7 sminktrükk, ami ravaszul utánozza a természetes szépséget

0

Vannak nők, akik úgy néznek ki, mintha hallani sem akarnának a mesterséges kozmetikumokról, a szépségük pedig a természetből és az egészséges életmódból fakad. De ha közelebbről megnézed, láthatod, hogy éppen annyit sminkelnek, mint a divatmodellek, a különbség pedig csak az, hogy olyan mesterien teszik, hogy bármelyik kozmetikus el lenne ámulva.

Találtunk néhány sminktrükköt, amivel természetesen tökéletes külső varázsolható, és most megosztjuk veled.

1. BB vagy CC krémet használnak alapozó helyett.

Néhány éve ezek a termékek felrázták a kozmetikumok piacát. A gyártók sminket és bőrápoló terméket ajánlottak a vásárlóknak egyetlen üvegben. Ha a tápláló és hidratáló tulajdonságaival kapcsolatban esetleg fenntartásaid is lennének, ahhoz kétség sem fér, hogy bőrszín egységesítésének feladatát remekül ellátja.

Természetesen nem tudja álcázni a pattanásokat és a pigmentfoltokat, de ha nem nagyon problémás a bőröd, nincs ennél jobb választás. Nincs maszkhatás, és a bőr enyhén ragyog – minden tökéletes.

2. Színezett ajakápolót visznek fel rúzs helyett.

Mostanra valószínűleg az összes kozmetikai márka piacra dobta a saját nude sorozatát. Azonban ezzel az a probléma, hogy az ajkad természetes színéhez legközelebb lévő árnyalatok is tökéletesen láthatóak. Természetesség helyett igencsak észrevehető, természetes árnyalatú rúzsokról van szó.

Hogy az ajkaidat még természetesebbé tedd, kezdj el színezett ajakápolót használni. Teljesen természetes lesz a színe, hidratálod az ajkaidat, és sok pénzt spórolsz. A színezett ajakápolók háromszor-négyszer olcsóbbak, mint a sokat reklámozott rúzsok.

3. Barna szempillaspirált választanak.

A fekete szempillaspirál túlságosak kirívó néhány nőn, és ez végül elvonja a figyelmet a szemekről. Ha lágy arcvonásaid vannak, próbáld ki a barna árnyalatú szempillaspirálokat. Nem nagyon különböznek a megszokott fekete színűtől, de sokkal enyhébb hatást kölcsönöznek.

Nem feltétlenül kell teljesen felhagynod a fekete szempillaspirál használatával. Használhatod akkor, amikor erősebb sminket viszel fel, a barnát pedig válaszd a hétköznapokon.

4. Kerülik az éles kontúrokat.

Azok a nők, akik jobban kedvelik a természetes sminket, kerülik a látható vonalakat. A szájceruza és a tus ritkán fordul elő az általuk használt termékek között. A szemöldök-, száj- vagy szemhéjtetoválás sincs a kedvenc procedúráik között.

Ha olyan benyomást szeretnél kelteni, mintha nem vagy csak alig egy kevés sminket viselnél, akkor az ujjaid segítségével vidd fel a rúzst vagy a balzsamot a szád körvonalára vagy a belsejére és a körvonalára. A száj természetes színe sohasem egységes, általában a szélek felé világosabb.

Amikor a szemöldöködet fested, próbáld meg elkerülni az éles vonalakat, próbálj meg helyette kis vonásokkal haladni. Csak a hiányos helyeken kell kitöltened, nem kétszer olyan vastag szemöldököt kell rajzolnod, mint a természetes.

5. Eltávolítják a felesleget.

Hogy a smink láthatatlan legyen, csak nagyon keveset szabad belőle felvinni. És nem a használt kozmetikai termékek számáról beszélünk, hanem arról, hogy mennyit használsz egy adott termékből.

Például amikor szempillaspirált használsz, a keféről a felesleget ne csak a tégelybe épített lehúzóval távolítsd el, hanem töröld le egy papírtörlővel is. Így színt adhatsz a szempilláidnak, de azok nem lesznek csomósak.

Miután felvitted az alapozót, tapogasd végig az arcod egy ruhával vagy speciális kendővel. Ez az összes felesleges sminket fel fogja szívni, és csak egy vékony réteg marad az arcodon. Ugyanez igaz a rúzsra is: a felesleget el kell távolítani.

6. Hidratált, de nem fénylő az arcuk.

Az elmúlt néhány évben a kozmetikumok gyártói és a szépségipar a médián keresztül azt sugallta, hogy ragyogjunk, amennyire csak tudunk. Ez ahhoz vezetett, hogy a modellek és a bloggerek arcán highlightert, szájfényt és “vizes” hatású sminket láthattunk.

Egyáltalán nem vagyunk konzervatívok, örülünk a kísérletezésnek és az élénk részleteknek a megjelenésben, de ha a természetes szépségről van szó, ezek a dolgok egyszerűen nem helyénvalóak. Nem hozzák létre a “belülről ragyog” hatást, ahogy azt a reklámok állítják, és egy méterről is tisztán láthatóak.

Ha száraz a bőröd, nincs az a highlighter, ami fényt adna neki. A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy hidratálót használsz, és sok vizet iszol. Az ajkak pedig ragyoghatnak egy balzsamtól, nem szükséges a ragacsos, fényes bevonat.

7. Nem rejtik el az összes hibát.

Azok a nők, akik értékelik a természetes szépséget, nem pazarolják arra az energiájukat, hogy egy tökéletes arcot rajzoljanak a sajátjukra. Először is, csak egy vastag réteg festék lenne képes teljesen egységesíteni a bőrszínt, ami egyszerűen nem illik a természetes szépség elképzelésébe. Másodszor, ezek a kis tökéletlenségek hozzák létre azt a hatást, hogy az illető alig visel sminket.

Nincs egyetlen olyan ember sem, akinek a bőre kifogástalan. A piros foltok és a kiütések még a porcelán arcokon is megjelennek néha-néha. Azonban valamilyen okból kifolyólag nők ezrei próbálják elrejteni az élet egyes jeleit az arcukról.

Táskák a szem alatt, bőrpír, szeplők, pórusok, anyajegyek – ezek mind teljesen normális dolgok. Ezek csak azt bizonyítják, hogy hétköznapi ember vagy, aki néha keveset alszik, hosszú sétákat tesz a napon, elpirul egy nem várt bóktól. Ne érezz lázas késztetést, hogy mindezt eltakard.

Te milyen termékeket használsz? Szeretsz csak minimális mennyiséget felvinni vagy a lehető legtöbbet fested fel? Oszd meg a gondolataidat velünk!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét