6 dolog, ami a testeddel történhet, ha elkezdesz karcsúsító övet viselni

0

Fűzők már több évszázaddal ezelőtt is léteztek, és férfiak és nők egyaránt viselték őket. Manapság a “fűző” kifejezés már idejétmúlt, és a sokkal modernebb “karcsúsító öv” vált népszerűvé. Bár lehetnek köztük kisebb különbségek, mindkettő azt ígéri, hogy darázsderekad lesz. De előfordulhat, hogy nem hozzák a várt eredményt, és az egészségedre is hatással lehetnek.

Szerettük volna tudni, hogy hogyan változik a test, ha valaki úgy dönt, hogy rendszeresen karcsúsító övet visel. Ezekre a dolgokra kell figyelmet fordítanod, mielőtt megtennéd a következő lépést.

1. Nem lesz homokóra alakod.

Amikor karcsúsító, alakformáló övet viselsz, a derekad kisebbnek fog tűnni. Azonban amikor leveszed, “visszaváltozik” az eredeti formájára. Még ha látsz is némi eredményt közvetlenül azután, hogy levetted az övet, vagy rövid ideig utána, ez a hatás nem fog sokáig tartani.

2. Nem fogsz fogyni.

Észreveheted, hogy egy nagyon picit fogytál a karcsúsító öv viselését követően. Ez a súly azonban valószínűleg víz, amit izzadás következtében veszítettél. De némi zsírt is leadhatsz, mert a karcsúsító öv összepréseli a gyomrodat, és úgy fogod érezni, hogy tele vagy. Ez a fajta fogyás azonban se nem egészséges, se nem fenntartható.

3. Kényelmetlen lesz.

Még ha látni vélsz is minimális változásokat az öv viselését követően, valószínűleg nem éri meg, azért sem, mert rettentően kényelmetlen. Egy 2010-es fogyókúrával kapcsolatos tanulmányban tudni szerették volna, hogy a fűző viselése segíti-e vagy sem az egészséges testsúly fenntartását hosszú távon. Azonban a tanulmány ezen részét nem tudták végigvinni, mert a résztvevők többsége abbahagyta a fűző viselését a kényelmetlensége miatt.

4. Hátproblémák alakulhatnak ki.

Míg viseled a karcsúsító övet, az segíti a jó testhelyzet fenntartását. De ha túl sokat hordod, gyengítheti a törzs izmait. Tehát amikor leveszed, lehet, hogy rossz lesz a testtartásod, vagy akár hátfájást is tapasztalhatsz.

5. Nehezebben fogsz lélegezni.

A karcsúsító öv miatt nehezebbé válhat a légzés. A tüdőd kapacitását akár 30-60%-kal csökkentheti. Emiatt az eszméletedet is elvesztheted. Az, amilyen hatást a karcsúsító öv a tüdődre gyakorol, akár még súlyosabb problémákhoz is vezethet, például gyulladáshoz vagy folyadék felgyülemléséhez.

6. Károsíthatod a szerveidet és a bordáidat.

Mivel a karcsúsító öv összepréseli a hasadat, hatással vagy a belső folyamatokra is. Ez a kompresszió megváltoztathatja a szervek pozícióját, és ez befolyásolja a működésüket és általánosságban a vérkeringésedet. A fűző rendszeres, hosszú időn keresztül történő viselése a bordák deformálódását is okozhatja.

Viseltél valaha fűzőt vagy karcsúsító övet? Észleltél valami változást? Kényelmes volt?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét