10 alkalom, amikor Meghan Markle Diana hercegnére emlékeztetett minket

0

A világ azonnal beleszeretett Dianába, mikor Károly herceg jegyese lett, de a munkássága és az élete bizonyítja, hogy ő több volt, mint csupán egy herceg felesége. Humanitárius, divatikon, odaadó anya – rengeteg szeretet volt a szívében. A saját módján élte az életét, lázadó vált, számos hagyományt megváltoztatott.

Imádjuk Lady Dianát és azt az elképesztő hatást, amit a világra gyakorolt. Mint kiderült, Meghan Markle sokban hasonlít rá.

1. Mindkettőjüknek volt karrierje, mielőtt megházasodtak.

Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Diana egy óvodában dolgozott kisegítőként Londonban. Ő volt a királyi család első olyan tagja, akinek fizető állása volt, mielőtt megházasodott. Meghannek szintén sikeres karrierje volt, mielőtt találkozott Harry herceggel. A Briliáns elmék sztárja elismert színésznő volt, számos filmben, tévéműsorban és sorozatban feltűnt.

2. Diana választotta a saját eljegyzési gyűrűjét, Meghan pedig átalakíttatta az övét.

Amikor Károly eljegyezte, megszakítottak egy királyi hagyományt, és Diana választotta a saját eljegyzési gyűrűjét. Mivel egy katalógusból választotta a gyűrűt, és az “elérhető” volt mindenki számára abban az időben, megszerezte magának a címlapokat a választásával. Meghan szintén bizonyította, hogy nem áll messze tőle a szabályok áthágása. Miután életet adott Archie-nak, átalakíttatta az eljegyzési gyűrűjét.

3. Mindketten megváltoztatták a hagyományos esküvői fogadalmat.

1981-es esküvőjén Diana hercegné történelmet írt, mikor elutasította, hogy azt mondja, hogy “engedelmeskedik” Károly hercegnek, és újraírta az esküvői fogadalmát, ami akkoriban szenzációnak számított. A hosszú ideje feminista Meghan szintén úgy döntött, hogy kihagyja az “engedelmeskedik” szót. Harry herceg és az ő fogadalma szinte ugyanolyan volt.

4. Szakítottak a királyi hagyományokkal, amikor a szülés helyszínéről döntöttek.

Diana ezt a hagyományt is megtörte. Ahelyett, hogy otthon szült volna, mindkét fiának a St. Mary’s Hospitalban adott életet. Kate Middleton követte a példáját, és mindhárom gyermekét ugyanebben a kórházban szülte. De Meghan a saját útját választotta, és úgy döntött, hogy Archinak a londoni Portland Hospitalban ad életet.

5. Mindketten magukkal vitték a gyermekeiket hivatalos utakra.

1983-ban Diana ragaszkodott ahhoz, hogy magával vigye Vilmost az ausztráliai és az új-zélandi útjára. Ezzel is megtörte a tradíciókat, hiszen nem hagyta a kisfiát a dadákkal. Meghan és Harry szintén úgy döntöttek, hogy magukkal viszik Archie-t a dél-afrikai látogatásukra, amikor csak néhány hónapos volt.

6. Az öltözködés tekintetében is voltak rendhagyó döntéseik.

Diana tekintetében a királyi protokoll megtörése esetenként azt jelentette, hogy merész színeket választott vagy hogy testhezálló ruhát vett fel egy eseményre. Meghan szintén szakított a királyi hagyományokkal egy-egy öltözködéssel kapcsolatos döntésével, és ezt gyakran lázadásnak titulálták.

7. Mindketten viseltek feketét nyilvánosság előtt.

A hagyomány szerint a királyi család tagjai nem viselnek feketét a nyilvánosság előtt, hacsak nem egy temetésen vesznek részt. Diana azonban többször is vett fel feketét, és Meghan sem tartotta be ezt a szabályt. Bizonyította, hogy ezt a hagyományt idejétmúltnak tartja és hogy imádja a kis fekete ruhákat.

8. Nem ragaszkodtak a testszínű körömlakkhoz.

A királyi család nőtagjai általában rövidre vágják a körmüket és semleges színű körömlakkal festik ki. De Diana hercegné nem félt szakítani ezzel a hagyománnyal, és gyakran láthattuk, hogy piros körömlakkal festette ki a körmét. Meghan szintén visszautasította ennek a korlátozásnak a betartását, és gyakran jelent meg a nyilvánosság előtt sötét körömlakkot viselve.

9. Nem féltek őszintén megszólalni.

1995-ben volt Diana híres interjúra Martin Bashirral a BBC-től. Ezt követően már nem a “félénk Diana” volt, megpróbálta átvenni az irányítást a médiától a magánéletét illetően. Az afrikai útja során Meghan rendkívül érzelmes nyilatkozatot tett, mikor elmondta, hogy a magánéletét érintő médiaérdeklődés miatt küszködött a terhessége folyamán.

10. Lehajolnak a gyerekekhez.

Mikor Diana gyerekekkel beszélt, mindig lehajolt vagy leguggolt, hogy a szemük egy szinten lehessen. A házassága előtt megtanulta, hogy az ilyen módon folytatott kommunikáció a tisztelet jele. Vilmos, Kate, Harry és Meghan őrzik ezt a hagyományt, ezért gyakran lehetünk szemtanúi olyan aranyos pillanatoknak, amikor lehajolnak, és így veszik fel a szemkontaktust a gyerekekkel.

Te milyen kedves gesztusra emlékszel Dianától? Szerinted is nagyon hasonlít rá Meghan?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét