Miért lehetnek boldogabbak azok a férfiak, akik más országból származó nőt vesznek feleségül

0

George Clooney és Matthew McConaughey is más nemzetiségű nők oldalán találták meg a boldogságot. A különböző nemzetiségűek közti házasság különleges dolog, ami jobbá teheti a férfiak életét. Nemcsak sokat tanulhatnak a feleségüktől, de több lehetőségük is lesz az életben, mint korábban volt.

Összegyűjtöttük, miért járhatnak jobban azok a férfiak, akik külföldi nőt vesznek el.

1. Megtanulnak egy új nyelvet.

Tökéletes lehetőség a nyelv gyakorlására, ráadásul magántanárral. Lehet, hogy ti ketten beszéltek azonos nyelvet, de a családtagokkal nem értitek meg egymást, ezért fontos a másik nyelv elsajátítása. Két vagy netán három nyelven tudni óriási előny, ahhoz is hozzásegít, hogy több szemszögből légy képes rálátni a dolgokra.

2. Többet utaznak.

Egy külföldről származó feleséggel borítékolható a sok utazás, hiszen biztosan többször ellátogat a család hazájába. Ez tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra. Így a férj olyan helyekre is eljuthat, ahol korábban sosem járt és ahova talán eszébe sem jutott volna elmenni.

Egy tanulmány szerint azok a párok, akik gyakran utaznak együtt, ritkábban válnak el, erősebb köztük a kommunikáció, javul a kapcsolatuk.

3. Két esküvőjük van.

A barátokkal és a családdal való bulizásra mi lehetne jobb alkalom egy esküvőnél? Egy multikulturális esküvő bepillantást enged egy másik világba, ami felbecsülhetetlen előny.

A legújabb tanulmányok azonban azt mutatják, hogy ez egyre ritkábban fordul elő, mivel az Egyesült Államokban az elmúlt néhány évtizedben egyre kevesebben döntenek úgy, hogy egyáltalán megházasodnak.

4. Több ünnepet tartanak.

Egy kapcsolatba izgalmat vihet a különböző kultúrák, szokások keveredése, főleg, ha mindkét fél tartja a hagyományos ünnepeket. Nemcsak a férj számára lesznek újdonságok, hanem ő is megoszthatja a saját tradícióit a feleségével.

Ezek pedig szerves részét képezhetik egy szilárd házasságnak, ami pedig tanulmányok szerint jót tesz testnek és léleknek egyaránt.

5. Új ételeket ismerhetnek meg.

Egy másik országnak, egy másik kultúrának elválaszthatatlan része a konyha is. A más országból származó nővel házasságot kötő férfiak egy sor új, számukra érdekes ételt ismerhetnek meg. A hagyományos nemzeti ételek is közelebb visznek egy adott kultúrához, segítenek jobban megismerni és megérteni azt. Tulajdonképpen antropológusok úgy vélik, hogy az étel nagyon fontos a szociális kapcsolatok és a kommunikáció szempontjából, hiszen olyasvalami, amit meg lehet osztani.

6. Okosabbak lesznek a gyerekeik.

Tanulmányokban kimutatták, hogy a kétnyelvűség pozitív hatással van a gyerekek mentális fejlődésére. Nagy a valószínűsége, hogy a férj és a feleség is többnyire a saját anyanyelvén szól a gyerekekhez. Még jobb, ha egy harmadik országban élnek, így a gyerekek három nyelvet sajátítanak el anyanyelvi szinten.

7. Más szemmel is megtanulják nézni a saját hazájukat.

Mikor valaki megmutatja egy másik személynek a hazáját, a szülővárosát, a helyeket, ahol felnőtt, maga is kissé más szemmel kezd el rájuk tekinteni. Amiket korábban teljesen megszokottnak és természetesnek gondolt, azokra most új szemszögből csodálkozhat rá, elkezdi azokat újra értékelni. A megszokott helyeknek új arcát is felfedezheti, ha külföldi feleségével turistaként járja végig őket.

8. Több figyelmet kapnak a feleségüktől.

Ez különösen igaz a távkapcsolatoknál, ami a multikulturális párkapcsolatok esetében elég gyakori. Az együtt töltött idő ilyenkor még értékesebbé válik, és erősíti a kötődést a párok között. Valószínűleg stabilabb lesz a házasságuk, miután már túlélték a távolság okozta nehezebb időszakot, és az is esélyesebb, hogy egymás létezését nem veszik majd magától értetődőnek.

9. Több munkalehetőségük van.

Ha a férj megtanulja külföldi felesége anyanyelvét, több ajtó nyílik ki előtte a munka világában is.

Több tanulmány is azt mutatja, hogy a kétnyelvű dolgozók iránti igény nagyon megnövekedett az elmúlt években. Tehát valószínű, hogy anyagilag is előnyt tud kovácsolni ebből.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét