Nem létezik olyan varázspirula, ami minden betegséget meggyógyít. De vannak olyan szuperélelmiszerek, amik segítenek a fogyásban, javíthatják a bőröd állapotát és általánosságban az egészséget. Például a kombucha, egy ital, aminek az íze hasonlít a limonádéra. Leírások szerint napi 2 pohár fogyasztása javasolt.
A következőkben felsorolunk 7 jó okot a kombucha napi fogyasztására.
Hogyan készítsük el az italt?
Amire szükséged lesz:
- 1 kombucha teagomba (interneten megvásárolható vagy kérhetsz egy baráttól, aki készít otthon kombuchát)
- 3-4 liter tiszta víz
- 5-6 filter organikus fekete tea vagy 3 evőkanál laza tealevél
- 1 csésze finomítatlan nád- vagy kókuszcukor
- 1 nagy befőttesüveg (sterilizált)
- géz és befőttes gumi
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet.
- Forrázd a teát 7 percig.
- Vedd ki a filtereket, és add hozzá a cukrot.
- Kevergesd, míg a cukor teljesen el nem olvad, és hagyd kihűlni.
- Öntsd egy nagy, sterilizált befőttesüvegbe.
- Tiszta kézzel, óvatosan helyezd a belsejébe a teagombát.
- Fedd le gézzel, és a gézt rögzítsd az üveg nyakához befőttes gumival.
- Egy hét múlva elfogyaszthatod az első pohár kombuchát.
- Ha kész, adhatsz hozzá epret, gyömbért, bazsalikomot vagy citromot.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
7. Fokozza az energiát.
A kombucha feltölti a testet energiával, és enyhíti az anémia tüneteit, a letargiát, az álmosságot és a gyengeséget. Kis mennyiségben tartalmaz koffeint és B-vitamint, ami hozzájárul az energiaszint növeléséhez. A vitaminoknak és az ásványi anyagoknak köszönhetően a kombucha javítja azok állapotát, akik rendszeresen szembesülnek stresszel, kimerültnek érzik magukat, és gyengeséget tapasztalnak.
6. Védi az ízületeket.
A kombucha leghíresebb tulajdonságát az a gyors és hatékony segítség jelenti, amit az ízületi problémákkal küzdőknek nyújt. A kombucha a leghozzáférhetőbb formában tartalmaz glükózamint. Ez a vegyület stimulálja a hialuronsav termelődését, ami lehetővé teszi a kötőszövet számára, hogy fenntartsa a szerkezetét és hidratáltságát. Tehát az ital nemcsak flexibilitást biztosít, hanem a ráncok idő előtti kialakulásától is véd.
5. Elpusztítja a baktériumokat.
A kombucha az alacsony savtartalmának köszönhetően elnyomja a kórokozó mikroflóra növekedését és fejlődését. A benne lévő ecetsav és katechinek megölik a legismertebb kórokozókat, még a szalmonellát és az E. colit is.
Ha gombás fertőzésben szenvedsz, a kombucha segíthet. A Cornell Egyetem kutatásának köszönhetően rájöttek, hogy a kombucha hatékony az ilyen fertőzés kezelésében, illetve egy bakteriális fertőzés esetén, ami általában nyombélfekélyt okoz.
4. Antioxidáns hatása van.
A teában lévő polifenolok és C-vitamin híres az antioxidáns hatásáról. A kombucha elkészítése során nagymértékben megnő a komponensek aktivitása az enzimek általi strukturális változtatás révén.
Egyszerűbben: a kombucha még hozzáférhetőbbé teszi a test számára ezeket a komplex kémiai vegyületeket.
Az antioxidáns hatás közvetlen összefüggésben áll más jótékony tulajdonságokkal, mint például a rák megelőzésében való közreműködéssel, megnövekedett immunitással, gyulladáscsökkentéssel, valamint az ízületi gyulladás és a köszvény tüneteinek enyhítésével.
3. Fokozza az anyagcserét.
A kombucha úgy viselkedik, mint sok ismert probiotikum, mint például a kefir és a joghurt, segít visszaállítani az emésztőrendszer mikroflóráját, és elősegíti a dysbacteriosis kezelését. A kombuchában lévő baktériumok olyan környezetet alakítanak ki, ami megakadályozza a kórokozók fejlődését, és számos hasznos enzimet hoz létre.
Ennek eredménye, hogy a kombucha jelentősen felgyorsítja az anyagcserét, és segít kontrollálni az étvágyat az étkezések között.
2. Hasznos a májnak.
A máj fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A kombucha antioxidáns és méregtelenítő hatása határozza meg azt a képességet, hogy megvédi a májat a méreganyagok és a testben zajló oxidatív folyamatok okozta betegségektől.
Tanulmányok igazolják, hogy az ital képes megakadályozni a májban előforduló fiziológiai változásokat a mérgező anyagok, ideértve a drogokat és az alkoholt, fogyasztása során.
1. Javítja a bőr állapotát.
Bámulatos hatása van az arcbőrre. Tisztává és frissé teszi a bőrt, és halvány rózsaszín színt kölcsönöz neki. Ez annak köszönhető, hogy a kombucha javítja a vérkeringést, kisimítja és tónust ad a bőrnek.
Meg lehet inni vagy a bőrre lehet tenni. A legjobb tisztító módszer, ha a kombuchát ásványvízzel 1:1 arányban hígítva használjuk. Akinek száraz a bőre, ne használja egy hétnél tovább. Akinek zsíros, olyan kombuchát használjon, ami 1 hónapos.
Te próbáltad már valaha? Oszd meg a tapasztalataidat!
Sziasztok! Forralni nem kell csak 15 percig főzöd. 3 vagy 6 hét kell neki hogy jó erős legyen! Viszért is eltünteti és a TMAU betegsére is jó én már 2 éve iszom mert egy rossz betegségem van és segit is az FMO3 vagy sok rossz Enzim van a szervezetben és a Kombucha meg eszi és eltávozik a testböl nincs ellenszer a betegségemre de tudom mit hogy kell csinálni évek alatt megtanultam kezelni. Nekem 9 kombucha van itthon saját szobájuk van levegő tisztitó is van. IBS azt is el visszi lactose alergiámat is el vitte meg még jó pár dolgot.