9 divatbaki, ami bármelyik nyári szettet tönkreteheti

0

Hihetnénk, hogy nyáron a legkönnyebb öltözködni, hiszen csak egy laza, könnyű ruhát kell magunkra kapni. De még ilyenkor is van esély arra, hogy apró hibákkal tönkretesszük a megjelenésünket.

Megmutatjuk, melyek azok a leggyakoribb divatbakik, amikre nyáron különösen ügyelni kell.

1. Átlátszó ruha

Ezek csak a strandon néznek ki jól, az irodába eszedbe se jusson átlátszó ruhát felvenni. Az egyetlen kivétel az átlátszó blúz egy szép melltartóval és egy hozzá illő alsórésszel, ami alkalmas esti öltözéknek.

2. Fehérnemű

A pólók, a fehér ingek, a nyitott hátú felsők és a vékony farmer anyagból készült felsők a lehető leginkább láthatatlan fehérneműt kívánják meg. A legjobb, ha testszínű fehérneműt veszel fel ezek alá. Meg kell találnod a megfelelő melltartót, aminek a pántjai nem látszódnak ki a felső alól. De a szilikon pántot felejtsd el.

3. Cipő

Ha nem a strandra készülsz, hagyd otthon a flip-flop papucsodat. Ha a munkahelyi dresszkód megengedi, viselhetsz loafert, bőrből készült szandált vagy espadrillest.

A legfontosabb szabály: nyitott orrú cipőt csak tökéletes pedikűrrel viselj. Nincs más lehetőség.

4. Harisnya

A harisnya mindenkinek fejfájást okoz, aki irodában dolgozik. A szigorú dresszkódok sokszor megkívánják a harisnya viselését, de sok munkahelyen a nyári melegben ettől eltekintenek. Az biztosan szörnyen néz ki, ha nyitott szandálhoz harisnyát veszel fel.

5. Dekoltázs és miniszoknya

Mindegy, hogy mekkora a hőség, ne feledd a szabályt, hogy vagy a lábaidat vagy a dekoltázsodat hagyhatod szabadon. Mindkettőt viszont soha. Ezt a szabályt semmilyen körülmények között nem szabad áthágni, még akkor sem, ha a meleg miatt a lehető legkevesebb ruhát szeretnéd magadon tudni. Ha miniszoknyát és mélyen kivágott felsőt viselsz, nem lehetsz elegáns.

6. Szűk ruha

Mivel a szűk ruhák nem szellőznek jól, biztos, hogy nyáron meleged lesz bennük. Izzadni fog a hónaljad, és a tested minden apró hibája láthatóvá válik. Ha szeretnéd elkerülni ezt, mondj nemet a testre feszülő ruhákra. Mennyire jó, hogy a túlméretes, bő ruhák újra divatba jöttek.

7. Nem alkalomhoz illő ruha

Lehet akár 30 fok, akkor sem szabad megfeledkezned arról, hogy az öltözéked megfelelő legyen. A rövid sortokat és a hosszú szoknyákat inkább a hétvégékre tartogasd. Egy átlagos munkanapra válassz inkább klasszikusabb ruhadarabokat, amelyek könnyű, természetes anyagból készültek.

8. Élénk smink és erős parfüm

Mikor jön a nyár, nemcsak az öltözködésedet kell átgondolnod, de a sminkedet is. A vastag korrektort helyettesítsd vékonyabb réteg BB krémmel, a fekete szemceruza helyett használj barnát. Nagy melegben egyáltalán ne fújj magadra parfümöt. A kedvenc illatú tusfürdőd és dezodorod elég lesz, hogy kellemes illatot árassz.

9. Fekete ruha

Fekete ruhát nem szokás viselni nagy melegben, de a fekete táskát és cipőt ettől függetlenül sokan hordják nyáron is. Bár alapvetően ezekkel nincs baj, egy fekete kiegészítő nagyon furcsán tud mutatni egy nyári ruhával vagy szoknyával.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét