9 férfi tulajdonság, ami bizonyítja, hogy tökéletes férjalapanyag a pasi

0

Milyen számodra a tökéletes férj? Biztosan egy halom jó tulajdonságot fel tudnál sorolni. Ebben a cikkben azt vizsgáltuk, hogy a női elvárások mennyiben találkoznak a tudósok által megállapított tényekkel.

Megnéztünk néhány kapcsolódó tanulmányt, hogy milyen is valójában az ideális partner a szakértők szerint.

1. Intelligencia: Az intelligens férfiak kevesebbszer lépnek félre, és többet keresnek.

Nincs abban a kijelentésben semmi meglepő, hogy egyes emberek okosabbak másoknál. Finn tudósok szerint a nőknek okosabb férfiakat kellene választaniuk ahhoz, hogy a házasságuk stabil és tartós legyen. Az okosabb férfiak ugyanis kevesebbszer csalják meg a feleségüket, ráadásul többet is keresnek, mint a kevésbé intelligens társaik.

A kutatás során 200.000 finn férfit tanulmányoztak 18-45 éves kor között. A kutatók számos tényezőt figyelembe vettek, de az eredmények szerint az intelligencia befolyásolja leginkább egy házasság sikerességét.

2. Fizikai állapot: Különbség van férj és feleség súlya között.

Egyetemi tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a nők és a férfiak sokkal elégedettebbek a házasságukkal, ha a feleség jobb formában van, mint a férfi. Nem kell szupermodellnek kinéznie, ami számít az a kettejük testsúlya közti különbség.

A házasság sikerét megannyi tényező befolyásolja, a testsúly csak egy ezek közül. De a tanulmányok bizonyították, hogy a nőknek nem kell folyton egyfajta szépségideált kergetni, és megállás nélkül diétázni. Erre nincs szükség egy jó társ megtalálásához és egy boldog kapcsolathoz.

3. Humorérzék: Neked kell nevetni, nem mindenki másnak.

Mindegy, hogy mennyire jóképű a férfi, a legtöbb nő számára a humorérzék sokkal fontosabb, mint a megjelenés.

Egy kutatás szerint a nők a társkereső oldalakon sokkal többet foglalkoznak a férfi humorérzékével, mint a kinézetével. Ennek oka az lehet, hogy a nők szerint intelligensebb az a férfi, akinek jó a humora, ezek a férfiak pedig természetesen előnyt élveznek.

A humorérzék nagyon szubjektív dolog, az egyik vicc tetszik, a másiktól a szemed forgatod. A sikeres házasság szempontjából a legjobb a hasonló humorérzék. Nem kell humorista képességekkel rendelkeznie a férfinak, csak az számít, hogy te viccesnek találd.

4. Érzelmek: Nem rejti el az érzéseit csak azért, hogy férfiasabbnak és higgadtnak lásd.

Sok nő szeretne erős és bátor férfit maga mellé. De kiderült, hogy az érzékenység nagyon is fontos a sikeres házassághoz.

Egy kutatás során 130 párt figyeltek meg 12 éven át. Végül arra jutottak, hogy azoknak a férfiaknak, akik képesek meghallgatni a feleségüket, megérteni az érzéseiket és viszont kifejezni a saját érzelmeiket, sokkal sikeresebb a házasságuk, és kisebb az esély a válásra.

5. Támogatás: A legfontosabb, hogy támogasson a jó időszakokban is.

Egy tanulmány bebizonyította, hogy a másik mellett állni a jó időkben sokkal fontosabb, mint támogatást nyújtani neki a bajban.

Ezért azok a férjek, akik őszintén örülnek feleségük sikereinek – még akkor is, ha apróságokról van szó –, sokkal elégedettebbek a házasságukkal, mint azok, akik csak a bajban állnak a feleségük mellé. A nők pedig ugyanígy éreznek.

6. Munka: Támogatja, hogy dolgozz és fejlődj a munkádban.

Amikor a feminizmus elkezdett a világban terjedni, sok férfi még mindig meg volt győződve arról, hogy a nőnek otthon a helye. Azóta is egyre nő azoknak a nőknek a száma, akik nemcsak jó feleségek és anyák, hanem közben a karrierjükben is sikeres emberek szeretnének lenni. Ezért a házasságon belül is nagyon fontos a nemek közti egyenlőség. A kutatások eredményei szerint azok a dolgozó nők, akiket a férjük is támogat, sokkal boldogabbak, és kisebb eséllyel válnak el.

7. Pénz: Nem akarja a világ összes pénzét megkeresni.

Sok nő vágyik olyan férfira, aki rengeteget keres. Ezek a nők azonban sokszor maguk is jó anyagi háttérrel rendelkeznek. Tudósok több ezer pár tanulmányozása után arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal sikeresebbek azok a házasságok, ahol nem a pénz a legfontosabb, mint azok, akiknél a fő cél, hogy minél több pénzt keressenek.

A tudósok rájöttek, hogy azok a férfiak és nők, akik a pénzre összpontosítanak, nem tudják megfelelően megoldani a konfliktusaikat, és kevésbé érzékenyek egymás iránt.

Másrészt viszont butaság lenne azt mondani, hogy a pénz egyáltalán nem számít, hiszen a hiánya rengeteg konfliktust okoz. Fontos odafigyelni arra, hogy az anyagiakat ne értékeld többre, mint a férjed más jó tulajdonságait.

8. Együttélés: Fontos, hogy akkor költözzetek össze, amikor már elég érettek vagytok.

Egy tanulmány szerint a házasságkötés előtti együttélés nem befolyásolja nagyban a válás kockázatát. Viszont gyakoribb a válás azoknál, akik nagyon fiatalon kezdik meg az együttélést.

Ha a párod megkér, hogy házasság előtt 18 évesen költözz hozzá, valószínűleg nem a legjobb ötlet. Ha 5 évvel később döntötök úgy, hogy együtt akartok élni, az már jobban átgondolt, érettebb döntés lesz, és feltehetően a férfiból is jobb férj válik.

9. Gyermekkor: Szeret boldog történeteket mesélni a gyerekkoráról.

Egyetemi kutatók rájöttek, hogy azok, akiknek boldog volt a gyermekkoruk, boldogabbak felnőttként is. Ez vonatkozik a házasságukra is. Egy boldog felnőtt ráadásul kevésbé hajlamos benne ragadni egy rossz házasságban, mert egészséges az önértékelése.

Ha jó a kapcsolatotok, és a párod gyakran mesél a boldog gyerekkoráról, nagyobb az esélye, hogy boldog lesz a házasságotok is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét