10 csókjelenet, amit nem terveztek, mégis ellopta mindenki szívét

0

Bár minden filmnek van forgatókönyve, a színészek minden trükköt bevetnek, hogy hatásosabbá tegyék a jeleneteket és lenyűgözzék a nézőket. Mi a legjobb módja annak, hogy egy romantikus jelenet a lehető legvalódibb legyen? Az improvizálás! Meglepő lehet, mikor az egyik színész egy váratlan csókkal rohanja le a kollégáját, de a kockázat garantáltan megéri.

Olyan színészeket mutatunk, akik bevállalták ezt, és váratlanul megcsókolták színésztársukat egy jelenetben.

1. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard – Jurassic World

Van egy jelenet, amelyben a Howard által játszott karakter megmenti a Chris Pratt által játszott karaktert. A férfi a csodálat és a hála gesztusaként egy gyönyörű filmes csókot ad neki. Valójában Pratt csak improvizált: “Ez a csók teljesen spontán volt. Nem volt benne a forgatókönyvben. Márpedig a forgatókönyv szerint kellett eljátszanunk a jelenetet, azaz csók nélkül. De akkor, az utolsó forgatási napon ez mégis megtörtént. Ahogyan a filmben is látható. Mindenkinek tetszett.”

2. Jennifer Lawrence és Amy Adams – Amerikai botrány

Amy Adams elmesélte, hogy ő és Jennifer Lawrence megbeszélték, hogy szenvedélyesen megcsókolják egymást a veszekedős jelenet közben, bár ez nem szerepelt a forgatókönyvben. “A jelenetről beszélgettünk, és felvetettem, hogy mi lenne, ha az én karakterem megcsókolná az övét. A rendező megértette, és Jennifer is benne volt a dologban. Végül ez a csók tett pontot a veszekedős jelenet végére.”

3. Mark Hamill és Carrie Fisher – Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik

Az egész film egyik legmeghatóbb pillanata, mikor Luke és Leia sok év után újra találkoznak. Mark Hamill ebben a jelenetben egy előre meg nem tervezett, gyengéd csókot nyomott az azóta már elhunyt Carrie Fisher homlokára, ami a karakterek és a színészek közötti végső búcsú lett. “Nem döntöttem el, és azon gondolkodtam, vajon megtehetem-e ezt. Nem próbáltuk el. Egyszer csak felálltam, erre senki nem számított. Teljesen spontán volt.”

4. Woody Harrelson és Elizabeth Banks – Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész

Nem számítottunk erre a csókra Az éhezők viadala utolsó részében, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy jobb lett volna nélküle. Banks így beszélt róla: “Woodyval nagyon belemélyedtünk abba a pillanatba, ez nem volt leírva, spontán volt. Úgy döntöttünk, megcsináljuk. A rendező pedig azt mondta, imádja, csináljuk meg újra.” Harrelson is elismerte, hogy még jobban élvezte ezt a pillanatot, mint mi, nézők: “Nekem nagyon bejön Elizabeth Banks, nem fogok hazudni.”

5. Helena Bonham Carter és Julian Sands – Szoba kilátással

Minden idők egyik legromantikusabb filmjeként tartják számon, a mezőn elcsattant, ikonikus csók pedig mindenki szívébe belopta magát. Helena Bonham Carter bevallotta, hogy ez nagy merészség volt a részéről: “A csók, amiért mindenki annyira odáig volt, teljesen rögtönzött volt, az utolsó pillanatban csattant el.” A színésznő ekkor még csak 18 éves volt, azt mondta, minden erejével azon volt, hogy ne nevessen, mikor Sands megcsókolta, mert még annyira tapasztalatlan volt. Jó, hogy ilyenre sikeredett ez a pillanat.

6. Indira Varma és Gemma Whelan – Trónok harca

Egy olyan filmben, mint a Trónok harca, meglepő, hogy volt egy csók, ami nem volt előre megírva. Mikor Varma és Whelan karakterei a 7. évadban végre összejönnek, a színésznők úgy érezték, teljesen természetes, hogy elcsattan köztük egy csók. Varma így mesélt erről: “Nem volt megrendezve, hogy csókolózni fogunk. Csak úgy tűnt, hogy ezt kell tennünk.”

7. Max Greenfield és Jake Johnson – Új csaj

Greenfieldnek megvolt a saját nézőpontja az ő és Johnson karakterének barátságáról a sorozatban. Többször is próbálta megcsókolni, ez pedig ikonikus részlete lett az Új csajnak. Jake ezt mondta: “Max improvizált, és megcsókolt a műsorban.” Greenfield hozzátette: “Jake eleinte tiltakozott, de mondtam neki, csak hagyja, hogy megtörténjen, engedjen a pillanatnak.”

8. Miley Cyrus és Liam Hemsworth – Az utolsó dal

Miley és Liam szerelme ennek a filmnek a forgatásán bontakozott ki. Az egész egy előre el nem tervezett csókkal indult. Hemsworth elmesélte, hogy a forgatás első napján a tengerparton voltak, és rögtön egy szerelmes jelenet kellős közepén találták magukat. “A vicces az volt, hogy ebben a jelenetben eredetileg nem szerepelt csók. A rendező végig mindenfélét kiabált nekünk, majd egyszer csak azt kiáltotta: ‘Csók!’ Szóval úgymond belecsöppentünk ebbe az egészbe, nem volt időm stresszelni rajta.”

9. Bill Murray és Scarlett Johansson – Elveszett jelentés

A komédia nagy mestere, Bill Murray gondoskodott arról, hogy partnere ne unatkozzon. A rendező, Sofia Coppola elmondta, hogy a két karakter között játszódó búcsújelenetben nem szerepelt csók. Murray volt az, aki összeszedte a bátorságát és valami különlegeset tett. “Ez eleve egy gyengéd búcsú volt, mikor mindketten tudták, hogy valamilyen módon megérintették egymást. Emlékszem, mindig meglepte valamivel Scarlettet, vicces volt nézni a reakcióit.”

10. Steve Carell és Oscar Nuñez – Office

Abban az epizódban, amelyben Carell karaktere rájön, hogy az egyik alkalmazottja meleg, a színész úgy döntött, fel tudja dobni valamivel ezt a jelenetet. Nuñez azt mondta, hogy nem látta előre ezt a csókot: “Nem kellett volna megcsókolnia, egy ölelés szerepelt csak a forgatókönyvben. Aztán egyszer csak meglepően közel jött hozzám, én meg arra gondoltam, ‘Mit akar ezzel? Ó, ebből csók lesz!’” Hatalmas elismerés jár neki, hogy nem nevette el magát.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét