes stílusra törekedni, senkinek nem kell észrevenni a kemény munkát.

10. Élesen elkülönülő ombre festés

Az ombre lényege a színátmenet, melyben az árnyalatok finoman követik egymást. Hogy ezt elérjék, a fodrászok a különböző színek számos árnyalatát használják a festéshez. Az élesen elkülönülő festés oka lehet:

  • te magadnak csináltad a festést;
  • a barátnőd csinálta neked (valószínűleg először csinálta életében, hogy megnézze, hogyan sikerül);
  • a fodrásznak még nem volt elég tapasztalata.

Otthon sose próbálkozz ombre festéssel, és mindig csak tapasztalt fodrásztól kérd.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét