7 tény a nőkről, amit még ők maguk sem tudnak

0
5622

Úgy tűnik, hogy szinte mindent tudunk a nőkről: hány szót mondanak ki egy nap, miért ismerik fel a színek olyan sok árnyalatát, mennyi rúzst esznek meg életük során. Azonban a tudósok úgy döntöttek, hogy egy kicsi mélyebbre ásnak, és még több érdekes és szokatlan dolgot derítenek ki a nők természetéről. Beismerjük, volt jó néhány meglepetésük számunkra.

Összegyűjtöttünk 7 modern tanulmányt a nőkről, néhányat azokból, amelyek nagyon vitatottak.

1. A nők jobban emlékeznek arra, hogy mit kell még megcsinálni, mint arra, amit már megcsináltak.

Minden nőnek ismerős a helyzet, amikor a férfi elfelejt megvenni bizonyos élelmiszert vagy kivinni a szemetet. Van egy tudományos magyarázat erre a tényre. 2015-ben Liana Palermo 100 férfinak és nőnek adott különböző feladatok 2 perc és 1 nap közötti intervallummal, hogy tesztelje a memóriájukat. Kiderült, hogy a nők jobban emlékeznek a jövőbeli feladatokra, és az elvégzett feladatokat jobban elfelejtik, mint a férfiak.

  • Liana azt mondja, hogy a nőknek “A munkájukon kívül sok háztartással kapcsolatos feladatuk is van, és sok információt kell észben tartaniuk. Így fejlődik a memóriájuk.”

2. A nők képesek kiszagolni a férfiak feromonjait a tömegben.

Amerikai szexológusok azt állítják, hogy minél egészségesebb egy férfi, annál erősebb a szaga, amikor csábítják a nőket. Egy nő képes érzékelni a férfi jelenlétét még akár egy drogériában is, ahol tucatnyi másik nő éppen parfümöt fújt a csuklójára. Ezen kívül a női szaglás még a férfi immunitását is tudja azonosítani. Csak 3 másodpercre van szüksége hozzá.

  • A University of British Columbia tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy a párjuk szaga megnyugtatja a nőket. Így nem meglepő, hogy egy nő, aki távol van a partnerétől, néha viseli a pólóját, hogy közelebb érezze magát hozzá.

3. A nők lassabban lesznek szerelmesek, mint a férfiak.

Attól függetlenül, hogy mi váltja ki a szerelmet – az agy, a szív vagy a hormonok –, a férfiak általában sokkal gyorsabban lesznek szerelmesek, mint a nők. Néhány kutatás azt mutatja, hogy a férfiak több mint 25%-a az első és a negyedik randi közötti időszakban lett szerelmes, míg a nők csupán 15%-a érte el ugyanezt az eredményt.

  • Sok nő azt állította, hogy még akár a 20. randi után sem igazán érezték a pillangókat a gyomrukban. Szükségük volt még egy kis időre. Ennek tudatában a női ragaszkodás és válogatósság egészen érthető.

4. A toxikózis a terhesség során jó a nőknek.

Kanadai kutatók megtudták, hogy a terhességi toxikózis hozzájárul a magzat egészséges fejlődéséhez. A reggeli rosszullét és fejfájás védelmi mechanizmus eredményei, amely megvédi a magzatot a káros toxinoktól. Így ezek a kellemetlen tünetek valójában a nő egészségének is jók.

  • Azok a nők, akik reggeli rosszulléttől szenvednek, gyakran hordanak ki és adnak életet egészséges babáknak, és sokkal kevésbé hajlamosak a vetélésre. Ezen kívül a toxikózisnak pozitív hatása lehet a baba intelligenciájára. Azonban az olyan tünetek, mint a hyperemesis (terhességi vészes hányás) és néhány hasi fájdalom nem ilyen egészségesek. Ezekben az esetekben azonnal fordulj orvoshoz.

5. Minél magasabb a nő IQ-ja, annál kevesebb gyereke van.

A brit pszichológus, Satoshi Kanazawa kiszámolta, hogy egy nő vágya, hogy gyerekei legyenek 25%-kal csökken minden 15 plusz IQ pont után. Azt a következtetést vonta le, hogy az emberiség általánosságban butábbá válik, mert az intelligens nők nem akarnak gyerekeket vagy csak egy gyermeket szülnek. Előnyben részesítik az önképzést, az önfejlődést, a karriert és az utazást.

  • Kanazawa úgy gondolja, hogy emiatt a férfiak gyakran a hagyományosabb értékrendű nőket veszik feleségül.

6. Minél több gyereke van egy nőnek, annál gyorsabban öregszik.

Az amerikai George Mason University kutatói megállapították, hogy azoknak a nőknek, akiknek vannak gyerekei, rövidebbek a telomerei, mint azoknak, akiknek nincsenek gyerekei. A kromoszómák azon részei, amelyek a DNS védelméért felelősek, a korral kisebbek lesznek. Több mint 2000 különböző korú nő vett rész a tanulmányban, és kiderült, hogy minél több gyereke van egy nőnek, annál rövidebbek a telomerei.

  • Azonban ezt számos tényező okozhatja, például a stressz. “Nem arról győzködünk, hogy ne legyenek gyerekeid” – állítják a tudósok. “Valószínű, hogy elsősorban a rövidebb telomerekkel rendelkező nők adnak életet több gyermeknek.”

7. A pirosat viselő hölgyek féltékennyé teszik a többi nőt.

Adam Pazda a Szlovák Tudományos Akadémiától egy szokatlan kísérletet végzett el. Nőket és férfiakat arra kért, hogy nézzenek rá nőkről készült fotókra, és mondják el róluk a véleményüket. A képeken lévő nők egy része pirosat viselt, a többiek más színt. A kísérlet azt mutatja, hogy a nők erőteljesen reagáltak a pirosat viselő nők fotóira, úgy látták őket, mint akik fenyegetik a kapcsolatukat.

  • A férfiak és a nők egyaránt a pirosat viselő nőket gátlástalannak és gondtalannak tekintették. A nők azt is említették, hogy nem szeretnék, ha a férjük kommunikálna olyan nőkkel, mint akik ezeken a képeken szerepelnek.

Egyetértesz ezekkel a tudósokkal, vagy határozottan tiltakozol bizonyos pontok ellen? Oszd meg a véleményedet velünk egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét