9 jel, hogy mérgező kapcsolatban vagy

0

A társadalom megtanított minket érzelmileg függeni a párunktól. Pedig egy egészséges kapcsolatban a felek teret adnak egymásnak és tisztelik egymást. De a szerelem vak, és gyakran észre sem vesszük, hogy olyan kapcsolatban élünk, ami már ártalmas számunkra.

Cikkünkből megtudhatod, hogy melyek a mérgező kapcsolat jelei. Ha a következők többsége igaz a ti esetetekben is, akkor ideje átgondolnod, hogy érdemes-e a párod mellett maradnod.

1. Nem enged el a barátaiddal.

Alig látod a barátaidat, és amikor mégis találkoztok, akkor a párod mindig veled megy. Ha ez ismerősen hangzik, az figyelmeztető jel lehet. Szükség van térre ahhoz, hogy a kapcsolatotok fejlődni tudjon. Teret kell hagynotok a másiknak, hogy ne fojtsátok meg egymást.

Ha túl sok időt töltötök együtt, az egyfajta függőség, de nagyon gyakori a kapcsolatok első szakaszában. Már a kapcsolat kezdetétől fogva meg kell próbálnotok nem elnyomni a másikat, különben rossz vége lesz.

2. Ellenőrzi a pénzügyeidet.

A bizalom alapvető egy kapcsolatban, de ne feledd, hogy mindig magadat kell előtérbe helyezned. Mi lenne akkor, ha a párod kezelné a pénzügyeidet és szakítanátok? A pénzügyi kontrollálás a dominancia egyik formája.

Teljesen természetes, ha egy párnak közösek az anyagi ügyei és a kiadásai. De azért gondoskodj róla, hogy legyen valamennyi saját pénzed is.

3. Átnézi a telefonodat.

Nem normális dolog átnézni a másik e-mailjeit és telefonját. Ez a magánélet megsértése és az egészségtelen kapcsolat egyik jele. Ez a fajta kontrolláló viselkedés elszigetelheti egymástól a párokat, és akár családon belüli erőszakhoz is vezethet. Meg kell tanulnotok bízni egymásban, hiszen egy egészséges kapcsolat a bizalomra épül.

4. Megmondja, hogyan öltözködj.

Egy stabil kapcsolathoz először önmagadat kell tisztelned és szeretned. A párodnak nem tetszik, ahogyan öltözködsz? Nem az ő dolga eldönteni, hogy mit vegyél fel. Magadnak öltözködsz, nem pedig másoknak. A magabiztosságodat erősíteni nem könnyű, de alapvető egy egészséges kapcsolathoz.

5. Dühös lesz, ha nem válaszolsz azonnal az üzeneteire vagy a hívására.

Ha azt hiszed, ez teljesen természetes, jusson eszedbe, hogy egy egészséges kapcsolat nem szabad hogy negatív érzéseket keltsen benned. Ha görcsbe rándul a gyomrod minden alkalommal, mikor meglátod, hogy nem fogadott hívásod van a párodtól, valami nem működik jól köztetek.

6. Féltékeny a legjobb barátodra.

A féltékenység kóros. Lehet, hogy néha viccet csinálunk belőle, de ha komolyra fordul, jobb, ha menekülőre fogod. Ha a párod nem bízik benned, nem várhatsz stabilitást ettől a kapcsolattól.

7. Félsz elmondani, amit gondolsz.

A szerelemtől boldognak kell lenni, nem pedig félni kell tőle. A párod olyasvalaki kell hogy legyen, akiben megbízol, nem pedig olyan, akivel félsz beszélni.

Ne félj elmondani, amit gondolsz. Nincs azzal semmi baj, ha másként láttok bizonyos dolgokat. Az eltérő vélemények változatosságot és sokszínűséget hozhatnak a kapcsolatba.

8. Sérteget.

Vannak határok, amiket ha valaki átlép, onnan már nincs visszaút. A legjobb, amit tehetsz, hogy sosem léped át őket. A párod folyamatosan kritizál, sérteget, és ezt már meg is szoktad? Nem szabadna engedned, hogy így legyen. A kapcsolat kezdetén állíts fel szabályokat magadnak, például hogy sosem fogod sértegetni a másikat. Ha ő sérteget téged, ne menj bele ebbe a játékba. Ennél te sokkal jobb vagy!

9. A barátaid megpróbálnak figyelmeztetni.

Ha ez történik, hallgass rájuk! A családod és a barátaid valószínűleg objektívebbek, hiszen más szemszögből látnak rá a kettőtök viszonyára.

Ha látják, hogy gyakran vagy szomorú, csendes vagy zaklatott, valószínűleg észreveszik a problémát, amit te nem akarsz meglátni.

Milyen egy egészséges kapcsolat?

Az egészséges kapcsolat sok mindent magában foglal, például a biztonságot, a támogatást és a tiszteletet. Az egészségtelen féltékenység viszont nem a szeretet jele. Tanuld meg szeretni és tisztelni önmagad, rájönni arra, mit érdemelsz, hiszen a párkapcsolatod a saját magad iránti szeretet tükre.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét