Férfiakat kérdeztünk, mi ragadja meg a figyelmüket a nőkön (Nem kell többet behúznod a hasad!)

0
6357

Nem titok, hogy minden nő a tökéletességre vágyik. A divat- és a kozmetikai ipar ügyesen ráérzett arra, hogy a nők folyamatosan keresik azt a módszert, lehetőséget, amivel elérhetik, hogy a környezetük pozitívabban ítélje meg őket. A férfiakat azonban nem igazán érdeklik a részletek, többnyire az egész kinézetet veszik szemügyre. Amire felfigyelnek, az az illatod és a fehérneműd.

Összegyűjtöttük, hogy a férfiak elsősorban mire fordítanak figyelmet, mikor megnéznek egy nőt. Férfiakat kérdeztünk arról, hogy mi az, ami leginkább vonzó számukra egy nőben, és milyen típusú dolgok azok, melyeket nem szeretnek.

Parfüm

A férfiak többségét érdekli, hogy milyen illatot visel a nő. Egyesek szerint ez egy plusz tényező, amivel az emlékeikben összekapcsolhatják őt. Azonban nem szeretik, ha a parfüm illata túl erős, ha túl sokat fúj magára a nő.

Körömlakk

Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A férfiak egy része egyáltalán nem figyel a körömlakkra, másik részük viszont azt állítja, hogy ez egy olyan részlet, amit biztosan észrevesz. Egyes férfiaknak csak annyi tűnik fel, hogy a nő körme tiszta és szép formájú, de ha nem lenne kifestve, annak sem tulajdonítanának nagy jelentőséget. Abban szinte minden férfi egyetért, hogy a nagyon harsány színű körömlakkot és a túl hosszú körmöket nem szeretik. A francia manikűr és a természetes árnyalatú körömlakk a leginkább vonzó számukra.

Szemöldök

A megkérdezettek közül szinte egyetlen férfinek sem tetszik, ha egy nő maga rajzolja meg a szemöldökét. Általában ritkán nézik meg az arcnak ezen részét. De egyes férfiak szerint egy szép szemöldök lágyíthatja az arcvonásokat.

Szempillák

A megkérdezett férfiak fele szerint a műszempilla nagyon szép és nőies. A másik felük szerint viszont természetellenes és nagyon könnyű észrevenni, hogy mű, ezért taszítja őket. Ezek szerint csak a szempilla minőségén múlik, hogy tetszik-e a férfiaknak vagy sem.

Smink

Ebben a kérdésben minden férfi egyetértett. Egyiküknek sem tetszik a túl feltűnő smink. Egyesek még azt is hozzátették, hogy a nagyon élénk, természetellenes színű rúzst is taszítónak találják. A természetes szempillák, a kevés szempillaspirál, a természetes szemöldök és a természetes színű ajkak tetszenek leginkább a megkérdezett férfiaknak.

Pattanások

A férfiak meglátják a bőrhibákat. Észreveszik, ha pattanás van az orrodon, de különösebben nem foglalkoztatja őket, mert úgy vannak vele, hogy ma ott van, de holnapra eltűnik. A komolyabb bőrproblémákra viszont a nem megfelelő bőrápolás jeleként tekintenek.

Nem tökéletesen sima lábak

Szinte minden férfi úgy gondolja, hogy a nőknek nem lehet mindig tökéletesen sima a lába, sem tapintásra, sem látványra.

Piszkos cipő

A férfiakat általában nem zavarja, ha egy nőnek kicsit piszkos a cipője. Ha nem valami rendkívüli dologról van szó, különösebben nem figyelnek oda rá. Ha nagyon piszkos a cipő, azt észreveszik, és nem kelt bennük jó első benyomást.

Gyűrött ruha

Akárcsak a piszkos cipő esetében, a gyűrött ruhán sem akadnak ki a férfiak. De az biztos, hogy egy ilyen ruhában a nő nem tudja a legjobb formáját mutatni. A férfiak szerint  ápoltságot tükröz, ha egy nő ruhája szépen ki van vasalva.

Viseltes ruha

Egyes férfiak elismerték, hogy ezt még sosem figyelték meg a nőkön. Mások szerint viszont a viseltes ruha azt mutatja, hogy a nő nem igazán foglalkozik a megjelenésével.

Striák

Vannak férfiak, akiknek fogalmuk sincs arról, mi az a stria, és még soha nem is láttak ilyet. De a legtöbb férfi, aki tisztában van a striák fogalmával, nem tartja őket problémának. Úgy gondolják, hogy ilyesmi akkor alakul ki, mikor a nő hízik, de azt nem tudták, hogy a szülés után is jelentkezhetnek striák. Miután erről felvilágosították őket, továbbra sem bánták, ha a párjuknak striái vannak.

Kis pocak

Nyugodtan fújd ki a levegőt, és engedd ki a hasad. A férfiak 90%-a szerint a kis pocak egyáltalán nem valami szörnyűség, és nem is igazán veszik észre. Természetesen nem az óriási hurkákról van szó, de az kiderült, hogy a férfiak egyáltalán nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a nőnek lapos legyen a hasa.

Nem frissen mosott haj

A férfiak nem igazán figyelnek oda erre, hacsak nem szembetűnően zsíros a haj. Ha egy nappal korábban mostad meg, de még mindig frissnek látszik, akkor semmi gond. Ha viszont zsíros és egyértelműen mosásra volna szüksége, akkor azt észreveszik és nem tetszik nekik.

Szép fehérnemű

“Mutass egy férfit, aki nem vesz észre egy szép fehérneműt!” – a megkérdezett férfiak többsége ezen a véleményen volt. Erre tehát megéri pénzt áldoznod.

Káromkodás

Most nem arról az esetről van szó, amikor egy nőnek minden második szava káromkodás. Arról kérdezték a férfiakat, mit szólnak ahhoz, ha egy nő időnként káromkodik. Szinte minden férfi máshogy látja ezt a dolgot. Volt, aki azt válaszolta, hogy neki ez kifejezetten tetszik, mert úgy érzi, egy hullámhosszon van vele a nő. Mások szerint viszont rossz, mert nem illik egy nőhöz. A legtöbb férfit azonban egyáltalán nem érdekelte.

Dohányzás

A férfiak 80%-a nem szereti, ha egy nő dohányzik. De vannak kivételek: egyes férfiak szerint ez teljesen normális dolog, és a nőknek joga van hozzá. Mások szerint, ha a nő csak alkalmanként teszi, és nem dohányzik az autóban, akkor elfogadható.

Miután az összes kérdésre válaszoltak, a férfiak többsége hozzátette, hogy leginkább a gyengédség és az élethez való pozitív hozzáállás fogja meg őket egy nőben, de a fentiek is hatással vannak a véleményükre. Például ha egy nőnek koszos a cipője, zsíros a haja és dohányzik, akkor az taszító számukra. De ha csak 1-2 dolog jellemző rá a fent említett negatívumokból, az még nem katasztrófa.

Kedves férfi olvasóink! Nagyon szeretnénk tudni a fent említettekről a ti véleményeteket is. Kérjük, osszátok meg velünk és női olvasóinkkal egy hozzászólás formájában!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét