9 ódivatú frizura és hajszín, amihez még mindig sok nő ragaszkodik

0
6767

Az első fésűket 5000 évvel ezelőtt készítették, és Nyugat-Ázsiában találtak rájuk a régészek. Azóta az emberek mind több figyelmet fordítanak a hajukra, a frizurák és a hajszínek divatja pedig olyan gyorsan változik, mint a ruháké.

Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen fazonokat és hajszíneket érdemes magad mögött hagynod, ha divatos külsőt szeretnél.

1. Hajfánkkal készített konty

Néhány évvel ezelőtt igen népszerű volt, de most már nem az. Ezt a frizurát felváltotta a tarkónál készített kisebb konty és copf a fülek mögé tűrt hajjal. Így jóval kifinomultabb és ápoltabb a hatás.

2. Bonyolult fonatok

A bonyolult fonatokat mindenhol lehetett viselni, munkahelyen, iskolában, alkalmakkor. De már ezek is a múlté. A divat visszatért a természetességhez, most az egyszerű fonás a trendi. Ehhez két hajgumira van szükséged. Készíts egy copfot a fejed alsó részén, fond be, majd a végét rögzítsd a másik hajgumival.

3. Magas copf

Ariana Grandénak köszönhető, hogy a fejtetőn lévő, vastag copf divatba jött. De ahogy jött, úgy ment is. A stylistok azt javasolják, hogy a tarkódnál copfozd be a hajad, vagy válaszd a klasszikus megoldást, félúton a nyakad és a fejtető között.

4. Rövid, felnyírt bob

A bob még mindig divatban van, de már nem abban a formájában, mint régen. A blunt bob precíz vágással készül, és a frizura végét tompának láttatja. Ez most a nyerő. Csak az a fontos, hogy megtaláld az arcodhoz leginkább illő hosszt.

5. Sima, kiegyenesített haj

Ha hullámos a hajad, itt az ideje, hogy elfogadd és örülj neki. A stylistok azt javasolják, hogy a különböző formázó termékekkel hangsúlyozd ki a hajad természetes textúráját.

6. Űrkonty

Ez a dupla kontyos megoldás nagyon népszerű volt a közösségi oldalakon. De minél nagyobb a felhajtás valami körül, annál rövidebb ideig tart a dicsősége. A Minnie egér vagy Leia hercegnő hajat felejtsd el, és helyezd a kontyod jóval lejjebb. Válassz klasszikusabb fazont!

7. Apró hullámok

Inkább lágyabb, nagyobb, ‘40-es éveket idéző hullámokat készíts. Nem kell a hajadnak úgy kinéznie, mintha órákat töltöttél volna a fodrásznál. A divatot manapság a természetesség határozza meg, ezért inkább olyan legyen a frizurád, mintha pár perc alatt kreáltad volna.

8. Hófehér haj

Az elmúlt években nagy divat volt a végsőkig szőkíteni a hajat. Viszont csak nagyon keveseknek állt jól. Nemcsak a bőrszínhez nem illik, de extrém mértékben károsítja is a hajat. Jobb, ha eperszőke vagy mézszőke árnyalatot választasz. Fontos, hogy a tónusa passzoljon a bőröd színéhez.

9. Dip-dye hajfestés

Az élénk hajszínek még mindig divatban vannak, de a dip-dye hajfestésnek már leáldozott. Ehelyett inkább a haj teljes hosszát festesd be.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét