9 divatjamúlt frizura, amit már el kellene felejtenünk

0

Az ember előbb kezdte el fésülni a haját, mint megtanult volna írni. Nem meglepő, hogy ma is nagy gondot fordítunk a frizuránkra. Vannak, akik félnek a látványos változtatástól, és éveken, évtizedeken át viselnek ugyanolyan frizurát. Nekik még a hajvégek levágása is igazi tragédiával ér fel. Mások viszont alig várják, hogy új frizurájuk legyen, és akár minden hónapban képesek változtatni valamit a hajukon.

Olyan frizurákat hoztunk, amiknek már rég feledésbe kellett volna merülniük, de sokan mégsem tudják elengedni őket.

1. Túl tökéletes bob

A geometrikus formákat az emberek már megunták. Még maga Victoria Beckham is, aki divatba hozta ezt a frizurát, azóta számtalanszor változtatott a haján. Napjainkban a texturált bob számít divatosnak. Sok híresség viseli ezt a romantikus, légies hatású frizurát.

2. Laza konty

Itt az idő, hogy laza kontyot csakis otthon viseljünk. Jó alternatívája lehet egy alulra készített, szabályos konty, amit könnyű elkészíteni. Ezt bárhol viselheted, randin és az irodában is. A 2020-as divatheteken a legtöbb modell éppen ilyen konttyal volt látható.

3. Dauer

A mai dauer már nem teszi tönkre annyira a hajat, mint a régi termékek. A legnagyobb kozmetikai márkák, például a L’Oreal és a Schwarzkopf kíméletes összetevőket, természetes hatóanyagokat használnak. A végeredmény is jóval természetesebb, a hullámok nagyobbak, és volument adnak a hajnak. Ez most nagyon divatos, ahogyan Mica Arganaraz argentin modell példáján is láthatod.

4. Vállig érő, blunt bob

Hogy a hajad ne lógjon az arcodba úgy, mint egy spánielnek a füle, a fodrászok azt javasolják, ne ess túlzásba ezzel a fazonnal. Az átmenet a hajad elülső és hátsó része között finom, könnyed kell hogy legyen. És fontos, hogy gyakran járj fodrászhoz igazíttatni.

5. Régimódi formák

Így formázott frizurákkal még ma is gyakran találkozhatsz. Kicsi az esélye, hogy valaha is teljesen eltűnnek, de azért reménykedünk benne. Ezek már egyáltalán nem divatosak, ráadásul öregítenek is. De te nem akarsz öregnek kinézni, ugye?

6. Merev tupír

Mikor egy egész flakon hajlakkot fújsz a hajadra, majd megpróbálod kifésülni, azzal igen sokat ártasz a hajszálaknak. Ez pedig alapjaiban teszi tönkre a frizurát. Tudósok szerint a hajlakk az ózonrétegnek is árt, azaz környezetkárosító. Felejtsd el a merev tupírt, és válassz inkább természetes frizurát.

7. Bilifrizura

Minden nőben felmerül a gondolat legalább egyszer, hogy legyen-e frufruja. Ezzel nagyon óvatosan kell bánni, és ha úgy döntesz, hogy bevállalod, ne légy lusta megkeresni azt, amelyik tényleg passzol az arcodhoz. Nézz utána a legdivatosabb fazonoknak!

8. Tökéletes fürtök

Napjainkban semmi sem divatosabb a természetesnél, és ez a frizurákra is igaz. Az ideális női hajviselet könnyed és kicsit tökéletlen, még akkor is, ha alkalmi frizuráról van szó. A túl szabályos hullámok, amiket nagy mennyiségű hajlakkal próbálsz megőrizni az örökkévalóságig, csak öregíteni fognak.

9. Kontrasztos melír

Egy érdekesség: az első nő, akinek melírozták a haját, Brigitte Bardot volt. A fodrásza próbálta megmenteni a modell és színésznő haját azzal, hogy a tincseket különböző színűre festette. Ha szeretsz a színekkel kísérletezni, kövesd a divatosabb módszereket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét