Mi történhet a hajaddal, ha túl gyakran copfozod be

0

A copf a legkönnyebben elkészíthető és legpraktikusabb hajviselet. Elkészítheted így a hajad otthon, a hétköznapokon, de akár vörös szőnyeges eseményre is egy gyönyörű ruhához igazítva. De fontos, hogy ne ess vele túlzásba. Ha már rutinból teszed copfba a hajad, ráadásul szorosan, a fejed tetejére, kellemetlen következményekkel kell majd szembenézned.

Összegyűjtöttük, hogy milyen negatív hatásokkal járhat, ha gyakran így csinálod meg a hajad.

1. Migrén alakulhat ki.

A copf miatti fejfájás valóságos dolog. A hajad ugyan nem tud fájni, de a hajhagymák alatt idegek futnak, amelyeket a szoros copf stimulálhat, ekkor pedig fájdalom lép fel.

2. Elkezdhet fájni a fejbőröd.

Ugyanaz okozza a fejbőr fájdalmát, ami a fejfájást is kiváltja a copf esetében. Az idegek minden egyes hajszál alatt ott vannak, és érinti őket a szoros copf okozta feszülés. A fájdalmat valószínűleg rögtön észre fogod venni, amint kiengeded a hajad.

3. Fájhat a hátad.

A fejbőröd a copf miatt állandó stressznek van kitéve, főleg, ha vastag szálú a hajad. Mikor elkezd fájni, a fájdalom lehúzódhat a nyakadra, a válladra és a hátadra is. Az érzékeny idegeket minden alkalommal stimulálod, mikor a copfodat szorosabbra húzod.

4. Kinyúlhat az arcbőröd.

Az állandó copfviselés az arcbőrnek se tesz jót, mivel elveszti tőle a rugalmasságát. Idővel emiatt öregebbnek fogsz kinézni. Ha mindennap szorosan felkötöd a hajad, a bőröd kinyúlik és úgy is marad.

5. Összegubancolódhat a hajad.

A szoros copf húzza a hajat, és összedörzsöli a hajszálakat. Készülj fel, hogy utána sok időt töltesz majd a hajad kifésülésével.

6. Törékenyebbek lesznek a hajszálaid.

A haj eleve törékeny, és attól nem lesz erősebb, hogy folyton egy hajgumival húzod. A feszültség hatására a hajszálak károsodnak, és ez még rosszabb, ha alvás közben is copfban van a hajad.

7. Alopecia léphet fel.

Az alopecia foltokban jelentkező hajhullás, amit okozhat az, ha a hajszálak folyamatos húzásnak vannak kitéve. Ellenőrizd a fejbőrödet, hogy nincsenek-e rajta apró dudorok. A fejbőr érzékenységét is tapasztalhatod. Szerencsére normálisan visszanőhet a hajad, ha ezután kevesebbszer viselsz copfot.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét