Mi történik a testeddel, ha mindennap megiszol 2 pohár kombuchát

1

Nem létezik olyan varázspirula, ami minden betegséget meggyógyít. De vannak olyan szuperélelmiszerek, amik segítenek a fogyásban, javíthatják a bőröd állapotát és általánosságban az egészséget. Például a kombucha, egy ital, aminek az íze hasonlít a limonádéra. Leírások szerint napi 2 pohár fogyasztása javasolt.

A következőkben felsorolunk 7 jó okot a kombucha napi fogyasztására.

Hogyan készítsük el az italt?

Amire szükséged lesz:

  • 1 kombucha teagomba (interneten megvásárolható vagy kérhetsz egy baráttól, aki készít otthon kombuchát)
  • 3-4 liter tiszta víz
  • 5-6 filter organikus fekete tea vagy 3 evőkanál laza tealevél
  • 1 csésze finomítatlan nád- vagy kókuszcukor
  • 1 nagy befőttesüveg (sterilizált)
  • géz és befőttes gumi

Elkészítés:

  1. Forrald fel a vizet.
  2. Forrázd a teát 7 percig.
  3. Vedd ki a filtereket, és add hozzá a cukrot.
  4. Kevergesd, míg a cukor teljesen el nem olvad, és hagyd kihűlni.
  5. Öntsd egy nagy, sterilizált befőttesüvegbe.
  6. Tiszta kézzel, óvatosan helyezd a belsejébe a teagombát.
  7. Fedd le gézzel, és a gézt rögzítsd az üveg nyakához befőttes gumival.
  8. Egy hét múlva elfogyaszthatod az első pohár kombuchát.
  9. Ha kész, adhatsz hozzá epret, gyömbért, bazsalikomot vagy citromot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bmancini10 (@bmancini10) által megosztott bejegyzés

7. Fokozza az energiát.

A kombucha feltölti a testet energiával, és enyhíti az anémia tüneteit, a letargiát, az álmosságot és a gyengeséget. Kis mennyiségben tartalmaz koffeint és B-vitamint, ami hozzájárul az energiaszint növeléséhez. A vitaminoknak és az ásványi anyagoknak köszönhetően a kombucha javítja azok állapotát, akik rendszeresen szembesülnek stresszel, kimerültnek érzik magukat, és gyengeséget tapasztalnak.

6. Védi az ízületeket.

A kombucha leghíresebb tulajdonságát az a gyors és hatékony segítség jelenti, amit az ízületi problémákkal küzdőknek nyújt. A kombucha a leghozzáférhetőbb formában tartalmaz glükózamint. Ez a vegyület stimulálja a hialuronsav termelődését, ami lehetővé teszi a kötőszövet számára, hogy fenntartsa a szerkezetét és hidratáltságát. Tehát az ital nemcsak flexibilitást biztosít, hanem a ráncok idő előtti kialakulásától is véd.

5. Elpusztítja a baktériumokat.

A kombucha az alacsony savtartalmának köszönhetően elnyomja a kórokozó mikroflóra növekedését és fejlődését. A benne lévő ecetsav és katechinek megölik a legismertebb kórokozókat, még a szalmonellát és az E. colit is.

Ha gombás fertőzésben szenvedsz, a kombucha segíthet. A Cornell Egyetem kutatásának köszönhetően rájöttek, hogy a kombucha hatékony az ilyen fertőzés kezelésében, illetve egy bakteriális fertőzés esetén, ami általában nyombélfekélyt okoz.

4. Antioxidáns hatása van.

A teában lévő polifenolok és C-vitamin híres az antioxidáns hatásáról. A kombucha elkészítése során nagymértékben megnő a komponensek aktivitása az enzimek általi strukturális változtatás révén.

Egyszerűbben: a kombucha még hozzáférhetőbbé teszi a test számára ezeket a komplex kémiai vegyületeket.

Az antioxidáns hatás közvetlen összefüggésben áll más jótékony tulajdonságokkal, mint például a rák megelőzésében való közreműködéssel, megnövekedett immunitással, gyulladáscsökkentéssel, valamint az ízületi gyulladás és a köszvény tüneteinek enyhítésével.

3. Fokozza az anyagcserét.

A kombucha úgy viselkedik, mint sok ismert probiotikum, mint például a kefir és a joghurt, segít visszaállítani az emésztőrendszer mikroflóráját, és elősegíti a dysbacteriosis kezelését. A kombuchában lévő baktériumok olyan környezetet alakítanak ki, ami megakadályozza a kórokozók fejlődését, és számos hasznos enzimet hoz létre.

Ennek eredménye, hogy a kombucha jelentősen felgyorsítja az anyagcserét, és segít kontrollálni az étvágyat az étkezések között.

2. Hasznos a májnak.

A máj fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A kombucha antioxidáns és méregtelenítő hatása határozza meg azt a képességet, hogy megvédi a májat a méreganyagok és a testben zajló oxidatív folyamatok okozta betegségektől.

Tanulmányok igazolják, hogy az ital képes megakadályozni a májban előforduló fiziológiai változásokat a mérgező anyagok, ideértve a drogokat és az alkoholt, fogyasztása során.

1. Javítja a bőr állapotát.

Bámulatos hatása van az arcbőrre. Tisztává és frissé teszi a bőrt, és halvány rózsaszín színt kölcsönöz neki. Ez annak köszönhető, hogy a kombucha javítja a vérkeringést, kisimítja és tónust ad a bőrnek.

Meg lehet inni vagy a bőrre lehet tenni. A legjobb tisztító módszer, ha a kombuchát ásványvízzel 1:1 arányban hígítva használjuk. Akinek száraz a bőre, ne használja egy hétnél tovább. Akinek zsíros, olyan kombuchát használjon, ami 1 hónapos.

Te próbáltad már valaha? Oszd meg a tapasztalataidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

  1. Sziasztok! Forralni nem kell csak 15 percig főzöd. 3 vagy 6 hét kell neki hogy jó erős legyen! Viszért is eltünteti és a TMAU betegsére is jó én már 2 éve iszom mert egy rossz betegségem van és segit is az FMO3 vagy sok rossz Enzim van a szervezetben és a Kombucha meg eszi és eltávozik a testböl nincs ellenszer a betegségemre de tudom mit hogy kell csinálni évek alatt megtanultam kezelni. Nekem 9 kombucha van itthon saját szobájuk van levegő tisztitó is van. IBS azt is el visszi lactose alergiámat is el vitte meg még jó pár dolgot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét