10 aranyszabály, ami milliomossá tehet

0

Nézzünk szembe a tényekkel, többségünk nem halmoz fel milliókat, és nem számíthat arra, hogy egyszer csak gazdag ember lesz belőle, hacsak nem nyer a lottón vagy nem örököl vagyonokat. De a gazdag emberek sem egyetlen nap alatt váltak azzá, és nem is véletlenül lettek milliomosok.

A lenti szabályok fontos szerepet játszanak abban, hogy a sikeres emberek elérhessék a céljaikat. Ezeket kell tudnod, hogy milliomos lehess.

1. Tegyél félre a későbbi befektetésedre.

A pénzcsináláshoz pénz kell. Ahelyett, hogy minden félretett pénzedet az álomnyaralásodra vagy egy új autóra költenéd, használd fel ahhoz, amibe később befektetni akarsz, például egy vállalkozáshoz vagy kisebb célok megvalósításához.

2. Keresd meg a legjobb módját a pénzed befektetésének.

Fontos döntés, hogy hogyan és hova fekteted be a pénzedet. A sikeres befektetés a kulcs a hosszú távú céljaid eléréséhez. Folyamatosan figyeld a piacot, hogy tudd, hogy a “nagykutyákat” mi érdekli.

3. Több dologra is koncentrálj.

Soha ne fektesd az összes pénzedet kizárólag egy valamibe. Inkább oszd többfelé, és tartsd meg a munkádat, míg el nem éred a célodat.

4. Ne tettesd magad annak, aki nem vagy.

Ne költs többet, mint amit megengedhetsz magadnak. Élj úgy vagy kicsit alacsonyabb színvonalon, mint amit az anyagi helyzeted lehetővé tesz, és ne kérj kölcsön pénzt. Ahelyett, hogy hétvégénként drága éttermekbe mennél, hívd meg a barátaidat magadhoz, és spórold meg azt a pénzt, amit az étteremben elköltenél.

5. Az önfejlesztés a kulcs.

Ha az üzleti világban sikeres akarsz lenni, el kell határoznod, hogy rengeteg időt fogsz az önfejlesztésre fordítani. Járhatsz tanfolyamokra, olvashatsz könyveket vagy hasznos információkat az interneten. Egy sikeres ember számtalan témáról tud intelligensen beszélgetni, például a politikáról, a sportról vagy a gazdaságról.

6. Változtasd meg a pénzről való gondolkodásodat.

Ne gondold azt, hogy a pénz valami olyasmi, ami számodra elérhetetlen, vagy hogy neked elég annyi, amennyi van, miközben igazából többet szeretnél. Fogadd el, hogy a pénzben nincs semmi rossz – amíg legálisan jutsz hozzá és senkin nem gázolsz át érte.

7. Tűzz ki célokat.

Ha kitűzöd magad elé a célokat, tudni fogod, merre haladj az életedben. Mikor kitalálsz valamit, küzdj addig, míg el nem éred. Ne próbálj meg mindent egyszerre megvalósítani, légy reális, és apró lépésenként haladj a cél felé.

8. Vedd körül magad sikeres emberekkel.

Ha eszes, tehetős és sikeres emberek vannak körülötted, sokat tudsz tanulni tőlük. Motiválni is tudnak, hogy magasabb szintre lépj, és meg is tudják mutatni, hogy mit kell ehhez tenned.

9. Lásd magad gazdagon.

Ha valamire elég sokat gondolsz, a tudatalattid elkezd olyan lehetőségeket felvázolni, amelyekkel a gondolatod valósággá válhat. Napi 5-10 percben képzeld el, hogy magasabb lett a fizetésed, hogy beindítottad a vállalkozásodat, és hagyd, hogy a vonzás törvénye tegye a dolgát.

10. Az életkor csak egy szám.

Egyes országokban bizonyos életkor után már szinte lehetetlen jobb munkát találni, magasabb fizetést elérni. De ne feledd, ha gazdag akarsz lenni, bármilyen életkorban tehetsz ezért. Az a fontos, hogy meglegyen a pontos elképzelésed arról, amit meg akarsz valósítani.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét