6 mítosz a szerelemről, amiben az emberek még mindig hisznek

0

A mítoszokat iszonyú nehéz kiirtani. Gyakran hiszünk olyan dolgokban, melyekre semmilyen bizonyíték nem létezik. A szerelem sem különbözik az élet más területeitől, de a sztereotípiák komolyan tudnak ártani egy párkapcsolatnak. Ha figyelsz rájuk, kevesebb hibát fogsz elkövetni és kevesebb dolgot fogsz bánni a jövőben.

Ismerd meg azt a 6 mítoszt, ami leggyakrabban áll a boldogság útjába.

1. Az ellentétek vonzzák egymást.

Hányszor hallottad már ezt? Annak ellenére, hogy sokszor hajtogatják, bizonyítottan téves elképzelés. A tartós kapcsolatban élőkben általában több közös van, mint különbözőség, mikor elkezdik a kapcsolatot.

Már az első találkozásnál is sok jellemvonást vehetsz észre, ami jelezheti, hogy a jövőben lesz-e közös utatok.

Bebizonyították, hogy a hasonló személyiséggel és értékrenddel rendelkező párokból jobb szülők lesznek, mint azokból, akik teljesen különböznek.

2. Meg tudom változtatni.

Ha még mindig azt hiszed, hogy neked majd sikerül megváltoztatni a párodat, felejtsd el. Egy kapcsolat természetesen hatással van a párok szokásaira, de vannak olyan alapvető jellemvonások, amiket egyszerűen lehetetlen megváltoztatni, mindegy, hogy milyen keményen próbálkozol. Ilyen a személyiség, a meggyőződés, az értékrend.

Ha olyan párra vágysz, aki megért és támogat, keress olyan embert, akivel azonos nézőpontokat vallotok.

3. A házasság előtti együttélést egy jó módja annak, hogy megismerjék egymást.

Hogy jó döntést hozhass, alaposan meg kell ismerned a másik embert. De az együttélés ennek nem a legjobb módja.

Egy pár összeköltözik és elég jól meg is vannak egymással, de ez nem jelenti, hogy készen állnak a házasságra is. Időközben a szülők elkezdik kérdezgetni, hogy mikor házasodnak már össze, hiszen mire várnak, ha már úgyis együtt élnek. A pár enged a nyomásnak és a házasság létrejön, de nem egy jól átgondolt döntés alapján. Ilyenkor nagy esély van a válásra vagy arra, hogy egyik fél sem lesz boldog a házasságban. A legjobb, ha csak akkor költöztök össze, mikor már készen álltok a házasságra.

4. Az Igazi előre elrendeltetett.

Sokan álmodoznak arról, hogy egészen fiatalon megtalálják az Igazit. Valójában azonban az Igazival nem találkozunk, hanem egymás Igazijává formálódunk egy boldog és harmonikus házasság során. A bolygón élő több milliárd ember közül biztosan egynél több van, aki lehetne a másik feled.

Vitathatatlan, hogy egy pár alapvető értékeinek azonosnak kell lennie, de csak a hosszú időn át tartó szeretet és kölcsönös tisztelet, amivel minden nehézségen átküzdik magukat, teheti őket lelki társakká.

5. A szerelemnek megvan a szavatossági ideje.

Akik ezt állítják, azok tévednek. Egy tanulmány szerint az újdonsült párok érzései ugyanolyan erősek, mint a 10-29 éve tartó kapcsolatokban. A kísérletben résztvevők agya ugyanúgy reagált a párjuk fotójára mindkét esetben.

De az örök szerelem csak akkor lehetséges, ha a partnerek törődnek egymással, tiszteletben tartják a másik véleményét, és vállt vállnak vetve oldják meg a problémákat.

6. Létezik szerelem első látásra.

Nagyon gyakori mítosz, de nem teljesen pontos.

Kutatások szerint az első találkozáskor egy nőnek csupán 6 pillantásra van szüksége, és ebből el tudja dönteni, hogy a férfi passzol-e hozzá.

Szó szerint első látásra ugyan nem létezik szerelem, de a 6 pillantás se sok. Ali Campbell life coach szerint egy nőnek 45 másodpercre van szüksége, hogy tudat alatt eldöntse, a férfi tetszik-e neki vagy sem.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét