Az 5 legfőbb tényező, ami váláshoz vezet

0

A családalapítás nem egyszerű dolog. Meg kell oldani a konfliktusokat, szembe kell nézni a kételyekkel, de ez teljesen természetes. Ha megfelelően reagálsz a nehézségekre, meg fogod érteni, hogy ami történik, az nem tragédia, hanem a kapcsolatod új szintre lépése.

Megmutatjuk, melyek azok a legfőbb tényezők, melyek tönkretehetik a házasságot, és váláshoz vezethetnek.

5. A házasság elsietése

Tudósok szerint sokkal gyakrabban válnak el azok a nők, akiknek a házasság előtt legfeljebb 3 partnerük volt, mint azok, akik ennél tapasztaltabbak. Ennek oka, hogy a fiatal lányok sokszor azért mennek férjhez, mert őrülten szerelmesnek hiszik magukat. De ez az érzés rendszerint igen gyorsan elmúlik.

Mit tegyél? A házasság bonyolult, összetett dolog, és nem mindig kellemes, amikor dolgozni kell érte. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, felelősséget kell vállalnod, és minden erőddel azon kell lenned, hogy működjön.

4. Rutin házimunkák

A modern pszichológusok szerint a házimunkákkal kapcsolatos szigorú szabályok is lehetnek okai a válásnak. Ettől a házastársak úgy érezhetik, hogy másodállásuk van, nem pedig egy kellemes otthonuk.

Mit tegyél? Légy kreatív! Humorral még a házimunkát is érdekesebbé teheted. Csak vedd könnyedén. Rendelj pizzát vagy menj el egy kávézóba ahelyett, hogy az utolsó erőddel nekiállnál vacsorát készíteni. A takarítást halaszd későbbre, vagy rendezz “Ki tudja hamarabb eltüntetni a port?” versenyt szuper díjakkal.

3. Az ismerősök válása

Ha a közeli ismerősök, barátok közül valaki éppen válik, az is negatívan hathat a házasságra. Elkezdhetsz párhuzamot vonni a válófélben lévő pár és köztetek. Fennáll a veszélye, hogy több hasonlóságot is találsz, ezért úgy érzed majd, a te házasságod is tönkrement.

Mit tegyél? Attól, hogy a válófélben lévő párral nem találkozol, még nem fognak megoldódni a saját házassági gondjaid. A kapcsolatnak szorosnak kell lennie mindig, nem csak a barátok válása előtt és után. Legyetek őszinték és nyíltak. Ha jó a légkör otthon, azt a külső tényezők nem tudják tönkretenni.

2. Túlterheltség a munka miatt

Egy karrier akkor mondható tökéletesnek, ha nem zavar be a magánéletbe. A jó munkahelyi pozíció máris jelentéktelenné válik, ha hirtelen azzal szembesülsz, hogy elveszítheted a családodat. A feladataidat természetesen el kell végezned, de az otthoni teendőket sem hanyagolhatod el.

Mit tegyél? Állíts fel fontossági sorrendet. Tudj nemet mondani a főnöködnek, ha azt akarja, hogy pénteken késő estig maradj bent. De tudd azt is megmagyarázni a párodnak, hogy ez az értekezlet most nagyon fontos és nem lehet elhalasztani.

1. A hűtlenség titkolása

A házastársi hűtlenség az egyik legnagyobb probléma, ami egy család életében előfordulhat. Ha elkövetted ezt a hibát, vállalnod kell érte a felelősséget.

Mit tegyél? Meg kell értened azt, hogy megőrizni a titkot még rosszabb, mint elmondani az igazságot. Senki sem lehet benne biztos, hogy a párja majd megbocsát neki, és a család egysége megmarad. De a titok garantáltan tönkretesz majd mindent, belülről fogja felemészteni a házasságot. Az őszinteség tehát legalább esélyt ad a házasság megmentésére, míg a hazugság az utolsó esélyt is porrá zúzza.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét