9 rövid történet az igaz szerelemről

3

Könnyű szeretni egymást, ha nem kell nehézségekkel megküzdeni. Azonban az élet nem ilyen. A valóságban minden párnak előbb-utóbb kihívással kell szembenéznie.

Összegyűjtöttünk 9 történetet olyan emberektől, akiknek a szerelme kiállta a próbát.

 • Egyszer volt lehetőségem látni, hogy mennyire megérdemlik a nők, hogy szeressék őket. Egy idős hölgy táskáit cipeltem fel az aluljáró lépcsőjén. Megköszönte, aztán félénken megkérdezte, hogy elkísérném-e a házáig. Elmesélte, hogy siet, mert a férje nagyon várja, akárhányszor csak kilép a házból. Ahogy közelebb értünk, láttam egy szinte vak férfit bottal kisétálni a hölgy házából. Odajött hozzánk, és elvette a nehéz szatyrokat tőlem. Hirtelen rájöttem, hogy hányszor voltam túl lusta ahhoz, hogy találkozzak a barátnőmmel a szupermarketből vagy az állomásról hazafelé jövet.
 • Elvesztettem a lábamat, amikor 19 voltam. Randiztam akkoriban egy lánnyal, és nagyon szerelmesek voltunk. Egy idő után hirtelen úgy döntött, hogy külföldre költözik, és azt állította, hogy szeretne több pénzt keresni nekünk. Meg voltam róla győződve, hogy hazudik, pedig igazán szerettem volna hinni neki. Azt mondtam neki, hogy szakítanunk kell, és hogy így jobb lesz neki. Egy hónappal később valaki csengetett. Megfogtam a mankóimat, kinyitottam az ajtót, és ott volt ő. Egy szót sem tudtam mondani mielőtt megütött és elestem. Letérdelt mellém, megölelt, és azt mondta: “Egy idióta vagy! Nem előled menekültem el. Holnap elmegyünk a kórházba, ott vár rád egy protézis. Külföldre mentem pénzt keresni, hogy te újra tudj járni, érted?” Annyira túlcsordultak bennem az érzelmek, hogy egy szót sem tudtam szólni – csak szorosan öleltem őt, és sírtam.

 • A nővérem férjhez ment. A férje nagyon válogatós, és nagyon nehéz a kedvére tenni, ha az ételről van szó. Minden alkalommal, amikor kritizálja a főztjét, eszembe jut a volt pasija. Akárhányszor a nővérem csirkemájat csinált, mindig megette, és azt mondta, hogy ennél finomabbat még soha nem evett. Később kiderült, hogy allergiás a csirkemájra – csak nagyon szerette a nővéremet.
 • Miután életet adott a fiunknak, a feleségem látása romlani kezdett. Már eddig is hordott szemüveget, de most hirtelen nagyon rossz lett. Nem tudtam nézni, hogy szenved, ezért másodállást és online munkát is vállaltam. Éjjel-nappal dolgoztam, egy egész évig nem aludtam eleget. Végül sikerült eleget félretennem egy szemműtétre. A feleségem nemrég jött ki a kórházból, és el volt ámulva, hogy milyen tisztán lát mindent. Az elmúlt év kemény volt, de egy kicsit sem bánom, mert van egy egészséges fiam és egy boldog feleségem. Ők a legfontosabbak az életemben.
 • Az édesanyám szívbeteg, és én egy hétig vele laktam, míg édesapám üzleti úton volt. Tegnap kellett volna hazaérnie, és miközben a konyhában vártuk őt, észrevettem, hogy milyen gyönyörű az édesanyám annak ellenére, hogy vékony és sápadt. Az arcáról nyugalom tükröződött, de a keze remegett. Hirtelen hallottuk, hogy kattan a zár, anya felugrott és odarohant apához, könnyek között magához ölelte, és valamit mormogott a vállába. Apa magához szorította, én meg csak álltam ott, néztem őket, és mosolyogtam. Apa szerelme a legjobb gyógyír anyának.

 • Megismertem egy vicces, kedves, tanult fiatalembert az interneten. Nagyon jóképű volt. Skype-on tartottuk a kapcsolatot néhány évig. Egy idő után rájöttem, hogy szeretem, és azt mondta, hogy ő is szeret, de fél találkozni. Én ragaszkodtam a találkozáshoz, és több ezer mérföldet utaztam, hogy lássam őt. Kiderült, hogy mozgássérült, nem tud járni. 3 hónapot töltöttünk együtt, és rövid idő után már jegyben jártunk. Ő a legjobb, és tökéletes számomra – az én X professzorom.
 • Steril vagyok. Sokáig eltitkoltam az első barátnőm elől, mert féltem, hogy elhagy. Amikor végre elmondtam neki, valóban elhagyott. Egy évig depressziós voltam, és a többi kapcsolatom nem vezetett sehova. Körülbelül 6 hónapja találkoztam egy lánnyal, akibe őrülten beleszerettem, de féltem elmondani neki. Tegnap bevallottam neki mindent. Csak nézett rám, és azt mondta, hogy majd örökbe fogadunk egy gyereket. Annyira megkönnyebbültem, hogy elkezdtem sírni, és már akkor tudtam, hogy el akarom venni feleségül.
 • Amikor 18 éves voltam, egy kisebb agytumort diagnosztizáltak nálam. Azt gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy hamarosan meg fogok halni, így azt mondtam a barátomnak, hogy megértem, ha elhagy. Csak nevetett, és azt mondta: “Ja, aha, majd ha piros hó esik!” Kiderült, hogy a tumor jóindulatú. 21 vagyok most, 2 éve vagyunk házasok, és van egy lányunk. Soha nem felejtem el, hogy a nehéz időkben támogatott engem.
 • Randiztam egy gyönyörű lánnyal, aki nagyon jómódban élt. Könnyen ki lehetett vele jönni, vicces volt, és volt elég pénzem, hogy fizessem a szeszélyeit. Megkértem a kezét, és igent mondott. De néhány héttel később balesetet szenvedtem, részlegesen lebénultam. A lány, akiről azt gondoltam, hogy el van kényeztetve, végül hónapokig gondomat viselte, és bebizonyította, hogy szeret engem és hűséges hozzám. A dolgai közül sok olyat eladott, amiről azt gondoltam, hogy nem tudna élni nélkülük. Megtanulta, hogy hogyan készítsen nekem speciális ételeket. Nem engedte, hogy bármiért is bocsánatot kérjek. És egész idő alatt nem mutatta kétség, undor vagy félelem egy apró jelét sem.

Van hasonló történeted? Oszd meg velünk!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. 1966-ban ismerkedtünk meg a munkahelyemen.Nagy szerelem volt első látásra, attól kezdve együtt éltünk. Két hét múlva behívták katonának.Következő év májusában üzemi balesetben elvesztettem a jobb alkaromat. Azt hittem el fog hagyni, de nem így történt! 67-ben megesküdtünk és haláláig 40 éven át szerettük egymást. Felneveltünk 2 gyereket. Ő volt számomra a legigazabb, legemberibb férj, legjobb APA!

 2. Fiatal asszony koromban egy válás után egy kisgyerekkel, terhes lettem és az apa hallani sem akart közös gyerekről. A negyedik hónapban amikor eldőlt hogy megtartom elhagyott. Ott álltam egyedül, amikor a munkahelyemre új fiú jött. Belépett és én majd elsüllyedtem mert ránézni sem mertem annyira gyönyörű volt. Elállt a lélegzetem. De esélyem sem lehetett, fiatalabb volt, szinte gyerek én pedig várandós, elhagyott és összetört. Mikor kiment csak annyit tudtam kinyögni . Az orvos is ilyet írt ki nekem, de kár hogy lejárt a receptem.. Valamit megsejthetett, mert egy vállalati buliban ahol nők rajai köröztek körülötte kimászott az ablakon titokban és megcsókolt. Ma már 34 éve együtt élünk felneveltünk 6 gyereket, és ma is elolvadok tőle ha ránézek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét