10 alkalom, amikor a királyi család tagjai titkos üzenetet közvetítettek az öltözékükkel

0

A legtöbben tudják, kik a Windsor-család tagjai. Az is köztudott, hogy mindig nagyon stílusosan jelennek meg. De azt nem mindenki tudja, hogy a ruhák számukra igen hatékony eszközök ahhoz, hogy üzenetet közvetítsenek. Tiszteletadás, titkos üzenet, néha kritika: bármit és mindent bele lehet foglalni az öltözékbe a megfelelő fazon- és színválasztással.

Néhány ruhájuk titkáról rántjuk le a leplet.

1. Lady Di azért viselte ezt a ruhát, hogy felszabadítsa önmagát.

1994 júniusában Diana hercegné egy olyan ruhában jelent meg egy nyilvános eseményen, amellyel megszegte a királyi etikett szabályait. Ugyanazon a napon Károly herceg interjút adott, amelyben bejelentette, hogy viszonya van Camilla Parker Bowles-szal. De Diana a feltűnő ruhájával minden figyelmet magára vont, vele voltak tele a magazinok címlapjai.

2. Kate Middleton Diana előtt tisztelgett.

2017-ben volt Diana hercegné tragikus halálának 20. évfordulója. Kate nagyon elegánsan, egy pipacsos ruhával tisztelgett a hercegné előtt. Ezzel a virággal emlékeznek azokra, akik már nincsenek köztünk. Szimbóluma a tiszteletnek, az állam szolgálatának és az önfeláldozásnak szerte Angliában.

De nem ez volt az egyedüli alkalom, mikor Kate tiszteletét fejezte ki Diana iránt. Esküvőjükön egy gyönyörű csokor volt a kezében. Benne gyöngyvirág is volt, ami a boldogság visszatértét szimbolizálja. Sok-sok évvel korábban a királyi családban a boldogság elveszett a walesi hercegné halálával. Ezt a címet Kate fogja megkapni, mikor Károly herceg elfoglalja a trónt.

3. Beatrix hercegnő a táskájával közvetített üzenetet.

Beatrix Harry és Vilmos herceg unokatestvére. 2008-ban mindenki az egyik kiegészítőjére figyelt. Táskáján egy felirat volt olvasható: “Be cool, be nice”, azaz “Légy laza, légy kedves”. Ez volt a mottója annak az erőszakellenes kampánynak, amelyben Beatrix is aktívan részt vett. A Vogue magazinnak adott interjújában bevallotta, maga is sokat tud a témáról, hiszen sok más hírességhez hasonlóan az egész életét a nyilvánosság előtt éli.

4. A kis György mindig rövidnadrágban volt.

György herceg 8 éves koráig mindig sortot viselt, mikor megjelent a nyilvánosság előtt. Sok társadalomban hosszúnadrágot csak felnőttek és idősebb fiúk hordhatnak. Ezt a viseletet egy kisfiún a királyi körökben túlzottan városiasnak, középosztálybelinek tekintik. Ne feledjük, György herceg egy napon Anglia királya lesz. Ha mégis megfeledkeznénk róla, ruházata mindig emlékeztet királyi származására.

Ez egyébként régi családi tradíció. Kiskorukban Harry és Vilmos is mindig rövidnadrágban jártak. És ha még tovább megyünk vissza az időben, láthatjuk, hogy ez Károly hercegnél is így volt.

5. Sarah Ferguson édesanyja táskájával jelent meg.

András herceg exfelesége jól ismert kitűnő divatérzékéről és elegáns ízléséről. Mikor lánya, Eugénia hercegnő 2018-ban férjhez ment, az esküvőn egy gyönyörű, zöld ruhában jelent meg. Egy elképesztően megható kiegészítőt is választott a ruhához: ugyanazt a táskát, ami édesanyja kiegészítője volt az ő 1986-os esküvőjén.

6. Károly herceg viszonylag gyakran látható kiltben.

A királyi család egyik legfőbb feladata, hogy szimbolizálják a virágzó és egységes Egyesült Királyságot. Nemcsak Angliát képviselik, hanem négy ország unióját. Ezért Károly herceg mindig kiltet visel, mikor Skóciába látogat. Ez a hagyományos férfi viselet emlékezteti a skótokat arra, hogy a királyi család is része a skót kultúrának, és hogy ez éppen olyan fontos, mint az Egyesült Királyság más részeinek hagyományai. A királyi család tagjai különböző skót nemesi címeket is viselnek.

7. Harry esküvői ruhájához külön engedélyre volt szükség.

Mikor Harry és Meghan Markle összeházasodtak, a hercegnek különleges engedélyt kellett kérnie II. Erzsébettől, hogy katonai ruhát viselhessen az esküvőjén. Ezen különböző kitüntetések és katonai kitűzők voltak, amelyeket Harry a 10 éves szolgálata során érdemelt ki. Harry a Királyi Tengerészgyalogság főkapitányi rangjával rendelkezik, és különösen nagy büszkeséggel viseli a Királyi Viktoriánus Rend csillagát, amit a királynő nevében Nagy-Britanniában és külföldön végzett munkájáért kapott.

8. A királynő mindig élénk színű ruhában van.

II. Erzsébet királynő megjelenése mindenhol tömegeket vonz. Ezért visel mindig rikító színeket, zöldet, rózsaszínt, lilát, néha még neonszínű ruhákat is felvesz. Így kiemelkedik a tömegből, mindenki láthatja, még a tőle távolabb állók is. Így ők is elmondhatják: “Láttam a királynőt!”

9. Kate, Meghan és a királynő ugyanolyan színű ruhát viseltek, hogy kimutassák, jól kijönnek egymással.

2020-ban az egész világot megrázta, mikor Harry és Meghan bejelentették, hogy lemondanak a brit királyi családban betöltött szerepükről. Aztán valami szokatlan dolog történt. Először Meghan Markle-t lehetett látni barna ruhában. Aztán a királynőt, akiről köztudott, hogy nem szívesen hord ilyen semleges, visszafogott színeket. Végül pedig Kate Middleton is barna ruhában jelent meg. Ezzel azt sugallták, hogy Harry és Meghan döntése nem rontott a kapcsolatukon, támogatják a fiatal párt.

10. A királynő a táskájával üzen, ha véget akar vetni egy beszélgetésnek.

A királynő folyamatosan találkozik és beszélget emberekkel. De hogyan vethet véget egy beszélgetésnek úgy, hogy ne sértse meg az illetőt? A táskáját használja erre a célra. Nagyon ügyesen tud vele jelezni anélkül, hogy bárki is észrevenné. Az asszisztense figyeli ezt a jelet, és egy kifogással közbelép, ha a királynő távozni szeretne.

  • Ha asztalnál ül, és a táskája a földön van, az azt jelenti, hogy azonnal be akarja fejezni az étkezést.
  • Ha a táskát az asztalra teszi, akkor 5 perc múlva szeretne távozni.
  • Ha áll, és a táskát a bal karjáról a jobbra teszi, akkor azt akarja, hogy valaki odajöjjön, megzavarja a beszélgetést és eltávolítsa az illetőt.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét