Miért ritka manapság az olyan partner, aki kész elfogadni a tested bármilyen változását

0
432

A 17 év körüli amerikai tizenévesek több mint fele elégedetlen a testével. A jövőben ez a negatív kép befolyásolja az önbecsülést és táplálkozási zavarokhoz vagy akár depresszióhoz vezethet. Egy ilyen helyzetben egy partner, aki nem tud támogatni akár még ártalmasabb hatást eredményezhet.

Szeretnénk kiemelni, hogy milyen fontos, hogy támogassuk egymást. Egy egészséges kapcsolat egymás teljes mértékű elfogadásán alapul, és egy ilyen egység új életcélokat adhat.

A vonzerőről van szó.

A testkép jelentős szerepet játszik a társadalmunkban, kár is lenne tagadni. Annak ellenére, hogy sokan kiállnak magukért, és megtanulják elfogadni a hibáikat, a nyomás, hogy tökéletesnek kell lennünk, még mindig jelen van. Sokszor megesik, hogy az emberek a testi vonzalom miatt szeretnek egymásba, nem a köztük lévő érzelmi kapcsolat miatt.

Idővel minden megváltozik.

Az a kapcsolat, ami kizárólag testi vonzalomra épül, lehet, hogy nem fog sokáig tartani. A testünk megváltozik, ahogy idősödünk, és gyakran nem abba az irányba, amelyikbe szeretnénk. A stressz, a gyógyszerek, a betegségek, a mentális állapotunk és az öregedés nyomot hagynak rajtunk, kövérebbé vagy soványabbá tesznek minket, mint amilyenek voltunk.

Tisztázd a dolgokat.

Ahelyett, hogy túlságosan fókuszálnál a párod testének változásaira, megpróbálhatod bátorítani, hogy szeresse a testét. Legyél őszinte vele, tudd meg, hogy mi vezetett idáig és mi bántja. Együtt kieszelhettek valamit a helyzet javítására. Mindazonáltal ha a testét érintő változásokat nem könnyű visszafordítani vagy lelassítani, az nem azt jelenti, hogy el kell hagynod.

Tanuld meg elfogadni a testét.

Úgy tűnhet, hogy ez a kapcsolatotok egy valódi próbája. Az egyetlen megoldás az, hogy megtanulod szeretni a párod minden egyes porcikáját. Az is a te dolgod, hogy segíts neki, hogy el tudja fogadni önmagát, és nyugtasd meg, hogy az érzéseid éppen olyan erősek iránta, mint korábban. Hiszen a negatív hozzáállásoddal csak bántanád, jelentősen csökkentenéd az önbecsülését.

Fejlődjetek együtt.

Úgy szeresd a párodat, ahogy van. Szeretni őt nemcsak azt jelenti, hogy ismered és elfogadod a hibáit, hanem azt is, hogy egyszerűen szeretsz a közelében lenni. A szoros kötelék kialakítása igazán erőssé teszi a szerelmeteket, ahol a testkép nem játszik fontos szerepet.

Te elégedett vagy a testeddel? A párod elfogadja a tested változásait? Örömmel vennénk a véleményedet a témával kapcsolatban!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét