“Mondtam a barátnőmnek, hogy edzőterembe kéne járnia, ha párt akar találni, erre ő megsértődött.”

0

Néha még a jó szándékkal mondott szavak is rosszabbra tudják fordítani a dolgokat. Egy nő segíteni akart barátnőjének a pártalálásban, de tanácsa rosszul sült el. Ahelyett, hogy felkeltette volna benne a reményt, csak még szomorúbbá és dühösebbé tette barátnőjét.

Ismerek egy lányt, aki egy ideje már próbál párt találni. 26 éves, nevezzük Lolának. Fent van randi appokon, mikor elmegyünk valahova, mindig fehér ruhát vesz fel abban a reményben, hátha így férjet fog magának. Általában nem töltök vele sok időt kettesben, elmagyarázom, hogy miért.

Jóban van néhány barátnőmmel, így általában csoportosan vagyunk együtt. Mikor együtt vagyunk, folyton arról beszél, milyen nehezen megy neki a randizás, még akkor is, mikor teljesen más a téma. Mintha minden alkalmat megragadna arra, hogy a magánéleti gondjairól beszélhessen.

Bár próbálom elkerülni vele a közvetlen beszélgetést, teljesen nyilvánvaló, hogy küszködik azzal, hogy párt találjon. Van egy hosszú listája az elvárásairól, de ezeknek ő maga sem felel meg. Például olyan fiút szeretne, aki ambiciózus, anyagilag sikeres, fizikálisan fitt, miközben ő csak részmunkaidőben dolgozik, a szüleivel él és nem sportol.

Olyan fiút akar, aki ért a zenéhez és magas, miközben ő maga soha nem játszott hangszeren és alacsony. Sokszor panaszkodik, hogy ha elmegyünk valahova, a fiúk nem jönnek oda hozzá, pedig többször láttam, hogy érdeklődést mutatnak iránta, például felkérik táncolni, meghívják egy italra, de mindig elutasítja őket.

Bár többnyire csendben vagyok, miközben Lola a magánéletéről panaszkodik, nemrég, mikor együtt voltunk a barátaimmal, tanácsot kért tőlem. Finoman próbáltam neki elmagyarázni, hogy olyan fiút kellene keresnie, akinek hasonló tulajdonságai vannak és hasonló az érdeklődése, mint neki. Jim és én sok időt töltünk együtt az edzőteremben, mindkettőnknek szenvedélye a munkánk, és egyforma hobbijaink vannak.

Azt javasoltam neki, hogy ahhoz, hogy magához hasonló társat találjon, előbb önmagára kell fókuszálniak, például szánjon több időt a munkára, járjon el edzeni, és legyen egy olyan hobbija, amit a párjával együtt csinálhat. Vagy azt is megfontolhatná, hogy olyasvalakivel randizik, aki úgy fogadja el őt, ahogyan van, de a szingliséget is élvezheti.

Ideges lett, és azzal vádolt, hogy megszégyenítem, pedig egy szóval sem említettem, hogy le kellene fogynia. Egyszerűen csak azt tanácsoltam neki, hogy járjon el edzőterembe, hiszen olyan férfit akar, aki fitt. Az egyik barátunk azt mondta, Lola egy nagyon jó embert érdemel, és nem kell semmin változtatnia.

Szerintem én segítőkész voltam, de feszültség lett a helyzetből. Később a barátnőim üzentek nekem, hogy bocsánatot kellene kérnem Lolától, de voltak, akik mellettem álltak, mondván, Lola túl érzékeny. Csak segíteni próbáltam, de most már nem vagyok benne biztos, hogy helyesen tettem-e, hogy ezeket mondtam neki. Talán csendben kellett volna inkább maradnom?

A kommentelők ezt gondolták a helyzetről.

  • Lolának őszinte és segítőkész tanácsot adtál, mikor megkért erre. Nem szégyenítetted meg őt a teste miatt, csak rámutattál, hogy az emberek többnyire a hasonló életmódot folytatókkal találnak egymásra. Ha fitt és sikeres férfit akar, akkor ezeken a dolgokon neki is dolgoznia kell.
    Lola azért lett érzékeny, mert szembe kellett néznie az igazsággal. A barátaid az ő irreális elképzeléseit támogatják azzal, hogy azt mondják, mindentől függetlenül megérdemel egy csodálatos férfit. Néha kemény igazságokat kell hallanunk a barátainktól, még akkor is, ha az elsőre fájdalmas. © Lucky-Procedure-500 / Reddit
  • Ha olyan pasival akarsz megismerkedni, aki edzőterembe jár, akkor nyilvánvaló, hogy első lépésként neked is le kell járnod az edzőterembe. És ennek semmi köze a testszégyenítéshez. Mindenféle méretű emberek járnak edzőterembe. © Diligent-Comfort-191 / Reddit
  • A tanácsod kissé lekezelően hangzott. Lola bizonytalan, ezért ahelyett, hogy azt mondod neki, változzon meg vagy nem fogja megtalálni a hercegét, lehettél volna kedvesebb, és mondhattad volna azt, hogy ha izmos férfit akar, akkor el kell mennie az edzőterembe. Ez valóban segített volna megváltoztatni a gondolkodásmódját arról, hogy a herceg majd csak a karjaiba pottyan. © Pettypris / Reddit
  • Nincs sok tapasztalatom, csak néhány kapcsolatom volt, de mindig, mikor szerelmes lettem, sosem írtam listát a férfi tulajdonságairól. És mindegyik nagyon különböző típus volt. A másféle emberek másfajta örömöket hozhatnak az életünkbe. Rögtön elutasítani valakit egy önkényes lista alapján azt jelenti, hogy garantálod magadnak a magányos életet. © SecretSelenex / Reddit
  • Közvetlenül tőled kért tanácsot, és te őszintén válaszoltál neki. De az igazság fáj és vannak következményei. Lehet, hogy ezzel elvesztettél néhány barátot, köztük Lolát is. Ha ezek a barátságok fontosak számodra, akkor jobb, ha bocsánatot kérsz. © barkingmeowad / Reddit
  • Mikor valaki tanácsot kér tőlem, mindig megkérdezem, hogy szeretné-e, hogy őszinte legyek vagy inkább hazudjak. Ha őszinte tanácsot akar, akkor utána nem panaszkodhat, ha nem tetszik neki. © solair946 / Reddit
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét