10 dolog az ezredfordulósoktól, ami már nem menő a Z generáció szerint

0

A Z generáció tagjainak már egészen más az ízlésük, mint az őket megelőző Y generációnak, vagy más néven a ezredfordulósoknak. Ennek pedig a közösségi oldalakon hangot is adnak. Szerintük a skinny farmert és az oldalválasztékot már ideje lenne elfelejteni, helyette a bő szárú farmer és a haj középen való elválasztása az, ami menő. De nem csak ezeken változtatnának.

Nézd meg, hogy a Z generáció ízlése mennyiben különbözik az ezredfordulósokétól.

1. Haj elválasztása

A Z generáció szerint a hajat legjobb középen elválasztani, nemcsak azért, mert csinosabb, hanem mert ez magabiztosságot is sugároz. Az ezredfordulósok azonban az oldalválaszték rajongói voltak, és ezen nem is fognak egyhamar változtatni. Természetesen ez sem érvényes egyaránt mindenkire, hiszen az idősebbek között is vannak, akik igyekeznek lépést tartani a fiatalsággal.

2. Skinny farmer

A skinny farmernek a szekrény mélyén a helye – ezt üzenik a Z generáció tagjai az ezredfordulósoknak. Szerintük a jövő a bővebb fazonú nadrágoké, ám a kicsit idősebbek nem adják könnyen a skinny farmert.

3. “Felnőtté válás”

A “felnőtté válás” kifejezést az ezredfordulósok viszonylag gyakran használják. Viszont a Z generáció tagjainak is vannak sajátos szófordulatai, amelyekről nem akarnak lemondani.

4. Harry Potter

A Z generáció fiataljai nem rajonganak túlzottan Harry Potter varázslatos világáért, ám tisztában vannak vele, hogy a megelőző generáció tagjai odáig vannak érte. Az utóbbi csoportba tartozók azt mondják, Harry Potter a gyermekkoruk része volt és hatással volt a személyiségük fejlődésére is.

5. Szelfi felülről

A felülről készített szelfik az ezredfordulósok hóbortja. A fiatalabbak csodálkoznak azon is, hogy az idősebbek miért a kijelzőre bámulnak szelfizés közben és nem a kamerába. Az ezredfordulósok válasza erre: mert tudni akarják, hogyan fognak kinézni a fotón.

6. Pizza

A Z generáció tagjai úgy gondolják, együtt kell élniük a gondolattal, hogy a pizza kedvelése egy valóságos személyiségjegy, hiszen az ezredfordulósok odáig vannak érte. Persze akármilyen pizzáról nem lehet szó. Az 1996 előtt születetteknél szóba sem jöhet az ananászos feltét.

7. Kávé

Ha italokról van szó, az első számú kedvenc az ezredfordulósoknál a kávé. Az elmúlt években azonban ezen a téren is változott a divat és az ízlés. A Z generáció tagjai jobban szeretik a jeges teát, a tejes teát vagy a teát más variációkban.

8. Bacon

A Z generáció tagjai nehezen értik meg, hogy az ezredfordulósok miért rajonganak annyira a baconért. Ők sokkal inkább előnyben részesítik a növényi alapú és a teljes kiőrlésű ételeket. Hetente 1-2 napon kihagyják a húst, és inkább a friss élelmiszereket választják.

9. Emojik

Az ezredfordulósok imádják a sírva nevetős emojit. De a fiatalabbak szerint ez már lejárt lemez. Mit kellene használniuk helyette? Nos, a Z generációsok mindenhova ragyogó csillagos emojikat biggyesztenek.

10. Felsők

Nemcsak skinny farmert, hanem V nyakú felsőt és trikót sem szívesen viselnek a Z generáció tagjai. Helyette ott van nekik a haspóló, ami az első számú kedvencük.

Megjegyzés: Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a fentiekben sok az általánosítás, és hogy az említett dolgok nem mindenkire igazak, csupán szerettük volna felhívni a figyelmet a trendek alakulására.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét