A nem fizikai megcsalás 9 típusa, ami még mindig megcsalás

0

A megcsalást újraértékelték, és ma már nemcsak a fizikai kapcsolat, hanem az érzelmi viszony is ebbe a kategóriába esik. Mindez kezdődhet úgy, mint plátói baráti érzések egy másik személy iránt, aztán áttérhet egy nem megfelelő útra. Az ilyen típusú viszonyok egyre gyakoribbak. Statisztikák szerint a férfiak körülbelül 45%-a, a nőknek pedig körülbelül 35%-a ismerte el, hogy volt valamilyen érzelmi viszonya.

Megértjük, hogy nehéz lehet beazonosítani egy érzelmi kapcsolatot. Készítettük egy 10 tényből álló listát, amelyek az érzelmi hűtlenség jelei lehetnek.

1. Túl közel állsz az ellenkező nemű barátodhoz.

A kétszemélyes padok a moziban, egy Tesla Roadster, egy óriási homár – vannak dolgok, amelyeket egyszerűen két személyre találtak ki. És a párkapcsolat is ilyen. Olyan ez, mint egy bicikli, egy harmadik kerék csak az egyensúly elvesztését okozza. A helyzet csak rosszabb, ha a harmadik személy a párod ellenkező nemű barátja.

Lehet, hogy minden rendben van, de ha a zsigereidben azt érzed, hogy lehet, hogy van valami a partnered és a barátja között, akkor jobb, ha azonnal foglalkozol ezzel az üggyel.

Tartsd észben, hogy a vonzalom nem választás kérdése, de a megcsalás igenis az. Ez nemcsak varázsütésre megtörténik, hanem te döntesz, hogy követed-e ezt az utat vagy sem. Ha csapdába estél, az a te választásod volt.

2. Online vagy offline flörtölsz.

Az egyszerre több virtuális kapcsolatot sokkal egyszerűbb fenntartani, mint egyet a való életben. Ezért a virtuális poligámia lehetséges az offline monogámia mellett. Ez azért van, mert az Internet egy remek helyszín az idegenek közötti érzelmi kapcsolatok lebonyolítására.

Sok tekintetben az Internet hasonló típusú kapcsolatkialakítási lehetőségeket tesz lehetővé, mint amilyenek a való életben a rendelkezésünkre állnak. Azonban a névtelen online flörtölés, ugyanúgy mint az offline, még mindig egy megcsalás.

De a jó hír az, hogy használhatod a közösségi médiát, a messengert arra, hogy megerősítsd a kapcsolatodat a partnereddel, és csökkentsd az érzelmi távolságot. Az egészséges internethasználat hidakat épít, és lehetővé teszi az online beszélgetést a párok között. A kommunikáció egy egészséges módja lehet.

3. A telefonoddal van viszonyod.

A legtöbben, amikor felébrednek, előbb megnézik a telefonjukat, minthogy azt mondanák a mellettük fekvő embernek, hogy “Jó reggelt!” Ez a fajta “távol, de mégis közel” állapot elég veszélyes, mert elhiteti velünk, hogy közel állunk valakihez, amikor tulajdonképpen lehet, hogy nem is.

Egy friss felmérés szerint az y generáció tagjait tekintve 10-ből közel 4 ember úgy gondolja, hogy az okostelefonja nagyobb segítség, mint a párja. Hűha. Szünet. Megemészt. Ez az ijesztő statisztika szemlélteti napjaink valóságának problémáját. Ahelyett, hogy beszélgetnének a partnerükkel, a barátaikkal vagy a családtagjaikkal, az emberek virtuális valóságba süllyednek vicces cicákkal és silány Tweetekkel.

A legfőbb ok, hogy a kevesebb telefonhasználatra vonatkozó kísérleteink miért fulladnak olyan sokszor kudarcba az az, hogy az erőfeszítéseinket úgy öszpontosítjuk, mint egy diéta során: önmegfosztással. De senki nem szereti korlátozni magát, és ezért olyan nehéz. Inkább próbálj meg azokra a célokra gondolni, amelyeket elérsz, ha kevesebbet nyomkodod a telefonodat. Tetszik ez a megközelítés?

4. Másnak panaszkodunk a párunkról.

Nyilvánvalóan beszélgetsz a kapcsolatodról a barátaiddal és a családoddal, és ez rendben van. Ami nincs rendben az az, amikor megállás nélkül panaszkodsz a párodról minden egyes nap. Lehet, hogy azt hiszed, hogy azért panaszkodsz, mert foglalkozol a kapcsolatoddal, de tulajdonképpen nem működsz együtt a probléma megoldásában. Sőt mi több, az lesz a vége, hogy még nagyobb távolságot hozol létre kettőtök között.

Iszonyú lehet a másik számára, amikor rájön, hogy titokban mérges voltál rá. Képzeld el, hogy meghallod, hogy a párod a viselkedésedről és a szokásaidról beszél a hátad mögött a barátaival. Feltételezzük, hogy úgy éreznéd, hogy elárultak.

Ha szeretnél megszabadulni a kapcsolatod negatív és romboló részeitől, akkor soha ne légy mérges a partneredre olyan dolog miatt, amiről nem is tud.

5. Idegenekkel léped át a határt.

Az érzelmi megcsalás éppen olyan veszélyes, mint a házasságtörés, mert intenzív, de láthatatlan. Természetesen szeretheted a partneredet, de amikor valamelyik apró cselekedeteddel átléped a hűtlenség határát, azzal azt kockáztatod, hogy elvesztesz egy fontos személyt az életedben.

Egy önálló utazás egy kétes helyre okozhatja azt, hogy olyan dolgot teszel, amit normális esetben nem tennél, például hűtlen leszel. Például találkozol egy sráccal egy bárban, flörtöl veled, hízeleg, és valami olyat ad, amit nem kapsz meg a kapcsolatodban. Ez egy egyértelmű figyelmeztető jel, hogy valami nincs rendben közted és a párod között.

Ha szükséged van valakire, különösen egy idegenre, hogy betöltse az űrt, amelyet a kapcsolatodban tapasztalsz, akkor az érzelmi hűtlenség területére lépsz. És ez a legfájdalmasabb formája lehet a megcsalásnak.

6. Van egy titkos barátod.

Az átlagos barátságok általában elég nyitottak, így ha a párod belebotlik egy üzenetbe a legjobb barátodtól, az nem valószínű, hogy gyanút ébreszt. Nem igazságos és reális elvárni a párodtól, hogy minden szükségletet betöltsön. Ezt észben tartva, ha találkozol a barátoddal egy italra, vagy elmentek együtt szórakozni, az teljesen oké.

De van egy kis probléma. Ha mindent megteszel, hogy leplezd amit csinálsz, akkor nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy rájöjjön valaki, hogy legalább annyira bűnösnek érzed magad egy impulzus miatt, hogy elrejtsd a barátságot a párod elől.

Lehet, hogy azt érzed, hogy a különleges “barátod” veszélyeztetheti a kapcsolatodat, és nem akarod beismerni ezt a tényt. Ha teljes egészében egy emberre hagyatkozol érzelmi támogatásért, és ez a személy nem áll veled romantikus kapcsolatban, akkor bajba kevered magad. Az egyetlen kiút az, ha beismered, és megpróbálod kitalálni, hogy miért csinálod ezt.

7. Más szeretőről álmodsz.

A kultúránk egy súlyos hibája, hogy mindent készpénznek veszünk. Azt akarjuk hinni, hogy minden álom a valóság közvetlen tükörképe. Így amikor azt álmodod, hogy a párod helyett valaki mással szeretkezel, az első reakciód a pánik és az a gondolat, hogy “Óó, ne! Ez biztosan azt jelenti, hogy nem szeretem igazán a páromat.”

Nyugi. Teljesen rendben van, ha időnként kicsit fantáziálsz Jason Momoa hasizmáról vagy Irina Shayk testéről. De ha rendszeresen más szexuális partnerről álmodsz vagy mást képzelsz el, mint a párod, akkor ez érzelmi (vagy akár fizikai) hűtlenséghez vezethet a partneredtől való elszakadás miatt. Szerezd vissza a varázslatot, és nehéz lesz bárki mást elképzelni a párodon kívül.

Az egyetlen mód ennek irányítására az, ha nyíltan beszélsz a partnerednek a szexuális fantáziáidról, és arról, hogy mit szeretsz az ágyban és mit nem, és kérd meg, hogy ő is mondja el ugyanezt neked.

8. Hazudsz a pénzről.

Azt mondják, hogy egy kapcsolat bizalom nélkül olyan, mint egy autó üzemanyag nélkül. Benne lehetsz, ameddig csak akarsz, de nem tart sehová.

Egy közvélemény kutatás eredményei szerint, amelyben 23000 internetfelhasználót kérdeztek meg, a férfiak és a nők több mint 60%-a szerint a pénzügyi hűtlenség éppen annyira kegyetlen, mint a fizikai megcsalás. Sőt mi több, a válaszadók harmada gondolta úgy, hogy a pénzügyi hűtlenség vezethet szexuális hűtlenséghez.

A közvetlen probléma a pénzügyekkel (vagy bármi mással) kapcsolatos hazugsággal az, hogy eltűnik a bizalom, és amikor ez megtörténik, akkor stagnálni kezd a kapcsolat. Ennek az az eredménye, hogy a legtöbb pár külön megy vagy elválik, mert egyszerűen túl nehéz együtt élni és bízni valakiben, aki ezt nem viszonozza. Tartsd észben, a szeretet, amit a bankszámládon lévő pénzzel kapcsolatban érzel semmi egy benned bízó házastárs szerelméhez képest.

9. Nem állsz ki a párod mellett.

Neked és a párodnak mindig egy csapatnak kell lennetek. Tehát amikor a dolgok nehezen mennek, a párodnak biztosnak kell lennie abban, hogy van valaki, akiben megbízhat.

De ha a barátod nem áll ki melletted, lehetséges, hogy nem igazán érdekli a folytatás. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy bátorítsd őt, hogy kiálljon melletted az az, hogy őszintén elmondod neki, hogy mit érzel és hogy mit vársz tőle.

Hogy második esélyt adsz a kapcsolatnak az azt jelenti, hogy megértetted, hogy attól a naptól, amikor rájöttél, hogy “Ő az! Szeretem őt!”, választottál. Ez azt jelenti, hogy a házastársad elfoglalta a kiváltságos első helyet az életedben. Tehát tudasd a családoddal és a barátaiddal, hogy amikor a párodról vagy a kapcsolatotokról van szó, van egy határ, amelyet nem léphetnek át.

Mit gondolsz ezekről a nem fizikai hűtlenségekről? Hogyan ismered fel a hűséget egy kapcsolatban? Oszd meg velünk a véleményedet és a történeteidet egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét