Mi történhet a hajaddal, ha felhagysz a kávéfogyasztással

0

A legtöbbünk legalább egyszer átgondolja, mi lenne, ha felhagyna a kávéivással. Ezzel azonban nemcsak a napi rutinod borulna fel, de az egészségedre és a hajadra gyakorolt pozitív hatásaitól is megfosztanád magad.

A következőkből megtudhatod, mi történhet a hajaddal, ha többé nem iszol kávét.

1. Lelassulhat a hajnövekedés.

Ha szeretnéd növeszteni a hajad, napi egy csésze kávé ebben nagy segítségedre lehet. A koffein célba veszi a dihidrotesztoszteront, a hormont, ami hajhullást okoz. Hatással van a hajhagymákra is, hogy több szerves vegyületet termeljenek, amelyek segítik a hajszálakat az aktív növekedés fázisában.

2. A haj elveszítheti fényét.

A szérumok és a balzsamok életre kelthetik a hajszálakat, de a hatásuk csak átmeneti. A kávé azonban valóban képes új életet lehelni a durva hajszálakba. A koffein ugyanis serkenti a vérkeringést, ezzel segíti a tápanyagok eljutását a hajhagymákhoz, természetes fényt biztosítva a hajszálaknak.

3. Törékennyé válhat a haj.

A kávé belülről erősíti a hajszálakat. Mivel fokozza a vérkeringést a fejbőrben, megelőzi a hajhagymák gyengülését, ezzel pedig a hajhullást. A haj simább és erősebb lesz tőle.

4. Lehet, hogy kevésbé lesz dús.

A legtöbb koffeintartalmú hajápoló termék csak dúsabb hatást ad a hajnak, de ha kávét iszol, akkor a koffein valóban eléri a hajhagymákat. Vérkeringést fokozó hatása miatt segít, hogy a haj sűrűbb, dúsabb legyen.

5. Lehet, hogy nehezebb lesz kezelni.

Bár a haj textúráját nagyrészt a genetika határozza meg, a táplálkozási szokásaink is hatással vannak rá. Amellett, hogy erősebbé és fényesebbé teszi a hajat, a koffein segítségével megszelídítheted a rakoncátlan tincseket. Ha a hajhagymák elegendő tápanyagot kapnak, a haj lágyabb és könnyebben kezelhető lesz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét