8 ruhadarab, ami még a tökéletes alakot is képes tönkretenni

0

Pszichológusok szerint a külsőnk a kedélyállapotunkra és a magabiztosságunkra is nagy hatással van. Az emberek is először az öltözék alapján alkotnak véleményt egymásról. De előfordul, hogy még a celebek is, akiket stylistok hada vesz körbe, kudarcot vallanak az öltözködés terén.

Mutatunk néhány tippet, hogy karcsúbbnak tűnj és elegánsabb lehess.

1. Bokanadrág

Nagyon népszerű nadrágfazon, a vékony és a teltebb lányok is előszeretettel hordják. Ha viszont alacsony vagy, ettől a nadrágtól még alacsonyabbnak fogsz tűnni, a csípőd pedig szélesebbnek, azaz az egész tested zömökebb lesz tőle.

  • Mit tegyél?

Ha sokat jársz gyalog, viselj inkább normál hosszúságú farmert. Ha csinos szeretnél lenni, akkor pedig hosszított nadrágot vegyél fel egy magas sarkúval, így magasabbnak fogsz tűnni.

2. Aszimmetrikus ruha és szoknya

Ennek a fazonnak a legnépszerűbb verziója az, mikor a ruha vagy a szoknya eleje rövidebb. Sokan azt hiszik, ez előnyös, hiszen hosszabbnak láttatja a lábakat. Viszont ez nem igaz. Az aszimmetrikus aljú ruhákban és szoknyákban a lábak csak rövidebbnek tűnnek, mert félbe vágják a testet, és szélesítik a csípőt is.

  • Mit tegyél?

Az átlagos magasságú lányok jobb, ha kerülik ezt a fazont. Az oldalt felvágott ruhák és szoknyák sokkal jobban fognak állni nekik. De ügyelj arra, hogy a hasíték ne legyen túl nagy, kényelmesen tudj a ruhában járni és ülni.

3. Babydoll fazonú ruha

Egy 12 éves kislánynak nagyon jól áll, de egy nőnek nem. Elvágja a lábat, tömzsivé teszi a testet. Nem mellékes az sem, hogy egy ilyen ruha azt a benyomást kelti, hogy viselője jóval fiatalabbnak, kislányosnak akar látszani.

  • Mit tegyél?

Válassz szűkebb fazonú rövid ruhát, ebben a lábaid is szebbek lesznek. Ha magas vagy, viselj hosszú ruhát, amivel kihangsúlyozhatod a derekadat és a csípődet.

4. Peplum felső és ruha

Ez a fazon a derékra helyezi a hangsúlyt, de a középső testtájékra a vékonyabb és a teltebb lányok esetében is rátesz néhány kilót.

  • Mit tegyél?

Ha szeretnéd hangsúlyozni a derekadat, válassz egy csinos övet. Ha a hasadat szeretnéd elrejteni, próbáld ki a magas derekú szoknyát, amitől a derekad karcsúbbnak tűnik, és háttérbe szorulnak a problémás részek.

5. Köpeny fazonú kabát

Alacsonyabbnak és vaskosabbnak láttatja az alakot ez a fazon, főleg, ha rövid változatban viseled. Hogy hogyan fog állni, azt nagyban meghatározza a kabát anyaga is.

  • Mit tegyél?

Légy óvatos ezzel a fazonnal. Ha ragaszkodsz a köpeny fazonú kabáthoz, közepes hosszúságút és lágy anyagból készült darabot válassz.

6. Pulóverruha

Bár ezt a fazont arra találták ki, hogy eltakarja a problémás részeket, a vékony lányok nagyon esetlenül – és ducibbnak – néznek ki benne. A teltebb lányokat is erősíti.

  • Mit tegyél?

Ha hosszú pulcsit szeretnél ruhaként viselni, tegyél fel hozzá övet, amivel kiemelheted a derekadat, és nagyobbnak láttathatod a melleidet.

7. Garbó

Alapvető darab a ruhatárban, de ha nem tudod, hogyan kell viselni, mellényúlhatsz vele. Úgy módosíthatja a test arányait, hogy a legapróbb hibát is kihangsúlyozza.

  • Mit tegyél?

¾-es ujjú garbót sose viselj. Ha szeretnéd kiemelni a derekadat, tűrd be a garbót a szoknyába vagy a nadrágba. Ha az extra kilókról szeretnéd elterelni a figyelmet, hideg színű garbót válassz.

8. A-vonalú ruha

Az ilyen ruhában minden nő teltebbnek néz ki. Ha az anyaga túl merev és nehéz, még rosszabbul fog állni.

  • Mit tegyél?

Testhezálló ruhával mutasd meg a karcsú alakodat. Az ilyen ruhák a homokóra alakú lányoknak is jól állnak, mert remekül elrejtik a problémás részeket (például a pocakot). A vékony lányoknak a bővebb aljú szoknyák ajánlottak, ezzel kiemelhetik a derekukat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét