Tanulmányban azonosították a házasság legboldogabb és legnehezebb éveit

0

Nem minden párnál tudatosul, hogy a házasságban mindkét fél erőfeszítéseire szükség van. Statisztikák szerint Európában a 2,1 millió házasságból 950.000 válással végződik. A Slater and Gordon Lawyers ügyvédi iroda egy tanulmányban meghatározta, hogy melyek a házasság legboldogabb és legkeményebb évei.

Azokra a tényezőkre szeretnénk felhívni a figyelmet, melyek válóokok lehetnek.

3. év

Létezik a vélemény, miszerint a szerelem csak 3 évig tarthat. Ezt követően a párok szakítanak, hogy a kapcsolatuk kevésbé ideális lesz. A valóságban azonban 3 év után az emberek hajlandóbbak elfogadni a párjuk gyengeségeit, és ezért jobban érzik magukat a kapcsolatban.

Az is gyakori, hogy 3 év után dönt úgy a pár, hogy gyermeket vállal. Következésképpen a kapcsolatuk erősebb lesz. Úgy hiszik, hogy a házasság 3. éve a legboldogabb.

5. év

Az első igazi problémák az együttélés 5. évében kezdődhetnek. Ebben az időszakban a gyerekek még mindig kicsik, és sok gondoskodásra van szükségük. Rendkívül nehéz összeegyeztetni a munkát, a háztartást és a hétköznapi problémákat.

5 év együttlét után a párok elkezdenek gondolkodni a váláson, és ügyvédhez fordulnak. Ezt az évet tekintik a legnehezebbnek.

7. év

Ha a párok 5 év házasság után is együtt maradnak, akkor még egy akadályon át kell jutniuk. Ez az a bizonyos 7. év, amit vízválasztónak is neveznek. Ebben az időszakban a családi élet rutinszerűvé válik. Előfordulhatnak pénzügyi problémák, gyermeknevelési problémák és viták a háztartási feladatok elosztásával kapcsolatban.

Ez egy nagyon nehéz időszak. A házastársaknak kéz a kézben kell túljutniuk ezen, aztán erős és boldog házasság áll előttük.

Néhány dolog, amit érdemes elkerülni, ha szeretnétek, hogy a házasságotok erős legyen:

  • Nagy várakozások. Statisztikák szerint a párok gyakrabban adják be a válópert tavasszal és ősszel. De ezelőtt még megpróbálnak adni a házasságuknak egy második esélyt. Ha az nem válik be, a válás elkerülhetetlen.
  • Némaság. Szakértők fiatal házasok körében elvégeztek egy tanulmányt, és az eredmények azt bizonyítják, hogy akár a filmekről való beszélgetés a válás esélyét a felére csökkentheti. Tehát ha őszintén beszélgettek a családi élet nehézségeiről, az valóban megmentheti a házasságot.
  • Kapcsolatépítési készségek hiánya. A több testvér azt jelenti, hogy felnőttként kisebb az esély a válásra. Tudósok azt állítják, hogy azoknak az embereknek, akik nagy családban nőttek fel, jobbak a kapcsolatépítési készségeik. A jövőben ez a készség segíthet megmenteni a házasságot.
  • Figyelem hiánya. Ha az egyik fél nem hajlandó meghallgatni a másikat a vita során, akkor a válás kockázata sokkal magasabb.
  • Élet a közösségi hálón. Azok az aktív közösségi médiát használók, akik romantikus kapcsolatban élnek, szembesülhetnek azzal, hogy a Twitterrel kapcsolatos konfliktusok párkapcsolati problémákat okozhatnak, amelyek lehetnek olyan súlyosak, hogy válással végződik miattuk a kapcsolat.
  • Pénzügyi viták. Azoknál a pároknál, akik gyakran veszekednek a pénz miatt, nagyobb a válás kockázata, még akkor is, ha mindkettőjük fizetése magas.
  • Alacsony iskolázottság. Kutatók azt találták, hogy a magasabban iskolázott embereknek kisebb az esélyük a válásra, nemtől és lakóhelytől függetlenül.

Ne kövesd el ezeket a hibákat, hogy a kapcsolatod erős és boldog legyen. Hozzátennél valamit? Írj egy kommentet!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét