5 fontos érv, hogy miért ne ugorj bele rögtön egy kapcsolatba

0
443

A szerelmi bánat biztosan nem a legpozitívabb érzés a világon. Sokszor úgy gondoljuk, egy új szerelem kell ahhoz, hogy a sebeink beforrjanak és megszűnjön a fájdalom. De tényleg ez volna a jó módszer?

Találtunk néhány fontos érvet, miért nem érdemes rögtön fejest ugrani egy új kapcsolatba.

5. Magány

Mielőtt elkezdesz randizni vagy új pár után keresgélni, tégy fel magadnak egy fontos kérdést: Miért teszed? Ha a válaszod valami olyasmi, hogy mert annyira magányos vagy, akkor jobb, ha átgondolod a dolgot. Tanuld meg élvezni az egyedül töltött időt, hiszen nem kell ahhoz senki, hogy boldognak érezd magad.

Nincs szükséged egy másik emberre, hogy újra boldog légy. Iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, kezdj el jógázni, önkénteskedj, hogy elégedettséget és örömet érezz. Vedd magad körül érdekes emberekkel, így már nem azért fogsz belevágni egy új kapcsolatba, mert nem tudsz mást kezdeni magaddal.

4. Az önszeretet hiánya

A másik rossz válasz az önmagadnak feltett kérdésre, hogy szükséged van valakire, aki szeret. Senki sem tud jobban szeretni téged, mint saját magad! Itt nem az önzésről vagy a túlzott önbizalomról van szó. A lényeg az, hogy meg kell tanulnod elfogadni önmagad, minden hibáddal együtt. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, és ne próbálj meg megfelelni annak a képnek, amit mások alkottak rólad.

A pozitív megerősítés legfontosabb szabályát alkalmazd: tökéletes vagy úgy, ahogy vagy. Ha ezt követed egész életed során, találkozni fogsz a számodra megfelelő emberrel, amikor arra készen állsz.

3. Szorongás

Szörnyen hangzik, de tényleg ezt csináljuk. Akkor érzünk megnyugvást, ha ott vagyunk valakinél vagy kisírhatjuk magunkat annak a cuki fiúnak a vállán, miközben azt gondoljuk, Ő az…, de nem. Dekoráld ki a házad, hívd át a barátaidat, hogy jobban érezd magad, de a szorongás és a megnyugvás hiánya ne legyen oka annak, hogy új kapcsolatba kezdesz.

2. Régi érzelmek

“Itt az ideje továbblépni.” Hányszor hallottuk ezt… Általában itt kezdődnek a problémák, mivel a továbblépés nem jelenti azt, hogy rögtön el is kell kezdened randizni valakivel, csakhogy elfelejtsd az előző párodat. Sokkal inkább azt jelenti, hogy kezdj valamit az életeddel, ami boldoggá és magabiztossá tesz.

1. Társadalmi nyomás

Jól érzed magad egyedül, és pontosan tudod, mihez akarsz kezdeni az életeddel. De a társadalmi elvárások szörnyen nagy nyomást helyeznek rád.

Úgy érzed magad miattuk, mintha lecsúsztál volna valamiről, hiszen a barátnőd férjhez ment, a kedvenc sorozatsztárodnak pedig most született gyereke. A romantikus filmek úgy érnek véget, hogy “és aztán boldogan éltek”, téged meg még randira sem hívnak. Te is szeretnéd átélni mindezt, ezért fejest ugranál egy kapcsolatba. Adj magadnak időt, a saját életed legyen a legfontosabb, ne holmi tévéműsorok.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét